SAYGISIZ SINIFLARI GELİŞTİRMENİN BASİT YOLLARI

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


SOSYAL OLMAK İÇİN ÇEVRİMİÇİ ÖĞRENME ORTAMLARI OLUŞTURUN
Fiziksel sınıf alanımız güçlüdür çünkü öğrencilerle bağlantı kurabiliriz. Ben enerji ile kabarcıklar ve öğrencilerim kendi coşkuyla karşılık verir. Ciddiyet zamanı geldiğinde sinyal veriyorum ve öğrencilerim odakta bir artışla karşılık veriyor. Şakalarımın zamanlaması, bir konuşma sırasında benim jestlerim, hatta ruhaniyet gününde giydiğim T-shirt - hepsi de sınıfımı öğrenci öğrenme için harika bir yer haline getiren bir insan bağlantısı oluşturmaya katkıda bulunuyor. Çevrimiçi materyallerde de insanlığın baharatını sağlamanın yollarını bulmalıyız.

Benim eğitim podcast, İki Pint PLC günü, ben bir son çalışma tartışılan içinde Eğitim Psikolojisi Dergisi araştırmacılar dijital multimedya bir parça için basit animasyonlu öğretmen karakterini eklendiğinde, öğrenci performansı artırdığını gördük. Malzemeler biraz insanlık içerdiğinde öğrenciler daha fazla çalışmayı ve daha fazla anlamaya çalışıyorlardı.

SAYGISIZ SINIFLARI GELİŞTİRMENİN BASİT YOLLARI
İyi haber, sosyal sinyallemenin, birbirimize verdiğimiz ince ipuçlarıyla ilgili olduğudur. Çevrimiçi ortamınıza insanlığı eklemek için kapsamlı değişiklikler yapmanıza gerek yoktur.

1. İnsanlar yüzlere cevap verirler: Tartışma konuları çoğu çevrimiçi dersin bir parçasıdır. Öğrencilerin çevrimiçi bir tartışmaya girmelerini sağlamak için diş çekmeyi nasıl hissettirebiliyor? Yine de, kahvaltı sayfamın fotoğrafını yayınladığımda Facebook sayfam sohbetci ile uçuyor? Çevrimiçi üyeleri insan olarak daha görünür hale getirin.

Öğrenciler bir bilgi istemine cevap veriyorsa, yazım yerine konuşmasına izin vermeyi düşünün. Ed.VoiceThread , öğrencilere katkıda bulundukları sırada birbirlerini gördükleri için harika bir abonelik ürünüdür. Bir abonelik hizmeti binanız için zorsa, öğrenciler basit yanıt videoları kaydedebilir ve Açık Kaynak Yayıncısı gibi ücretsiz bir yazılımla çoğu forumda yükleyebilirler . Daha fazla öğrenci, insanlarla etkileşimde olduklarını görebilir, daha sosyal olarak yatırım yaptıkları işte hissederler.

2. İlişkiler vermek ve almakla ilgilidir: Çevrimiçi etkileşimler genellikle bir öğrencinin bir kutuya bilgi aktarması gibi hissettirir, böylece onların yapılacaklar listesinden bir şeyler atabilirler. Öğrencilerin birbirlerinin yazılarına yanıt vermelerini beklemek kolay bir ilk adımdır, ancak yanıt hiç bir zaman okunmazsa, hiçbir katılımcı bu ilişkiye katkısı için hiçbir ödeme alamaz. İnsanlar karşılıklılığa cevap verirler.

Karşılıklı bir kültür inşa etmek zaman alır, ama zamanın yatırımından en iyi şekilde yararlanmak için yaratıcı olabilirsiniz. Jane'in protein yapısı hakkında özgün bir yazı yazdığını varsayalım. John'un Jane'in görevine ilişkin bir yorum yapmasını bekleyebilirim, ancak John'un cevabına yeni bilgiler eklemesi gerektiğini açıklığa kavuşturabilirim - örneğin Jane'in protein yapısına ilişkin ifadelerini protein düzenlemesine bağlayabilir. Yanıtların konuşmayı ileriye taşıması beklenen beklenti, John'un tepkisiyle John'un tepkisine cevap verebilecek ve protein regülasyonunun DNA düzenlemesi ile nasıl karşılaştırıldığına değinen Jane'e uzanır.

Öğrenciler, çevrimiçi çalışırken gerçek dünyadaki bir sosyal etkileşimin verilmesini ve alınıp almamalılar.

3. Gerçek dünya bağlantılarının yerini tutamaz : Ters çevrilmiş sınıflar, sınıfta öğrenmenin daha az sosyal bileşenlerini hareket ettirdiklerinde ve sınıftaki insan etkileşimlerini geliştirmek için alan yarattıklarında gerçekten parlarlar. Biyoloji dersimi çevirme konusundaki ilk girişimlerim öğrencilerin bir konuyu okuyabildiğini ve sınıfta tamamen farklı şeyler yapabileceğimi varsayıyordu. Öğrencilerim bağlantıyı kesmişti.

Ders sırasında öğrencilerle konuşmaya başlamak daha iyidir. Öğrenciler, bir argümanın her bir tarafının ana noktalarını belirleyen bir tartışmayı, örneğin birisinin neden elektrikli arabalar için ya da elektrikli otomobillere karşı olacağını tartışabilirler. Sınıflar arasında, daha sonra tartışma için yeni bilgiler sağlayan iki kaynağın bir sınavını çevirebilirsiniz. Bir makaleyi okumak ya da kısa bir videoyu izlemek, sınıf arkadaşları olmadan gayet iyi çalışıyor ve öğrenciler sınıfa kendi çevrimiçi çalışmaları ile kendi kişisel deneyimleri arasındaki bağlantıya geri döndüğünde, bu çalışmanın sınıflar arasındaki değerini gösterecek.

Teknoloji hızla ilerliyor, ama yine de insan ihtiyaçlarına hizmet etmeli. Sosyal bağlantılarımızın insan motivasyonu ve davranışı için ne kadar hayati önem taşıdığını hatırlamak, öğrencilerin çevrimiçi deneyimlerinden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olacaktır. Ve bilmeliyim, çünkü yukarıdaki adımları atmaya başladığımdan, kayıt numaram geri geldi.

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/making-your-flipped-classroom-more-human

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak