Salgın Sonrası Okullar İçin Öneri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!



Ben öğretmen değilim, ancak eğitimi ciddiye aldığım okul çağındaki üç çocuğu olan ebeveynim. Kişisel kütüphanemi ve diğer kaynakları kullanarak daha iyi bir iş çıkarabileceğime inandığım için, salgın sırasında okulların sunduğu son dakika çevrimiçi öğrenimi devre dışı bıraktım. Aynı zamanda, eğitimi ileri görüşlü iki ebeveyn (biri öğretmendi) tarafından kökten yeniden düşünülen eski bir evde eğitim almış bir çocuğum. Bu yüzden statükoya meydan okumaktan, sınırları zorlamaktan ve alışılmadık deneyimleri "eğitici" olarak tanımlamaktan korkmuyorum.

Bunlar düşüncelerimden birkaçı. Var olan pek çok olasılığın kapsamlı bir listesi yok ama başlamak için iyi bir yer. Okurlardan, salgın sonrası geleceğin okullarını nasıl tasavvur ettiğinizi de duymak isterim. Tek bildiğim, çocuklarımın pleksiglas baloncuklarda veya yatak odalarında, günde altı saat iPad'lere yapıştırılmış halde yaşamalarını istemediğim. Neredeyse her şey buna tercih edilebilir (ve çocukların duygusal ve zihinsel iyilik haliyle ilgili birçok çalışma bu görüşü desteklemektedir). 


Elimizdeki En Güvenli Alanı - Harika Dış Mekanları Kullanmalıyız.
Havalandırma ve virüs bulaşması, bir okulun içinde olduğundan çok daha az endişe kaynağıdır, özellikle bu okullar sürekli olarak hava sirkülasyonu yaptığında ve açılan pencereleri olmadığında. Öyleyse , çocukları en azından eğitimlerinin bir parçası olarak neden dışarı çıkarmayasınız? 


Çocuklarımın okulunda eğitici hiçbir şeye asla alışmayan (onlara göre) bu sevimli sınıf gibi açık hava sınıfları inşa etmek için para harcanabilir. Okul bahçesinin belirli alanları derslere ev sahipliği yapacak şekilde yeniden yapılandırılabilir ve kasabalar, halka açık parklarının bazı kısımlarını "eğitim köşeleri" olarak belirleyebilir. Bu genel bir faydadır: Yapılan araştırmalar, açık hava derslerinin çocukların odaklanma becerilerini geliştirdiğini ortaya koymuştur .

Yazarın çocuk okulunda bir açık hava sınıfı.
Öğrenci gruplarını paylaşmak için kurulmuş orman okulları ile ortaklıklar kurulabilir; belki bir sınıf ikiye bölünüyor ve bir grup sabahları orman okulu yapıyor ve diğeri öğleden sonra sınıftaki zamanı ve sayıları azaltmak için gidiyor. Okul kurulları, açık hava öğretim personelini derhal eğitmeye ve artık öğretim asistanı olarak iş bulabilecek olan açık hava eğitim merkezlerinden tercümanların niteliklerini yükseltmeye başlayabilir.



Geleneksel Okul Takvimini Yeniden Düşünmeliyiz.
Yıl boyunca eğitim işe yaramasa bile, dışarıda daha fazla ders yapılırsa yeni bir takvim faydalı olabilir. Kanada'da Ocak-Şubat veya Florida'da Temmuz-Ağustos gibi yılın en uç ayları için belki de iki aylık bir mola planlanabilir. Daha sonra, omuz aylarında, eğitimciler çocukların dışarıda rahatlığını, yani sıcak bölgelerde fıskiyeler ve fıskiyeler, soğuk bölgelerde kamp ateşleri gibi konularda yaratıcı olabilirler. (Riskli oyunun bu önemli unsurlarından bazılarını günlük derslere dahil etme şansı.)

Günlük Programlar Yeniden Tanımlanabilir.
Okulun 8: 30'dan 3: 30'a (yaklaşık olarak) gitmesi gerektiğini kim söylüyor? Bir günü yapılandırmanın farklı yolları vardır. Evde eğitim aldığımda, 7: 30'da başladım ve tüm resmi dersleri öğlene kadar bitirdim. Diğer ülkeler farklı programları takip eder. On birinci sınıfta bir Sardunya lisesine gittim ve 8 gibi başladık ve 1: 30'da bitirdik. Öğrenciler, herhangi bir ders dışı ders için öğleden sonra (öğle yemeği ve siestadan sonra) okula döndüler. Bir yıl kuzeydoğu Brezilya'da yaşadığım zaman, mahallemdeki çocuklar iki grup halinde okula gittiler - biri sabah 8'den 11'e, diğeri öğleden sonra 2'den 5'e. Bu öğretmenlerin daha büyük bir sayıya ulaşmasını sağladı. sınıfta daha az çocuk olan öğrencilerin oranı. Şahsen, çocuklarımın günlerini daha kısa, daha yoğun bir çalışma patlamasına yoğunlaştırmasını çok isterim.

Peki ya çalışan ebeveynler? Görünüşe göre profesyonel dünyanın çoğu çevrimiçi hareket ediyor veya en azından evden çalışma konusunda daha esnek hale geliyor, bu yüzden bunun geçmişte olduğundan daha az sorun olacağını düşünüyorum. Aileler en uygun okul saatini, yani sabah veya öğleden sonra seçebilirlerse, bu ebeveynlere yeni şekillendirilmiş okul günleri etrafında çalışma esnekliği sağlar.

Kaynak: https://www.treehugger.com/what-will-schools-look-like-after-the-coronavirus-5025091

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak