Ramazan Bayramında Hangi Yasaklar Uygulanacak? 8 Başlıkta Ramazan Bayramında Uygulanacak Tedbirler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Coronavirüsü salgını nedeniyle alınan tedbirlerden biri de Ramazan Bayramında tüm ülkede sokağa çıkma yasağı uygulaması olacak. Salgın nedeniyle alınan önlemlere yenileri ekleniyor.

Ramazan Bayramı tüm ülkede uygulanacak sokağa çıkma yasağının gölgesine gerçekleşecek

İşte Ramazan Bayramında uygulanacak olan tedbirler

1- Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı kaç gün uygulanacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada Ramazan Bayramı boyunca sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu. Yasak 23 Mayıs 2020 saat 00:00'da başlayarak 27 Mayıs 2020 saat 00:00'a kadar sürecek.

2- Yasak 81 ilde geçerli mi?

Pandemi nedeniyle bugüne kadar uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları belli iller çerçevesinde yapılmıştı. Ancak Ramazan Bayramı dolayısıyla alınan sokağa çıkma yasağı kararı 81 ilin tamamını kapsıyor. 

3- Bayramda camiler açık olacak mı?

Erdoğan tarafından yapılan açıklamada 29 Mayıs Cuma günü cuma namazıyla birlikte öncelikle valilikler ve müftülükler tarafından belirlenen şartları uygun camilerden başlayarak camilerin ibadete açılacağını duyurdu. Bir süre camilerde sadece öğlen ve ikindi vakitlerinde cemaatle namaz kılınacak, diğer vakitlerde bireysel ibadet uygulaması sürecek. 

4- Yasak olan günlerde marketler ve fırınlar açık olacak mı?

Daha önce uygulanan sokağa çıkma yasaklarında fırınlar, su dağıtımı yapan firmalar ile belli günler ve saatlerde de marketler açık kalmıştı. Ancak Ramazan Bayramı için uygulanacak 4 günlük yasakta marketler ve fırınlar için resmi açıklama yapılmadı. 

5 -Bayramda 65 yaş üstü kişiler sokağa çıkacak mı?

Pazar günleri belli saatlerde sokağa çıkmalarına izin verilen 65 yaş üstü kişiler Bayramın 1. gününe denk gelen 24 Mayıs 2020 Pazar günü saat 14:00 ile 20:00 arasında sokağa çıkabilecekler. 

6- 15 ilde kısıtlama ne kadar devam edecek?

15 il için geçerli olan şehirlerarası seyahat kısıtlaması, 15 gün süreyle uzatıldı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan genelgede seyahat kısıtlaması olan 15 il: Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak

7- Hafta sonu kısıtlamaları ne zaman sona eriyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki açıklamasında Mayıs ayı sonuna kadar hafta sonu kısıtlamalarının uygulanacağını duyurmuştu.

8- Türkiye'de corona virüs tablosunda son durum ne?

Son 24 saatte 1158 kişiye yeni tip corona virüs (Kovid-19) tanısı konuldu, 31 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 150 bin 593 ve can kaybı 4 bin 171 olurken, 1615 kişinin daha iyileşmesiyle Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 111 bin 577'ye ulaştı.

Toplam test sayısı 1 milyon 650 bin 135, vaka sayısı 150 bin 593, vefat sayısı 4 bin 171, yoğun bakımdaki hasta sayısı 903, solunum cihazına bağlı hasta sayısı 463, iyileşen sayısı ise 111 bin 577 oldu.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak