Psikolojisi bozuk olan öğrenciler sosyal medyada daha fazla zaman geçiriyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Akıl sağlığı sorunları olan 11-19 yaş arası çocukların yaklaşık yüzde 30'u günde dört saatten fazla bir süre sosyal medyada
NHS tarafından yapılan araştırmalara göre, ruh sağlığı bozukluğu olan öğrenciler sosyal medyada akranlarına göre iki kattan fazla zaman harcama eğilimindedir.

Bir büyük yeni anket, bugün yayınlanan , gençlik ruh sağlığı problemleri her sınıfta üç çocuk şimdi bir bozukluk olması muhtemel olduğu ölçüde son 20 yıl içinde büyüdü olduğunu göstermektedir.

İngiltere'den 9,000'den fazla öğrencinin çalışması, sosyal medya kullanımı, siber zorbalık ve kaygı ve depresyon gibi koşullar arasında da güçlü bir bağlantı buldu.

Akıl sağlığı bozukluğu olmayan 11-19 yaş arası çocukların üçte ikisi sosyal medyada günde iki saat harcadıklarını söyledi.

Buna karşılık, bozukluğu olanların yarısından fazlası, dört saatten fazla harcadıklarını söyleyenlerin yaklaşık yüzde 30'u da dahil olmak üzere sosyal ağları kullanarak günde iki saatten fazla zaman harcadı. 

Bozukluğu olan öğrencilerin kendilerini başkalarıyla karşılaştırmaya zorlama hissi ve duyguları konusunda dürüst olmamaları da dahil olmak üzere sosyal medyanın olumsuz etkilerini hissetmeleri daha olasıydı.

Akıl sağlığı bozukluğu olan öğrenciler, akranlarıyla karşılaştırıldığında, çevrimiçi ortamda hem siber zorbalık hem de zorba olma ihtimalinin iki katından daha fazlaydı.

NatCen sosyal araştırma merkezindeki araştırma direktörü Katharine Sadler, “Sosyal medya hakkında veri topladık ve zihinsel bozukluğu olan 11-19 yaşındaki çocukların sosyal medyada daha fazla zaman geçirdiğini tespit ettik” dedi.

“Bir zihinsel bozukluğa oranla daha yüksek bir oranın, normal bir okul gününde, sosyal medyada düzensiz olanlara kıyasla dört saatten fazla zaman harcadığını gördük.”

Sosyal medya kullanımı ve siber zorbalık ile ilgili endişeler gittikçe daha fazla sayıda genç insan çevrimiçi olarak vakit geçirdikçe artmaktadır.

Geçtiğimiz yıl bir  Eğitim Politikası Enstitüsü raporu  , İngiltere'deki 15 yaşındakilerin yüzde 95'inin okul öncesi veya sonrasında sosyal medya kullandığını ve 9-16 yaşındaki çocukların yarısının günlük olarak akıllı telefonlar kullandığını ortaya koydu.

İngiltere'nin çocuk komiseri Anne Longfield, okulları akıllı telefonları yasaklamak da dahil olmak üzere sosyal medya kullanımının engellenmesinde liderlik etmeye çağırdı .

Gençlerin zihinsel sağlıklarında "Sosyal medyanın rolünün ne olduğu konusunda araştırmalar çok zayıf," dedi.

“Gerçekçi olmayan beden imgesi ve siber zorbalıkla ilgili kesinlikle [sorunlar] var. Ancak gençlerin sosyal medyayı da destek kaynağı olarak kullandıklarını biliyoruz.”

Kaynak: https://www.tes.com/news/pupils-mental-health-disorders-spend-more-time-online

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak