PISA'nın dünyayla daha alakalı hale getirilmesi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bu nedenle , Kalkınma için PISA'yı (PISA-D) başlattık: orta ve düşük gelirli ülkelerin ulusal ve uluslararası hedeflere doğru ilerlemeyi izlemek için PISA değerlendirmelerini kullanmasına izin veren bir girişim. Dokuz katılımcı ülke ve birkaç ortakla birlikte başlatılan PISA-D, aynı zamanda kurumsal kapasite geliştirmeyi de destekliyor ve ülkelerin, öğretimi ve öğrenmeyi geliştirebilecek ve okul sistemlerinin daha alakalı ve etkili hale gelmesine yardımcı olabilecek kanıta dayalı politikalar tasarlamak için sonuçları analiz etmelerine izin veriyor. Öğrencilerin ve okulların çalıştığı sosyal bağlamı yansıtan PISA-D, yoksul ve marjinal nüfuslara özel bir önem vermektedir.

PISA-D puanları, ana PISA değerlendirmesiyle aynı ölçeklerde olacak, ancak değerlendirme, orta ve düşük gelirli ülkeler için daha uygun olan geliştirilmiş tarama araçlarını da içeriyor. PISA-D, örneğin PISA ölçeklerinin alt ucunda öğrenci performansının daha ayrıntılı bir tanımını sağlar ve daha geniş bir yelpazede sosyal ve ekonomik bağlamları yakalar. Ayrıca, 14-16 yaş grubundakilerin artık okulda bulunmayan ya da hiçbir zaman okula gitme fırsatına  sahip olmayan kamu politikalarının radarı için bir değerlendirmesini de içeriyor . Uzun vadede, PISA-D aynı zamanda ülkeleri BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi eğitimine doğru ilerlemelerini izlemede destekleyecektir (SDG 4). PISA-D cihazları, 2021 döngüsünden itibaren tüm katılımcı ülkeler için PISA'ya yaygınlaştırılmıştır.

PISA-D, hem okul içinde hem de dışında uygulanabilir. Bhutan, Kamboçya, Ekvador, Guatemala, Honduras, Paraguay, Senegal ve Zambiya  olmak üzere sekiz ülke 2015'ten 2018'e kadar yürütülen PISA-D'nin okul temelli uygulamasına katıldı . Şu anda altı ülke şu anda okul değerlendirmesi: Guatemala, Honduras, Panama, Paraguay, Senegal ve Zambiya.

Okul temelli sonuçlar şimdi PISA-D ülkeleri sonuçlarını PISA'ya katılan 80'den fazla ülkeyle karşılaştırabilecek şekilde analiz edilmiştir. Nihayetinde PISA-D, politika yapıcılara eğitim sistemlerini geliştirmek için neler yapabileceklerini belirlemek için veri ve kanıtlar sunacak ve tüm gençlerin yarının dünyasında başarılı olmak için ihtiyaç duydukları becerileri edinmelerini sağlayacaktır.

Okul tabanlı sonuçları 11 Aralık'ta yayınlayacağız, bu yüzden bizi takip etmeye devam edin! 


Odaktaki Gelişim Sonuçları için PISA ve Geliştirme için uluslararası PISA 11 Aralık'ta saat 09.00'da CET'de yayınlanacak . Yedi ülke, 11 ve 14 Aralık 2018 arasında okul temelli değerlendirme sonuçlarının ulusal raporlarını yayınlayacak . Buradaki Gelişim için PISA hakkında daha fazla bilgi edinin .   

Kaynak: https://oecdeducationtoday.blogspot.com/2018/12/pisa-for-development-results-school-learning-teaching-preview.html

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak