PISA Kodlama öğretmenin anlamı yok

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kodlama bir gün trigonometri kadar önemsiz olacak ve gelecekte çocuklara yarar sağlayacak araçların öğretilmesine daha fazla odaklanılması gerektiğini, Pisa küresel eğitim sıralamasını yöneten yetkili olduğunu belirtti.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ndeki (OECD) eğitim ve beceri müdürü Andreas Schleicher , "zamanımızın tekniğini" kodlayan bir marka ve uzun ömürlü olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Kodlama   2014 yılında İngiltere'deki ulusal müfredata eklenmiştir ve 5 yaşından büyük çocuklara öğretilmesi beklenmektedir.

Paris'teki Dünya İnovasyon Zirvesi'nde (Bilge) konuşan Spleicher, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (Pisa) sıralamasını yürüten Schleicher, artık gerekli olmayan kullanımları kullanan trigonometri becerisini karşılaştırdı.

Düşük teknoloji: Bilgisayar GCSE'si , zayıf okul BIT nedeniyle kağıt tabanlı olabilir

Öğretmenler: Üçte ikisi “kodlama öğretme becerisine sahip değil”

Tavsiye: Öğrencilerinize kodlama sanatını öğretin

Schleicher şunları söyledi: "Beş yüz yıl önce kalem okuryazarlığı hakkında düşünmüş olabiliriz.

“Bir şekilde  kodlama  , çağımızın sadece bir tekniği. Ve bu aracın gömülmesinin kötü bir hata olacağını düşünüyorum.

“Sen bunu üç yaşındaki çocuklara öğretiyorsun ve mezun olduklarında, bana 'Kodlamanın ne olduğunu hatırlatıyorlar' diye soracaklar. Bu araç çok yakında modası geçmiş olacak. "

'Daha az derinlikte daha az şey öğretin'
Bunu trigonometri ile karşılaştırarak şöyle dedi: “Aynı ikilem içine gireceğiz.

“Bu tür şeyler hakkında daha iyi bir denge kurmamızın çok önemli olduğunu düşünüyorum.

“Örneğin, veri bilimini ya da hesaplamalı düşünceyi öğretmeye bugünün çok özel bir tekniğini öğretmekten çok daha fazla eğimli olurdum.”

Gelecekte başarılı olmak için kodlama gibi becerilere ihtiyaç duyacakları konusunda genç insanlar arasında temelsiz bir korku olup olmadığını sorduğunu söyledi: "Yarına kadar başka bir şeyleri olacak.

“Sorun bu, işte bu mil genişliğinde, inç derinliğinde bir müfredatımızın sebebi bu. Tam olarak her gün bugün çok önemli olduğunu düşündüğümüz yeni bir fikir var ve geleceğin farklı olacağını düşünmüyoruz. ."

Schleicher, geçmişte öğretilen birçok şeyin günümüzün İngiltere eğitim sistemiyle alakası olmadığını ve hilenin daha az şeyi daha derinlemesine öğretmek olduğunu söyledi.

Şöyle devam etti: "Trigonometri iyi bir örnektir. Eğer bir matematikçiye, trigonometrinin matematiğin temeli olup olmadığını sorarsanız, size" Hayır, özel bir uygulama "diyecektir.

“Öyleyse hayatta kaldı, çünkü belirli bir tarihsel bağlamda alakalıydı.”

Küresel uzman, eğitimin “çok muhafazakar bir sosyal çevre” olduğunu ve toplumun çocuklara öğretmek için bir şeyler eklemek konusunda çok iyi olduğunu, ancak alıp götürmede çok iyi olmadığını söylemeye devam etti.

“Hile, daha az derinliğe daha az şey öğretmektir - bu gerçekten eğitim başarısının kalbidir” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak