PANDEMİ-EĞİTİM-ÖĞRENCİ-VELİ-ÖĞRETMEN

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bilmece gibi bir başlık.Yaşamın devam ettiği,hayatın yaşandığı gerçeği içinde şartlar dahilinde eğitim için üç ayak olan öğrencinin,velinin ve öğretmenin fikir olarak,düşünce olarak,paylaşım olarak birlikte hareket etmeleri gerektiği bir dönem.Anlayış ve fedakarlığın olabildiğince geniş tutularak bu dönemi atlatmak ancak ve ancak bu üçlünün uyumu ve sağlıklı iletişimiyle mümkün olacaktır.
Sınıf öğretmeni idealdir.Ancak bazen veliden bazen öğretmenlerimizden kaynaklanan negatif tavırlar sebebiyle öğretmen veli arasındaki iletişim parçalı bulutlu,kırık dökük olabilir.Bu gerçeği yaşayan ve içinde olan veli ve öğrencilerimiz için bir suçlu gibi bakmamak lazım.Bu çocuklarında yarınları ve geleceği her çocuk gibi vardır.Bunları ihmal etmemek gerekir.
Bu zorlu dönemde şartlar sınırlı ve dar olsa da bir taraftan akademik öğrenme konusunda bir taraftan kişilik gelişiminde anne ve babalara her zamankinden daha fazla görev ve sorumluluk düşüyor.
Bu anlamda anne ve babalar verimli olmak için mutlaka günlük bir planları olmalıdır.Çocukla ilgilenecek saat bu günlük plan içinde yer aalmalıdır.Ev Hanımı olanlar,çalışanlar mutlaka böyle bir plan yapmalıdırlar.
Çalışmalarda gerek anne gerek öğrencinin duygusal yönü çok önemlidir.Ne kadar her ikisinde istek olursa öğrenme ve başarı o derece çok olur.Çalışmalar sıkmaz,kolay geçer.
Burada velilerin zorlanacağı en dikkat çekici şey,çalışmanın konusu.Çalışmalar konu ve kazanımlara uygun planlanmazsa sıkıntı mutlaka çıkar.Bu konuda bir öğretmen desteği gerekebilir.
Yaptığı plan dahilinde çlışma yapan anne ve babalar sonuçta çok karlı çıkacaklardır.Verimli bir öğrenme içinde olacaklardır.Hepinize kolay gelsin,hepinize başarılar...

Alıntı: Mehmet Şenol

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak