Özel Okullar Ücret İadesi Yapacak mı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Vaka sayılarında yaşanan artış nedeniyle bir çok alan yeni kısıtlamalar ve yasak kararları alındı. Alınan kararlardan biride, okulların ara tatil süresinin uzatılması oldu.
Okulların kapatılıp uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle, milyonlarca veli özel okullarda ücret iadesi yapılacak mı sorusuna cevap aramakta.
Hürriyet Gazetesi Yazarı Nuran Çakmakçı, Türkiye Özel Okullar Dernek Başkanı Nurullah Dal'a özel okullarda ücret iadesi yapılacak mı sorusunu sordu ve Dal'dan şu yanıtı aldı

 Bazı okulların servis ve yemek firmaları ile anlaşmalarını şimdiden bitirdiklerine yönelik duyumlar geliyor. Konuyu sorduğum Türkiye Özel Okullar Dernek Başkanı Nurullah Dal şunları söylüyor: “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarımız uzaktan eğitim yaptıklarından ve bu durum yüz yüze eğitimin yerini aldığından biz de kesinlikle eğitim hizmetimizi tamamlamış oluyoruz. Bu nedenle herhangi bir iade yapmayı düşünmüyoruz. Yoksa bu kurumlar ayakta kalamaz. Ücret iadesi durumunda ciddi öğretmen çıkartmaları söz konusu olur. Veliler yemek ve servis iadelerini alırlar. Ama ana hizmetimiz eğitimde tasarruf olamaz.
Nuran Çakmakçı-Hürriyet

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak