Özel Öğretim Kurslarının Yerine Hangi Model Gelecek?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız’ın yazdığı rapor basına sızdı ve bu önsözü siz değerli üyelerimizle paylaşıyoruz. İşte basına sızan Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız’ın yayınladığı önsöz

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, özel öğretim kurslarının geleceğine ilişkin bir çalışma başlattığı öğrenildi. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız’ın önsözünü yazdığı rapor, özel öğretim kurumlarıyla da paylaşılınca, basına da sızdı.

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Dr. Muammer Yıldız, rapora yazdığı önsözde, Milli Eğilim Bakanlığı’nın 2023 Eğitim Vizyonu ile tüm topluma “güçlü yarınlar” oluşturma vaadinde bulunduğunu hatırlatarak “O vaadin vücut bulmasında bir kilometre taşı olarak da şimdi önemli bir çalışmanın ilk adımını atıyoruz. Sizlerle birlikte öğretim kurslarının kapatılması ve oluşturulacak yeni model üzerinde müzakere etmek istiyoruz. Hedefimiz, değerli katkılarınızla oluşturulacak bu modelle Türkiye’de özel öğretim kurslarına ilişkin sorunları çözüme kavuşturmak ve bunu yaparken de yeni sorun alanları yaratılmasının önüne geçmektir” ifadelerine yer verdi.

“YENİ MODEL GETİRMİYORUZ, MODELİ BİRLİKTE OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

Genel Müdür Yıldız’ın konuyla ilgili görüşleri şöyle:

“Biliyorsunuz, Sayın Cumhurbaşkanımızın konuya ilişkin kesin vc net tavrı her ne ad altında olursa olsun hiçbir kurumun dershanevari faaliyetler göstermesine izin verilmemesi şeklindedir. Ayrıca hem Sayın Cumhurbaşkanımız hem de Sayın Bakanımız bundan sonraki süreçte resmi okullarımızdaki destekleme ve yetiştirme kurslarımızın kalitesinin artırılması iradesindedirler. 
Sadece özel öğretim kursları ile sınırlı olmayan bu büyük ve önemli sorunun çözümünde biz sizin karşınıza bir model önerisi ile gelmiyoruz. Bu modeli elbirliğiyle oluşturmayı ve ve sorumluluğu paylaşmayı arzu ediyoruz.”
(egitimradyosu.com)

İŞTE O YAZI

Tayfun ÇAVUŞOĞLU / Özel haber

Kaynak: https://www.egitimradyosu.com/ozel-ogretim-kurslari-kapatilinca-yerine-hangi-model-gelecek/?fbclid=IwAR10gOYMwsPrn75vcRXuktio61lP1vqOfgVe-PSsEphzZAp8MPX6uZVAvx0

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak