Özel ihtiyaçlar öğrencileri hala kaliteli eğitime erişmek için mücadele ediyor.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmen hazırlığı, özel ihtiyaçlar için kaliteli öğrenmenin önündeki önemli bir engel olmaya devam etmektedir. 2013 Öğretme ve Öğrenme Uluslararası Araştırması ( TALIS ) verilerine dayanan yeni bir çalışmaya göre, TALIS'e katılan öğretmenlerin yaklaşık% 70'i en azından bazı özel ihtiyaçları olan öğrencilerin sınıflarında ders vermektedir. Bu öğretmenler, özel ihtiyaçları olan öğrencilere sahip sınıflarda ders vermeyenlerden daha az deneyimli ve eğitimli olma eğilimindedir. Ankete katılan öğretmenlerin çoğu, özel ihtiyaçlar eğitimi konusunda eğitime ihtiyaç duyulduğunu da ifade etti.

Ankete göre öğretmenlerin yalnızca sınırlı bir yüzdesi, özel ihtiyaçlar eğitiminde mesleki gelişime daha önce katıldığını ve bu tür etkinliklere katılanların% 70'inden fazlasının onları öğretmenliği üzerinde çok etkili bulmadıklarını söyledi. Bu, özel ihtiyaç eğitiminde mesleki gelişim fırsatlarının kalitesini iyileştirmek için acil bir ihtiyacın altını çizer.

“Dünya çapında engelli çocuklar için kaliteli bir eğitim sağlama zorluğu nihayetinde öğretmenlerin eğitimine ve hazırlanmasına bağlı olacak.”

Öğretmenler de sistemik zorluklarla karşı karşıya. Özel ihtiyaç oranlarının daha yüksek olduğu sınıflardaki öğrencilerin düşük-kaynaklı okul ortamlarında çalışma olasılıkları daha yüksektir ve öğretim görevlendirmeleri daha aralıklı olma eğilimindedir. Bu, özel ihtiyaçları olan öğrenciler için eğitici tutarlılık eksikliği ile sonuçlanır ve daha büyük bir dezavantaja neden olur.

Dünyanın dört bir yanındaki öğretmenler, farklı öğrenenlere sahip sınıflarda ders veriyorlar, bu nedenle onların entegre dersliklerin ihtiyaçlarına cevap vermelerine yardımcı olabilecek mesleki gelişim fırsatlarına ilgi gösterdiklerini görmek umut verici. Sınıf yönetimine destek, farklı öğretim ve özel ihtiyaçları olan öğrencilere yönelik özel pedagojik yaklaşımlar, öğretmenlerin mesleki gelişim etkinliklerini öğretmenler için daha etkili hale getirebilir - özellikle öğretmenlerin okul düzeyinde işbirliği yapmasına ve sınıf deneyimlerini paylaşmasına izin verecek şekilde tasarlanmışlarsa. Özellikle müdürlerin öğretmenlik uygulamalarını geliştirmede aktif olarak desteklediği okullarda, öğretmenler özel ihtiyaçları olan öğrencilere öğretmek için daha hazırlıklı hissederler. Sistem düzeyinde destek, örneğin özel ihtiyaçları olan öğrenciler için kaliteli öğrenme fırsatlarının sağlanması için aynı derecede önemlidir.

“Dünyadaki engelli çocuklar için kaliteli bir eğitim sağlama zorunluluğu nihayetinde öğretmenlerin eğitimine ve hazırlanmasına bağlı olacak” diye yazıyor North Cooc, Yardımcı Doçent, Texas Austin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü ve Yeni çalışmayı yazan OECD Thomas J. Alexander Fellow. “Bu çalışma, okul düzeyinde ve öğretmenler için bu küresel mücadelenin kapsamı hakkında yeni bilgiler sunuyor. Ümit ediyorum ki, bu bulgular, özel gereksinimli öğrencilerle çalışan öğretmenlerin işe alımlarını ve eğitimlerini geliştirmek ve nihayetinde bu nüfus için kaliteli bir eğitim hakkını sağlamak için ülkeler arasında bir aciliyeti artırmaya devam edecektir. ”

Anahtar Kelimeler:
Özel Ihtiyaçlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak