Otistik öğrencilere yardım etmenin beş yolu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yeni bir okul yılı her zaman bir zorluktur ve özellikle otizmi olan gençler için böyle olabilir. Ancak basit adımlar daha iyi anlaşmaları için onlara yardımcı olabilir, diyor Viv Berkeley
Yeni bir akademik yılın başlaması birçok değişiklik getiriyor.

İster yeni öğretmenler, ister yeni tarifeler, ister yeni bir okulda veya kolejde başlıyor olun, birçok öğrenci endişeyle bu terimin ne olacağını tahmin edecektir.  

Ve otizmi olan öğrenciler bu geçişi özellikle zor bulabilirler.

Hızlı okuma:  Otizm: Neden hala kızları göremiyoruz?  

Hızlı dinleme:  Otistik öğrencileri desteklemek için üç altın kural

Daha fazla bilmek ister misiniz? İzci birliği özel okul öğrencilerinin gelişmesine nasıl yardım ediyor?

Önceden bildiğiniz okul rutinlerinde yapılan büyük değişiklikler çok büyük olabilir ve endişeyi arttırabilir.

En kötü durumda, bu, genç için fiziksel ve duygusal olarak boşa çıkan (genellikle “erimeler” olarak adlandırılan) davranış göstergelerine ve ayrıca etraflarındakiler üzerinde bir etkiye sahip olabilir.

Dikkatli planlama ve hazırlık, bundan kaçınmanın ve otistik gençlerin yeni bir öğrenme ortamına rahatça girmelerine izin vermenin anahtarıdır. 

İşte yeni dönemin başlangıcında otizmli öğrencileri desteklemek için okulların ve kolejlerin atabileceği beş pratik adım.

Bireyleri tanıyın
Otizmi olan her genç, farklıdır ve farklı destek ihtiyaçları vardır, bu yüzden onları birey olarak tanımak çok önemlidir. 

Eğitim, sağlık ve bakım planı (varsa) veya önceki eğitim kurumlarından gelen herhangi bir rapor gibi, başlamadan önce tüm evraklarını okuyun. Ayrıca kişisel ihtiyaçları hakkında daha fazla bilgi edinmek için Sendco'nuzla konuşun. 

Daha sonra, dönem başında, onlar için iyi bir gün neyin iyi olduğunu bulmak için gençlerle konuşun.

Öğrencileri yeni bir çevreye hazırlama
Yabancı yerler, otizmi olan genç insanlar için daha zor olabilir. Öğrencilerin önceden yeni bir çevreye alışmalarına yardımcı olmak, endişeyi azaltabilir ve öğrenmeye hazır olmalarını sağlayabilir. 

Bu, koridorları diğer öğrencilerle dolmadan önce etraflarında gezdirmek için öğrenciyi bir gün erken okula veya üniversiteye davet etmek veya önceden yeni binalarının görsel rehberini sağlamak olabilir.

Ayrıca, personelin resimlerini ve onlar hakkında önemli bilgileri vermek de yardımcı olacaktır. Tek sayfalık profiller , bir kişi hakkındaki önemli bilgileri, personel ve gençler tarafından kolayca paylaşılabilen basit bir biçimde yakalamak için harika bir yoldur. 

Sınıf düşünün   
Otizmi olan insanlar duyusal ortamlarını farklı şekillerde işlerler, bu nedenle sert ışıklandırma veya çok fazla gürültü gibi şeylerin onlar üzerinde nörotipik akranlarından çok daha büyük bir etkisi olabilir. Bunu akılda tutarak, gençlerin sınıfta oturması için rahat bir yer bulmak - ve bunu tutarlı tutmak - önemlidir.

Bazı insanlar sözlü talimatları yorumlamayı zor bulur ve iletişimi zor bulabilir. Resimli panolar ve iletişim yardımcıları gibi görsel desteklere sahip olmak, öğrencilerin erişim öğrenmeye erişmelerini sağlamada yardımcı olabilir.

Bozulmayı en aza indirir
Tutarlılık ve rutin otizmli gençler için önemlidir, bu nedenle zaman çizelgesi değişikliklerini yönetmek zor olabilir. 

Bir ders değişirse veya bir öğretmen değiştirilirse, kaygıyı en aza indirmek için mümkünse öğrenciye önceden söylendiğinden emin olun. Ayrıca öğrenciye, bozuk bir zaman çizelgesinde gezinmek için yardıma ihtiyaç duymaları durumunda dönebilecekleri ismini verilmiş bir kişiye vermekte fayda vardır.

Otizm anlayışını arttırın
Otizmi olan birçok genç, diğer öğrencilerden algılanan farklılıklarından dolayı zorbalık, yalnızlık veya tecrit deneyimlemektedir. Otizmi anlama ve kabul etmeyi arttırmak, bununla baş etmenin anahtar yoludur.

Öğrenci indüksiyonunun bir parçası olarak, otizm algılarına meydan okumak ve farkı kutlamak için oturumlar düzenleyin. Örneğin, iklim aktivisti Greta Thunberg gibi pozitif otistik rol modellerinin altını çizin.

Viv Berkeley Londra’daki Ambitious College’ın yöneticisidir.

Kaynak: https://www.tes.com/news/autism-five-ways-help-new-school-year

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak