Otistik Öğrenciler için Fotoğrafın 4 Faydaları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yazarın öğrencilerinden biri kamerasının fotoğrafını çekiyor.
16 yıldır öğretmenlik yapıyorum ve otizm, disleksi, kaygı, sözel olmayan öğrenme engelleri, duygusal ve davranışsal zorluklar ve ADD / DEHB gibi çeşitli engelli öğrencilerle çalıştım.

Öğrencileri (engelli ve engelsiz) meşgul etmek için kullandığım temel bir strateji fotoğrafçılığa başladı. K – 12 sınıflarında engelli öğrencileri destekleyen işbirlikçi çalışmamda ve engelli gençler için bir fotoğraf kulübü danışmanı olarak mini derslerde resmi olmayan yollarla tanıttım ve her iki durumda da faydalarını gördüm. Katılımı arttırmanın yanı sıra, fotoğrafçılık otistik öğrencilere erişilebilir bir konu sağlar ve onların akranlarıyla birlikte aktif ve kapsamlı bir şekilde katılmalarını sağlar.

Bir hobi fotoğrafçısı olarak, dünyaya kamera merceğinden bakmanın cazibesini anlıyorum ve fotoğrafçılığı öğrencilerime tanıttığım zaman tutkumu sınıfa götürüyorum. Fotoğrafçılık, özellikle otizm spektrumundaki engelli öğrencilere yaratıcı bakış açılarını takdir etmeleri ve vurgulamaları için yenilikçi bir yol olabilir.

Fotoğraf, kasten, sosyal ve görev odaklı bir ilişkiye ulaşmamıza izin verir, ancak sanat, doğru ve yanlış işin sertliğini, yapısını ve açık tanımlarını tercih eden otistik öğrenciler için korkutucu olabilir.

Öğrencilerin sanat ve fotoğrafçılıkta kendilerini rahat hissetmelerine yardımcı olmak için, yaratıcı süreci modellediyorum, düşüncelerimi ve yansıtma sürecini, öğrencilerin fotoğraf çekmeyi nasıl seçtiğime karar verme sürecinde esneklik göstermelerini sağlıyorum. Düşünceleri ve yansıtıcı süreci modellemenin Evrensel Öğrenme Tasarımı örneğidir inanıyorum .

Ayrıca fotoğraflarını sınıfa nasıl sunup açıklayacaklarını da gösteriyorum. Halkla konuşma, öğrencileri birbirine bağlayan ve onu uygulayan bir beceridir. Bu, otistik öğrencilerin sosyal olarak etkileşim kurmasını ve akranlarının bir izleyicisine doğrudan konuşmasını sağlar. Bir ses ve başkalarının dinleyeceği bir platform verilir. Sınıfa konuşmak, bu öğrencilerin düşüncelerini ve mesajlarını bizzat ve kamuoyuyla paylaşmalarına izin verir ve bir öğrencinin fotoğraflarıyla ilgili hikayesinin başkalarında duyguları ortaya çıkardığı ve öğrenciler arasında “aha” anı sağladığında, güçlü sınıf anlarına tanık olurdum.
OTİSTİK ÖĞRENCİLERİN FOTOĞRAFÇILIĞIN YARARLARI
1. Fotoğraf, bağımsızlığı teşvik eder: Pek çok otistik öğrenci, akranlarıyla sosyalleşmek ve sosyal ipuçlarını ve beden dili ve yüz ifadeleri gibi sözsüz sinyalleri tanımak konusunda zorluk çeker. Özürlülüğü, akranlarıyla işbirliği yapma ve grup projelerine katılma yeteneklerini etkileyen bu öğrenciler ve diğerlerine, fotoğraflarıyla başarı elde etme şansı veriliyor, bu da onların kendi başlarına çalışmasına olanak sağlıyor.

Fotoğraf sanatı, fotoğrafçı ile kamera arasındaki ilişkiye dayanır - fotoğrafların bağımsız olarak çekilmesi sosyal olarak kabul edilen bir davranıştır ve bunu yapmak engelli öğrenciler için çok rahat olabilir.

2. Öğrencilerin yaratıcı ve benzersiz bakış açıları değerlenir ve güçlendirilir: Fotoğraf, bir sanat olarak, benzersiz veya orijinal bir şeyi yakalamak için yaygın olarak kullanılan araçları kullanmakla ilgilidir - aynı araçlara sahip başka insanlar göz ardı eder. Otistik öğrenciler çoğu zaman dışsal düşünme ve benzersiz bakış açıları nedeniyle bu alanda güçlenirler .

Bir öğretmen olarak, tüm öğrencilerin risk almasını ve benzersiz bir şey fotoğraflamasını isterim. ASD öğrencilerim genellikle atamaları düşündüğümden farklı şekillerde düşünürler ve fotoğrafta bu kutunun dışında düşünmek son derece cesaretlendirilir.

3. Öğrenciler düşüncesinde esneklik kazanırlar : Everett Dirksen'in dediği gibi, “Ben her zaman esnek olmak için sabit ve bağımsız prensiplerden biriyim.” Fotoğraf çekmek isteyen öğrencilerden en sevdiğim yöntemlerden biri; kendi güzelliği tanımlarına göre fotoğraf çekmelerini isteyin. Öğrenciler evde veya okulda güzel gördükleri bir şeyin fotoğrafını çekebilirler. (Gizlilikle ilgili parametreleri belirleriz.)

Öğrencilerin oyuncak aksiyon figürleri, bulutlar ve en sevdikleri evcil hayvanlarının fotoğraflarını çektim. Öğrenciler, güzel olmanın birden fazla yolu olduğunu öğreniyor ve diğer insanların bakış açılarıyla etkileşime giriyor, otistik öğrencilerin esneklik geliştirmelerine yardımcı oluyor. Esnek, soyut düşünmeyi teşvik eden daha yaşlı öğrenciler için diğer fotoğraf konuları mutluluk, çatışma ve barışı içerir.

4. Öğrenciler iletişim becerilerini geliştirirler: Verilen bir konu üzerinde (renk, daire, su, doku vb.) Fotoğraf çektikten sonra, öğrencilerin her fotoğrafı çekmeyi seçtiklerini neden paylaştıklarını soruyorum. . Bazen başlangıçta “Bu resmi neden beğendiğimi bilmiyorum” diyorlar, ancak düşüncelerim ve iletişim becerileri beklentilerimi anladıkça daha da onurlandırılıyor.

Bazı sınıflarda öğrencilerden yansıma yazmalarını isterim, ancak sözlü anlatım aynı zamanda anlama gösterme fırsatları da sunar. Örneğin, disleksi gibi öğrenme engelli öğrenciler yazılı sunumdan ziyade sözlü olarak daha rahat hissedebilirler. Bazı kaygılı öğrenciler fotoğraflarını açıklama konusunda tereddütlü olabilirler, ama ben esnek düşünmeyi modelliyorum ve sundukları şekilde varyasyonlara izin veriyorum - ayakta durabilirler, masalarında oturabilirler veya etrafta dolaşabilirler.

Her zaman fotoğrafçılığı öğrencilere tanıttığım ve bir kamera merceğine baktıkça heyecanlarını görüyorum, teşvik ediyorum. Sanat ve fotoğrafçılığın, aksi takdirde eğitimin içinde yer aldığını veya ilham aldığını düşünemeyen öğrencilere katabileceğine inanıyorum.

By Jennifer Sullivan

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/4-benefits-photography-autistic-students

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak