Ortaokulda Öz Değerlendirme

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Dört yıl önce, John Hattie'nin çalışmasına, eğitimci olarak rolümle ilgili vizyonumu değiştirdim. Hattie , kendimi, öğrencilerimin kendi beklentilerinin ötesinde matematikte başarılı olmalarını sağlamak için Visible Learning'in araçlarını uygulayabilecek bir değişim aracı olarak düşünmeye ikna etti .

Bunu yapmak için, öğrencilerimin neyi öğrendiklerini, ne kadar iyi yaptıklarını ve bu öğrenmenin onları nereye götüreceğini bildikleri bir sınıf oluşturmak zorundaydım.

ÖĞRENME HEDEFLERİ
Bazı öğretmenler amaçlarını ya da öğrenme hedeflerini takdir etmezler, ancak onları şu soruya dikkat etmeye çağırıyorum: Mücadele eden öğrencilerimizin öğrenmelerini istediğimiz şeyi onlara anlatmazsak nasıl başarılı olmasını bekleyebiliriz?

Şimdi derslerime öğrencilerimin kazanmasını istediğim beceri ve / veya bilgiyi belirten bir “yapabilecekler” ifadesi ile başlıyorum - örneğin, “koordinat düzlemindeki üç temel katı hareketin hareketini tanımlayabilirim” veya “I Benzer şekillerdeki eksik yan uzunlukları hesaplayabilir. ”Öğrenme hedeflerimin hassaslığı, ders planlarımı keskinleştiriyor ve düzene sokuyor ve planlama sürecimi şekillendiren biçimlendirici değerlendirmeler oluşturmamı sağlıyor.

Bununla birlikte, öğrenme hedeflerini kullanmanın birincil yararı, öğrencilerin kendi öğrenmelerini ifade etmelerine ve ölçmelerine izin vermeleridir. Benim için bir matematik öğretmeni olarak, öğrencilerimin matematiksel bir tartışmaya girdiğine tanıklık etmekten daha ödüllendirici bir şey yoktur ve öğrenme hedefleri bu tartışmalara başlamak için dili sunar.

Bir öğrenme hedefini paylaştıktan sonra, çalıştığımız ünitedeki tüm öğrenme hedeflerinin iki veya üç dakikasını gösteriyorum. Şu ana kadar öğrendiklerimize ve bu öğrenmenin bizi nereye götürdüğüne dair kısa bir sınıf tartışması yapmak için bu genel bakış açısını kullanıyorum.

Bu, birkaç gözden geçirme sorusu sormak ve kelime hazinesi oluşturmak, öğrencilerin kapsanan kavramlara dair kendi anlayışlarını ifade etmelerini ve işimizin bizi nereye götürdüğünü tanımlayarak bu fikirlere anlam vermelerini sağlamak için bir fırsattır.


KONTROL NOKTALARI VE ÖZ DEĞERLENDİRME
Öğrencilerimin anlayışını izlemek için zaman geldiğinde, öğrenme hedeflerimizle uyumlu kontrol noktası soruları soruyorum. Bu kontrol noktaları, öğrencilerimin yardıma ihtiyacı olduğu yerlerde ölçüm yapmama olanak tanıyan yetersiz sınavlar, biçimlendirici değerlendirmelerdir. Ayrıca öğrencilere ünite boyunca ilerledikçe öğrenme hedeflerini kendi anlayışlarını izleme fırsatı verir.

Vurgulayıcıyı kullanarak değerlendirmeyi düzeltirim ve işaretleyicinin stratejik kullanımı ile birlikte bir derecenin olmaması, öğrencilerin, değerlendirme konusunda en önemli konulara odaklanmalarını sağlar.

Öğrenme hedeflerinin nihai hedefi, öz-değerlendirme yoluyla kendi ilerlemelerini artırabilecek, kendini düzenleyen, kendini geliştiren öğrenciler oluşturmaktır. Bir kontrol noktasından sonra, öğrencilere kendi ilerlemelerini öğrenme hedeflerimize göre değerlendirebilecekleri bir değerlendirme listesi kullanarak değerlendirme fırsatı veriyorum.

Birimde, öğrencilere kendi öğrenmelerini değerlendirmek, hatalarından ders çıkarmak ve final, kademeli birim değerlendirmesine hazırlık yapmak için birkaç veri parçası sağlayarak üç veya dört kontrol noktası (tam üniteyi kapsayan bir tane de dahil olmak üzere) sağlarım .

Tabii ki, bazı öğrenciler hala başarılı olmak için mücadele ediyorlar. Bu yüzden onlara en çok neye ihtiyaç duyduklarını teklif ediyorum - daha fazla zaman. Bir öğrenci, ünite değerlendirmesi konusunda yeterli puan aldığında, okuldan gelmelerini rica ediyorum ve o zaman, hala kavramaya çalıştıkları kavramları gözden geçirmek için kullanıyorum.

Bu geri dönüş sürecinin en önemli parçası öğrencilerin hatalarını ve problemi doğru bir şekilde çözme konusunda yeni anlayışlarını ifade etmelerini sağlamaktır. Zaman varsa, ilerlemelerini göstermek için onlara yeni bir değerlendirme yapacağım. Bununla birlikte, çoğu kez, geri dönüş, bir öğrenciyle ya da kaçırdıkları öğrenme hedefleri hakkında anlayışlarını güçlendirmelerine olanak tanıyan küçük bir öğrenci grubuyla yaptığım derinlemesine bir tartışmadır. Bana, ileriye doğru ilerlemek için ihtiyaç duydukları becerilere sahip olduklarını garanti eder. Müfredatta ve değerlendirme için geçme notu kazanır.

Son değerlendirmemde öğrencilerden işimi yapmaları ve kendilerine iddialarını desteklemek için kanıt kullanarak kendilerini bir not vermelarını rica ediyorum.

Bu kanıt üç unsurlu bir portföy şeklinde gelir. İlk unsur, öğrencilerden, ele aldığımız bir matematik kavramını anlamadaki büyümeyi göstermek için bir veya daha fazla kontrol noktası göndermelerini ister. Bu başvurulara öğrencinin daha derin bir anlayışa olan yolculuğunu anlatan yazılı bir paragraf eşlik eder. Portfolyenin ikinci unsuru, öğrencinin, tartışılan fikirleri detaylandıran bir paragrafla bir sınıf veya küçük grup tartışmasına katkıda bulunmasına yardımcı olan bir ev ödevi veya sınıf çalışmasıdır. Son öğede, öğrenciler, ele aldığımız bir kavram hakkında, gerçek dünyada nasıl kullanabileceklerini, diğer matematiksel kavramları anlamalarına nasıl bağlandıklarını ya da kavramın arkasındaki matematiksel fikirlerin ne kadar havalı olduğunu açıklarlar.

Öğrenme hedeflerim, öğrencilerin gözden geçirmeleri için çevrimiçi olarak yayınlanır ve ilerlemelerini göstermek için kontrol noktaları ve birim değerlendirmeleri vardır. Her hafta portföylerini düşünmek, notlar almak ve olası kullanım için bir kenara koymak için birkaç dakika veriyorum. Daha sonra, öğrencilerin kendi notlarının yanı sıra notlarını oluşturmak için istatistiksel puanlarını kullanırım.

Öğrencileri öğrenme hedeflerinin kullanımı yoluyla açıklığa kavuşturmak son dört yıldır benim için bir öncelikti. Bu uygulama, öğrencilerimin matematikteki fikirlerini daha iyi ifade etmelerine ve öz-değerlendirme yeteneklerini güçlendirmelerine yardımcı oldu ve bu da matematikteki başarılarını artırdı.

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/self-assessment-middle-school

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak