Ortaokul Öğrencileri için 6 Benlik Saygısı Oluşturma Etkinliği

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kimse orta okulun, gençlerin ve gençlerin en biçimlendirici dönemlerini deneyimledikleri dönem olduğunu bilmek şaşırtıcı bulmuyor. Ortaokulda öğrendikleri, nasıl davrandıkları ve başkalarıyla nasıl etkileştikleri, ister olumlu ister olumsuz olsun, yetişkinliğe geçebilir. Öğretmenler olumlu düşünmeyi kolaylaştırma fırsatına sahipler  Gençlerde  benlik saygısı oluştururken bile, öğrencilerdeki harici bağlantı ve eylemler. Benlik saygısı, hayattaki başarılı performansın inanılmaz bir bileşenidir, bu nedenle öğretmenler bu konuda akademik olarak olduğu kadar bu konuda da hazırlıklı olmak konusunda kaygılı olmalıdır.

Benlik Saygısı Nedir?
Bu, bir sene başında bir sınıfa verilebilecek bir sorudur. Çoğu öğrenci, terimin ne anlama geldiğini ve tanımlayabileceğini bilir, ancak kendi seviyelerini tanımlaması istenirse, bazıları daha fazla zorluk çekebilir. Binanın saygınlığına yönelik faaliyetler gerçekleştirmeden önce, öğrencilerin kendilerini öğretmenlerine tanımlamaları için çalışma sayfalarını toplamak iyi bir fikir olabilir. Bu, öğretmenlere her öğrencinin yıl boyunca değerlendirmesi ve karşılaştırması için temel bir analiz sunar.

Tüm niyet ve amaçlar için, benlik saygısı, hem kendilik değerinin hem de benliğin sağlıklı sevgisinin tanınmasıdır. Kendini tanımak ve kendini ve bir başkasıyla olan ilişkilerini koruyan, iyileştiren ve besleyen eylemler almaktır.

Şimdi, öğretmenlerin sınıfta öğrencilerinizin kendilerini kim oldukları konusunda daha rahat hissetmelerine yardımcı olacak bazı şeylere bakalım . Harici link  Bu öz saygı etkinlikleri ortaokul öğrencileri için uygundur, ancak her sınıfta öğrencilerle de çalışabilirler.

1. "Ben"
Tüm sınıf seviyelerinde kolaylık sağlamak için öz saygıyı geliştiren en popüler sınıf etkinliklerinden biri “Ben” aktivitesidir. Etkin ve olumlu olumlama tekniğini kullanır. Öğrenciler, kim olduklarını yapan şey hakkında olumlu ve düşünceli düşünmeye teşvik edilir. Bu fikir, olumlu düşünceler yazılarak öğrencilerin zihninde pekiştirilir, kendileri ve öznitelikleri hakkında olumlu düşünülerek, benlik saygısı artar.

“Ben” aktivitesini yapmak için, öğrencilerin her bir ihtiyacı olacak:

Bir sayfa
Bir kalem veya kurşun kalem
Bazı dergiler veya şablonlar
Makas ve tutkal
Kağıda, öğrenciler “Ben” in bir listesini oluştururlar. Bazı örnekler: “Ben çalışkan biriyim” ve “Ben basketbolda iyiyim.” Her bir cümle “Ben…” ile başlamalıdır. Öğrenci, kendisi hakkında olabildiğince çok olumlu nitelik ve nitelikler yazmaktadır. düşünüyorum.

Daha sonra öğrenciler, beğendikleri veya çizdikleri vb. Şeylerin dergi kesimlerini ekleyerek listelerini dekore edebilirler. Fikir, öğrencilerin bunları yıl boyunca saklayacakları veya sınıfta asılacakları ve böylece sınıf arkadaşlarının hatırladıkları yıl boyunca olumlu olmak.

2. "Biz
Akran baskısına karşı koymak için, bu kullanılabilecek gençler için birçok kendine saygılı inşaat faaliyetlerinden biridir. Yukarıdaki faaliyetin bir varyasyonu, “Biz…”, bir grup olarak tamamlandı. Öğrenciler kendi aralarında ortak bir zemin bulurlar ve onları neyin benzerleştirdiğini gösteren bir listeyi tamamlarlar.

Örneğin, ortak bir cevap “Biz insanız” olacaktır, ancak daha derin bir probleme “Bizler [TV şovunun hayranlarıyız” gibi ilginç şeylerle sonuçlanabilir ya da “Bizler ailelerin orta çocuklarıyız” vb. Ortaklıklar bulmak arkadaşlık ile sonuçlanabilir ve benzer düşüncelere sahip insanlar birbirlerini yükseltmek yerine birbirlerini yükseltmeye eğilimlidirler ve bu da benlik saygısının artmasına neden olur.

3. Listeleme Özellikleri
Başka bir aktivite ise “Listeleme Özellikleri” dir. Oldukça basittir: öğrenciler, iyi bir arkadaşlık yapmak için olumlu karakter özelliklerinin bir listesini veya kardeşlerine iyi bir kız kardeşi / kardeşler listesi yaparlar. Onlara, bu olumlu özellikleri / başlıklara niçin uyduklarına dair ayrıntılı senaryolarda açıklamalarını isteyin, ayrıca öğrencilerin bu özelliklerin kendileri ve çevrelerindeki insanlara nasıl önemli olduğunu açıklamasını isteyin.

Bunlar bir tür dergiye veya bir parça kağıda eklenebilir. Bir öğretmen, öğrencilerin ne yazdıklarını görmeyeceğinden emin olmalarını sağlamalıdır, böylece öğrenciler bir şeyler yazmanın dürüstlüğünü verebilirler.

Fikir, başkaları için yazdıkları ve / veya paylaştıkları bir şeyi yazarak, kendileri ve davranışları hakkında kendilerini daha olumlu hissetmeleridir. İçlerinde hiç düşünmedikleri bir şey keşfedebilirler. Bu, öğrencilerin ne tür bir insan olmak istediklerini düşünmeye başlamaları için de yararlı bir yoldur.

4. Çevirme
Sınıf aktivitesi “Flip” olarak adlandırılır. Öğrenciler hayatlarındaki hataların, başarısızlıkların ve engellerin bir listesini yapmak zorundadırlar, ancak bunu yaptıktan sonra, pozitif olmaları için onları “çevirmeleri” gerekir. Buradaki amaç öğrencilere kendi kendini değerlendirme, problem çözme ve kendilerini geliştirme fırsatı sunmaktır.

Örneğin, bir öğrenci “Matematik sınavında başarısız oldum” diyebilir. Bunu çevirmenin bir yolu şöyle olabilir: “Bir sonraki sınavı geçmek için daha çok çalışacağım” veya “Son sınavda materyali anlama konusunda öğretmenden yardım isteyeceğim. .”

Bu aktiviteyle ilgili bir varyasyon, her öğrencinin hayatındaki hatalarını, başarısızlıklarını ve engellerini bir liste haline getirmesi, ardından bunları gruplara yerleştirmektir. Her grup, bireylerin listelenen eşyalarını çevirmelerine yardımcı olacak fikirler üretecek.

5. Mülakat
“Röportaj”, birbirleriyle görüşen öğrencileri bir araya getiren bir etkinliktir. “En sevdiğin renk hangisi?” Ya da “Dünyanın herhangi bir yerine gidebilseydin nereye gideceksin?”, Vb. Gibi diğer kişiyi tanımak niyetiyle sorular sormak zorundalar.

Oturumların sonunda öğrenciler ortaklarını sınıfa “sunarlar”. Bazı öğretmenler, öğrencilerin görüşmeler sırasında kullanacakları çeşitli soruların bir listesini verebilirler. Bu aktivitenin arkasındaki fikir , yılın başından itibaren bir veya daha fazla sınıf arkadaşıyla tahvilleri oluşturmaktır .

6. Kendinize Mektup
Düşük bir (veya belki de modası geçmiş) bir aktivite, kendilerine mektuplar yazıyor. Yani, öğrenciler her biri kendi geleceğine bir mektup yazarlar, diledikleri şeyleri detaylandırır, şu andaki hayatlarını ayrıntılandırır mı, bir şiir veya gelecekteki hedefleri vb. Öğrenciler tekrar mektubu aldıklarında, Bir yıllık değişim değerinden sonra kendilerini karşılaştırabilir ve karşılaştırabilir.

Öğretmenler, öğrencilerden el yazmasını ve yıl sonunda geri verilecek olan zarflarla mühürlemelerini isteyebilir. Ya da, kullanıcıların elektronik mektubu bir, üç veya beş yıl süreyle ertelemelerine veya belirli bir teslimat tarihini seçmelerine olanak veren FutureMe.org gibi bir çevrimiçi hizmetten yararlanabilirler.

Son düşünceler
Sınıfta öz saygıyı teşvik etmek tüm öğrenciler için faydalı olabilir. Bazı faaliyetler, öğrenciler arasında kalıcı bağlantılar kurmaya, takım performansını iyileştirmeye ve öğrencilerin başkaları için empati seviyelerini yükseltmeye yardımcı olabilir. Dış bağlantı  , “maruz kalma” yoluyla yabancı kaygısını azaltmak için bir araç olarak hizmet eder. Bireyin kendi algılarına odaklanan diğer faaliyetler, kendi eylemlerini değerlendirebilmelerini ve gelişmeye ihtiyaç duyan nitelikleri veya alışkanlıkları belirlemelerini sağlayan kendi kendini yansıtma becerisini geliştirebilir.

Gigi Wara, dil ve iktisat, kariyer geliştirme ve genel olarak eğitim ile ilgili hikayeler hakkında yazmayı seven ilham veren bir yazardır. Gönderi Çocuklar Yardım Hattı'nın nezaketiyle geliyor Dış bağlantı  , bir Avustralya'nın gençler için ücretsiz, özel ve gizli 7/24 telefon ve çevrimiçi danışmanlık hizmeti.

Kaynak: https://teach.com/blog/6-self-esteem-building-activities-for-middle-school-students/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak