Ortaokul Öğrencileri Çeşitli Kişilik Tarzları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Zorba
Zorbalar genellikle kendilerini savunamayan ya da savunamayan öğrencileri seçer . Zorbaların kendileri genellikle zayıf bireyleri avlayan insanları aşırı derecede güvensiz kılar. Fiziksel, sözlü ve siber kabadayılar var. Çoğu öğrenci, yanılma korkusuyla zorbalık yapan başkaları için ayağa kalkmayacak ve okulların ve ebeveynlerin bu davranışı tespit etmede ve sınıf içinde ve dışında engellemek için çalışmakta özenli olmaları gerekir.


Meşgul vücut
Bu öğrenciler enerji dolu olabilir ve eldeki göreve odaklanmaya odaklanmayabilirler. Oturma yerlerinde sürekli zıplamaktan veya her zaman konuşmamaktan sınıf içinde dolaşmamaya kadar, etkinlikleri sınıfta boğulabilir. Dikkatlerini korumanın ve başkalarının dikkatini dağıtmalarını engellemenin yollarını bulun. Bazen meşgul olan öğrenciler, ADD veya DEHB gibi öğrenme zorluklarıyla uğraşırlar ve davranışlarının altında yatan sebepler olup olmadığını belirlemek için değerlendirmelere ihtiyaç duyabilirler.

Sınıf Palyaço
Her sınıfta, işlerinin sınıfın geri kalanını eğlendirmek olduğuna inanan öğrencileri vardır. Bu öğrenciler ilgiyi sever ve öncelikli hedeflerini güldürür. Bu eylem genellikle bu öğrencilerin başını belaya sokar, çünkü davranışları olması gereken öğrenmeden uzaklaşabilir. Bu nedenle, disiplin cezası için genellikle ofise yönlendirilirler .


Bilgisiz
Bu öğrenciler genellikle "anlıyor" görünmüyor. Sosyal ipuçlarını veya alaycılığını anlayamayabilirler veya etraflarında neler olup bittiğini habersizler. Zorbalıklar , özellikle sözel zorbalıklar için bazen kolay hedefler olabilirler . "Aptal" veya "Hava başlıkları" olarak adlandırılabilirler. Tipik olarak geri yatırılırlar ve kolaydırlar.

Motive
Motive olmuş öğrenciler , genellikle elde etmeye çalıştıkları belirli hedeflere sahip, çok zor çalışanlardır. Doğal olarak akıllı olabilirler veya olmayabilirler, ancak genellikle zor çalışmalar yoluyla herhangi bir öğrenme sorununun üstesinden gelebilirler. Öğretmenler öğrencileri motive etmeye bayılırlar çünkü öğrenmeye isteklidirler, sorular sorarlar ve hedeflerine ulaşmak için her şeyi yaparlar. Motive olmuş öğrenciler bazen, “öğretmenin evcil hayvanı” olma konusunda onları satabilecekleri zorbaların hedefi olabilir.


Doğal lider
Herkes doğal liderlere bakar. Tipik olarak muazzam, coşkulu, çok sevilen ve çok yönlü bireylerdir. Genellikle diğer insanların kendilerine baktıklarını bile bilmiyorlar. Doğal liderler genellikle örnek olarak liderlik eder ve insanların konuştuğunda onları dinlemelerini sağlama konusunda eşsiz bir yeteneğe sahiptir.

inek öğrenci
Genellikle, inekler ortalamanın üstünde bir zekaya sahiptir. Genellikle farklı veya ilginç olarak görülürler ve yaşları için fiziksel olarak olgunlaşmazlar. Çoğu zaman akranlarına göre benzersiz çıkarları vardır ve bu çıkarlara aşırı derecede sabitlenebilirler. Bu onları zorbalar için hedef haline getirebilir.


örgütlü
Bu öğrenciler neredeyse her zaman derse hazırlar. Ev ödevlerini tamamlamayı ve derse ihtiyaçları olanı getirmeyi nadiren unuturlar . Dolapları veya masaları son derece temiz ve düzenli. Her zaman zamanında gelir ve ders başladığında öğrenmeye hazır olurlar. Son teslim tarihlerini unutmazlar, görevde kalmak konusunda usta davranırlar ve zamanlarını yönetmede iyidirler.

Pot Karıştırıcı
Bir tencerede karıştırıcı, durumun merkezinde olmadan dram yaratmayı sever. Bir öğrenciyi diğerine karşı çevirmek için kullanabilecekleri küçük bilgi parçaları ararlar. Bu öğrenciler usta manipülatörler, hatta dramayı sağlamak için hikayeleri değiştiriyorlar. Diğer öğrenciler ve öğretmen için hangi düğmelere basılacağını anlıyorlar ve tam da bunu yapmakta mükemmeller.

Fare kadar sessiz
Bu öğrenciler genellikle utangaç veya çekilir, ya da içe dönük olabilirler. Onlar sadece birkaç arkadaş var ve bu arkadaşlar da genellikle sessiz. Asla belada değiller, ancak nadiren sınıf tartışmalarına katılıyorlar. Çatışmadan kaçınırlar ve tüm dramalardan uzak dururlar. Bir öğretmenin bu öğrencilerin ne kadar öğrendiklerini ölçmesi zor olabilir, ancak bağlantı kurmanın bir yolunu bulmak önemlidir. Bu öğrenciler öğrenmek için inanılmaz derecede parlak ve motive edici olabilirler, fakat dramaya dahil olmayı tercih edemezler.

Saygılı
Bu öğrenciler nadiren söyleyecek hoş olmayan bir şeylere sahiptir ve model öğrenciler olabilir. Genellikle görev başındadırlar ve genellikle meslektaşları tarafından sevilirler. Saygılı öğrenciler genellikle kurallara uyar, nadiren sınıfta bozulmalara neden olur ve sınıf tartışmalarına aktif olarak katılırlar. Tipik olarak sıkı çalışanlar ve liderler ve etkinlik ve sporla ilgileniyorlar. Genel olarak, minimumdan daha fazlasını yapmak için motive olurlar ve katılım için yeni fırsatlar aramaya ve yeni şeyler denemeye çabuk davranırlar.

Çokbilmiş
Bu öğrenciler alaycı, tartışmacı ve çatışmacı. Öğretmen de dahil herkesin söylediği her şeyi sorgulıyor ya da yorumluyorlar. Genellikle keskin zekalıdırlar ve her duruma hızlı bir şekilde cevap verebilirler. Bu öğrenciler, bir öğretmenin derisinin altına girme ve bunu yapmaktan zevk almanın benzersiz bir yeteneğine sahiptir.

sosyetenin renkli siması
Sosyalistler, geri konuşacağını düşünürlerse bir duvarla konuşurlardı. Her zaman söyleyecek ve konuşmadan birkaç dakika bile olsa zorlanacakları bir şeyler bulurlar. Sınıf tartışmalarını severler ve öğretmen bir soru sorduğunda ellerini ilk kaldıran insanlardır. Konunun sınırı yok. Her şeyde uzmanlar ve kendi seslerini duymayı seviyorlar.

motivesiz
Motive olmayan öğrenciler, durum böyle olmasa da, genellikle tembel olarak etiketlenir. Akademik olarak başarılı olmak için iç dürtüden yoksun görünüyorlar veya olması gerektiği için oradalar. Bazı durumlarda, başarılı olmaları için evde gerekli ebeveyn desteğine sahip değiller veya tam potansiyelleriyle çalışmalarına izin vermeyen bir öğrenme farkına sahipler. Genellikle öğretmenleri sinirlendirir, çünkü çoğu muazzam bir kabiliyete sahiptir, ancak ödevleri tamamlamak veya açmak için gereken zamanı vermeyi reddetmiş görünmektedir. Bazen bu öğrencilerin öğrenme farklılıklarını dışlamak için ekstra yardıma veya teste ihtiyacı vardır.

örgütlenmemiş
Bu öğrenciler öğretmenleri sinirlendirebilirler. Ev ödevlerini veya önemli notları almayı sürekli unuturlar. Dolapları veya masaları karmakarışık. Bir dolap, sırt çantası ya da kitap haline sıkışması nedeniyle sık sık buruşuk kağıtlar açarlar. Genellikle sınıfa / okula geç kalıyorlar ve zamanlarını yönetmek konusunda korkunçlar. Hala aktif bir şekilde meşgul olabilirler ve okulda başarılı olabilirler veya akademisyenleriyle mücadele edebilirler.

https://www.thoughtco.com/personality-types-of-students-3194677

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak