Ortalama bir öğretmen olmanız gerektiğinde

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ama aynı zamanda kişisel koçluk yaparken onları yüz yüze getiriyorum.

Yazdıklarımın mutlaka kapalı kapılar ardında nasıl hissettiğimi sanki sık sık bir kıtlık duygusuyla soruluyorlar.

“Dersler, konuşmalar ve benzerlerini arayan bazı anlar yok mu?”

“ Sesini yükseltmiyor ve bazen öfkenizi yapabileceğiniz en iyi şey göstermiyor mu?”

“Öğretmenler, en azından bir zaman iş anlamına geldiklerini göstermek zorunda değil mi?”

Başka bir deyişle, öğrencilerin “sınıflandırma” olarak gördükleri, Akıllı Sınıf Yönetimi yaklaşımı içinde yerini alır mı?

Cevap, açık bir şekilde. . .

Yok hayır.

Yüzleşmenin veya korkutucu olmanın gerekmediği bir zaman asla yoktur.

Sesini yükseltmek ve öfkelenmek, şu andaki yanlış davranışları ortadan kaldırabiliyor olsa da, doğal korkudan dolayı, sınıfınızın uzun vadeli sağlığı için hiçbir zaman iyi değildir.

Sadece ve her zaman sınıf yönetimini zorlaştırır. Nerede öğretiyor olursanız olun, not dereceniz veya öğrencileriniz kim olursa olsun bu doğrudur.

Çünkü negatif yöntemler kullandığınızda, şüphesiz iki şey olacaktır.

İlk olarak, öğrencilerinizle sürtünme yaratırsınız. Hesap verme yeteneğinizi çok zayıflatan hoşnutsuzluk ve kızgınlık yaratacaksınız .

Görüyorsunuz, öğrencileriniz sizi sevmediği zaman (genellikle gizlice), sana güvenir ya da sınıfta olmanın tadını çıkardığında, sonuçların onlar için önemli olmayacaktır.

Etkiniz göz ardı edilebilir olacak ve hiç dikkat etmeyecekleri ya da herhangi bir çaba sarf etmelerinin tek nedeni, ebeveynleri, kolej beklentisi ya da içsel istekleri gibi dış etkilerden kaynaklanmaktadır.

Ama senin yüzünden olmayacak.

Özellikle zor öğrenciler ve öğrenim, sosyal, duygusal veya dikkat güçlüğü çeken öğrenciler en olumsuz etkilenenlerdir. Kalıcı bir iyileşme yapmaktan ziyade gerileme, kapatma ve bakmayı bırakma eğilimindedirler.

İkincisi, öğrencilerinizin sorumluluk yükünü hafifletirsiniz.

Duygusal olarak yanlış davranışlara (ya da zahmetsizce) tepki verdiğinizde, taşımaları gereken yükü omuzlarsınız. Pişmanlık dengesi onlardan ve senden uzaklaşır.

Bu nedenle, pek çok sınıfta, dünya üzerinde bir bakıma ihtiyaç duymayan bir hevesli, stresli bir öğretmen ve öğrencilerle karşılaşıyorsunuz.

Ama asıl gerçek şu ki, onlar yanlış davrandılar , siz değil.

Ve onların hatalarını gerçekten yansıtabilmeleri ve onları tekrar yapmamaları için onların tam kilolarını hissetmeleri gerekir. Suçlamak yerine suçlamalarla uğraşmaları ve bunlarla başa çıkmaları veya öfke içinde görmeleri gerekir.

Dahası, suçluluk sahibi öğretmenler, olumsuz metotları kullanarak, öğrencilerine çok fazla şey yapmaları için onları teşvik etmelerine neden olmaktadır.

Onlarla her şeyden konuşurlar. Etkili bağımsız çalışmalara müdahale ederek birbiri ardına yardım etmek için diz çöküyorlar. Öğrenciler kendileri için yapabilecekleri ve yapmaları gereken şeyleri yapan el sıkıcı mikromanacılar haline gelirler.

Ve yükselen güneş kadar, bu öğretmenler, öğrencilerle ilişkilerini geliştirmeye yönelik yanlış yönlendirilmiş bir girişimde tutarsız, kolayca sallandı ve manipüle edildi.

Bunu yaparken, onları dinlemenin, öğrenmenin ve onlara karşı hareket etme sorumluluğunun% 100'ünü değiştirmenin hayatını değiştiren gücünü inkar ederler.

Yukarıda yükselişi

Kişisel olarak yanlış davranmak, intikam almak ve hoşnutsuzluk göstermek sadece etkisiz ve kayda değer bir şekilde stresli değildir.

Ama çocuksu.

Çocuksu çünkü sen öğretmensin. Öğrencilerin cildinizin altında kalmasına izin vermek için, farklı bir düzlemde bulunması gereken sınıfın lider, ton belirleyici ve rol modelisiniz.

Kendinizi daha yüksek bir standartta tutmalısınız. Yukarı çıkmalı ve argümanlara sürüklenmeyi reddetmeli ya da duyguları ve küçük sıkıntıları incitmeyi reddedmelisiniz.

Neşeli ve etkili öğretime yol açan yüksek, zarif yolu kullanmalısınız.

Bu tek şey, bir sınıf yönetim planı ile desteklendiğinizde, tüm yanlış davranışları üstlenmeye güveniyorsanız, sadece öğretim hayatınızı çok daha kolay ve daha az stresli hale getirecektir.

Ancak, öğrencilerinizin saygılı ve hayranlık duyacağı gerçek dayanıklılığı ve gerçek liderliği size verecektir.

PS - Şükran Günü'nü kutlamak için önümüzdeki haftaya katılacağım ama 1 Aralık'ta yeni bir yazıyla döneceğim.

Ayrıca, bir sonraki kitabım Akıllı Sınıf Yönetimi Yolu düzenleme sürecini tamamlıyor ve şimdi düzen ve tasarım aşamasına geçecek. Mayıs ayı başlarında serbest bırakılması bekleniyor.

Son olarak, daha önce yapmadıysanız, lütfen bize katılın. Bedava! Buraya tıklayın ve e-posta kutunuzdaki sınıf yönetimi makalelerini her hafta almaya başlayın.

Kaynal: https://www.smartclassroommanagement.com/2018/11/17/when-you-need-to-be-a-mean-teacher/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak