Orman Anaokulları Günümüz Gençliğini Büyük Faydalarla Sağlıyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Düşmüş ağaçlar için ticaret sınıf sandalyeleri, tınlı toprak zemin için masalar düşünün. Zil çalmaz, ancak yakındaki bir dere kabarcığı ve kuş cıvıltıları. Çocuklar etrafa saçılmıştır, bazıları birlikte oynamak, diğerleri bireysel sorgulama ile uğraşmaktadır. Bazıları gürültülü, diğerleri sessiz. Hepsi için derin öğrenme gerçekleşiyor.

Doğa daldırma okulunun sahnesine girdiniz, çoğu zaman orman anaokulu denir. Basitçe söylemek gerekirse, bir orman anaokulu tam olarak budur - ormanda gerçekleşen bir okul, ya da herhangi bir doğal ortamın ne olursa olsun, herhangi bir iklimin Büyük Açık Hava Mekanları olması.

Doğaya dayalı eğitimin, tüm ölçülebilir alanlarda genel okul performansını iyileştirdiği ve eleştirel düşünme ve yaratıcı problem çözme geliştirdiği gösterilmiştir. ”

Orman anaokulları uzun bir süredir Amerika Birleşik Devletleri civarındadır - en azından 2007'den beri - ve Avrupa'nın bazı bölgelerinde daha uzun süredir var. İlk orman anaokulu, ilk okullarını Alman Waldkindergarten modeline dayanan Erin Kenny ve Robin Rogers tarafından başlatıldı. Yıllar süren kapsamlı araştırmalardan sonra, Kenny Cedarsong Way adı verilen kendi öğretim yöntemini geliştirdi ve Amerikan Orman Anaokulu Derneği'ni (AFKA) kurdu .

Orman anaokulları yaklaşık on yıldır Amerika'da yaşarken, insanlar doğa ve eğitim arasındaki bağlantıyı uzun zamandır anlamışlardır. Çocuklara, nesiller boyu “dışarı çıkmaya” söylendi. 1881'de Johanna Spyri tarafından yayınlanan halk hikâyesinde, Clara adında genç bir geçersiz, İsviçre Alpleri'nde, keçi sütü ve taze dağ havası sayesinde güçlü bir şekilde büyüdüğü isim karakterini ziyaret eder.

Büyük bir araştırma kuruluşu, doğanın bir çocuğun gelişimi üzerindeki faydalarını destekler. Ormandaki Son Çocuk kitabında: Çocuklarımızı Doğa Açığı Bozukluğundan Koruma, yazar Richard Louv, doğanın obezite, ADD ve hatta depresyon gibi çeşitli bozukluklar için nasıl bir antidot olabileceğini gösteren araştırmayı araştırıyor. Doğaya dayalı eğitimin tüm ölçülebilir alanlarda (örneğin, GPA ve standartlaştırılmış test puanları) genel okul performansını geliştirdiği ve eleştirel düşünme ve yaratıcı problem çözme geliştirdiği gösterilmiştir. Bu sayısız faydalar Çocuklar ve Doğa Ağı tarafından kataloglanmıştır.

Educator Kimberly Worthington, Washington Eyaleti'nin Orcas Adası'nda bir orman anaokulu işletiyor. Haftada iki kez üç saatlik oturumlarda oyun gruplarına ev sahipliği yapıyor ve doğa gün kamplarına ev sahipliği yapmak için yerel devlet okulları ve anaokulları ile bir ortaklığı var.

Orman anaokullarının yol gösterici ilkelerinden biri, Kenny'nin “doğada, doğal dünyayla samimi, derin ve kişisel bir bağlantıyla sonuçlanan, yapılandırılmamış serbest zaman” olarak tanımladığı doğaya dalma olduğunu söylüyor.

Worthington, günlerini çocuklarla bir araya toplanıp günaydın demeye başladıklarını, sonra da bu yapılandırılmamış zamana büyük ölçüde saygı gösteren üç saat olduğunu söylüyor. Yaratıcı alanın bunu yapmasına izin verildiğinde çocukların hızla kendi projelerini geliştirmeye başladığını kaydeder.

“Bazen yeni fikirlere ilham vermek ya da yeni bir malzeme tanıtmak için doğa temelli bir araç sunabilirim, ancak üç saat boyunca çoğunlukla sadece birlikte oynamaktayız” diyor. “Bu üç saat içinde yapılandırılmamış zaman unsurunu gerçekten gözlemlemeye çalışıyorum.”

Bir orman anaokulundaki öğretmenin rolü, halk anaokulu öğretmeni ile aynı değildir. Doğada öğretmenler kolaylaştırıcı rol oynarlar.

Çocuklar oyun yoluyla öğrenirler, ” diyor Worthington. “Bir orman anaokulu, günün her saniyesinde bilişsel süreci destekliyor. Eğitmen rehberlik, soru sorma ya da iskele sunacak. ”

Orman anaokulları geleneksel okul ortamında bulunmayan engellerle karşılaşır. Eğitimciler açıkhava sınıfının ve havanın oluşturduğu riskleri değerlendirebilmelidir. Orman anaokulu eğitimcileri, kötü hava koşulları, kötü vites gibi bir şeyin olmadığı felsefesiyle aynı fikirde gibi görünseler de eğitimciler de hava şartlarını dikkate almalıdırlar. Okul oturumu yağmuru veya parıldamasa da, tabii ki iptaller ve şiddetli havalarda meydana gelebilir.

Colorado'daki Kreş Okulu'nu  yöneten Matt Hebard, orman anaokulu eğitimcileri için bir başka engelin eyalet yönetmeliklerinde gezinebileceğini söyledi. Bütün devletler, lisans ve örneğin dinlenme ya da şekerleme süreleri gerektiğinde yasaları düzenleyen farklı düzenlemelere sahiptir. Ayrıca, sorumluluk sigortası bulmak zor olabilir.

Potansiyel engellere rağmen, orman anaokulu öğretmenleri yaptıkları iş konusunda son derece tutkulu.

Hebard , çocukların çok kısa sürede geliştirdikleri empati ve farkındalık miktarı çok etkileyici . “Çocukları dışarıda ve yetişkinlerde de almak istiyoruz. Dışarıda olmanın çok faydası var. Bu harika bir çocukluk. ”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak