Ön Yargıları Sorgulamada Öğrencilere Rehberlik

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

By Lissa Downey
Önyargıyla mücadele eğitimi, anaokulu kadar erken başlayan, çocuklara kendi önyargılarını ve başkalarının önyargılarını veya önyargılarını nasıl tanıyabileceklerini öğreten bir eğitim yaklaşımıdır. Bu önyargılar bir kez belirlendiğinde, öğrenciler marjinalleşmiş insan grupları hakkındaki koşullu inançlardan uzaklaşmaya başlayabilir.

Hoşgörü Karşıtı Eğitim Çerçevesini Öğretme gibi müfredatlar , öz tanımlayıcı becerilerle başlayan ve öğrencilerin dünyada değişiklik yapmak için atabilecekleri atılabilir adımlarla sona eren yaşa uygun standartlar sunar.

SE Hinton'ın romanı Yabancılar, yedinci sınıf derslerime önyargıları önleme eğitimini keşfetme fırsatı verdi. Karşılıklı sosyoekonomik arka plana sahip iki çocuk grubunun etrafında toplanan arsa, Öğretim Tolerans çerçevesi için uygun bir şablondu. Fakat romanı okumaya başlamadan önce biraz temel atmamız gerekiyordu.

GÜVENLİ BİR ORTAM OLUŞTURUN
Önyargılı eğitim vermek çoğu zaman öğrencilerin radikal bir kırılganlığını gerektirir. Eğitimciler, marjinalleşmiş gruplar hakkında inandıkları olumsuz dernekleri paylaşırken çocukların karşılaştığı zorluklara karşı duyarlı olmalıdır.

Ortaokul öğrencilerinin akran gruplarına ait olmaları için gelişimsel bir ihtiyacı vardır ve kendilerini dışlamak için risk almak istemezler. Utanç ve sorumluluk duyguları, azınlık grupları hakkındaki inançlarının veya önyargılı fikirlerinin onaylanmasına eşlik edebilir. Öğrencilerin inanç sistemlerini nasıl oluşturduklarını anlamalarına yardımcı olmak, utanç duygularını güçlendirme konusunda harekete geçirmede yardımcı olabilir. Bu, bir öğrenci önyargıyı sorgulamak için yeni temel araçlarını konuşup paylaşabildiğinde ve bir başkasını olumlu yönde etkilediğinde fark edilir.

Öğrenciler gerçeği mitten ayırt etmeye başlayabilir ve başkaları hakkında yargılarda bulunmak için kullandıkları ilkeleri gözden geçirebilirler. Öğrencilerin önyargılarını not defterlerinde özel olarak çalışmalarına izin vermek veya bir ya da iki güvenilir sınıf arkadaşıyla çalışmak en dürüst kendini yansıtma özelliğini üretir.


ÖNYARGILARI TANIMLA VE İNCELE
Yabancılar çevresinde çalışmaya başlamak için öğrencilerime çete kültürü ve yoksulluk hakkında önyargılı fikirlerini sordum. Öğrencilerin bakış açılarının kökenini araştırdık ve bu bakış açılarının nasıl ortaya çıktığını sorguladık. Çeşitlilik anlamını inceleyerek neyin adil olduğuna karar veren soruyu soran öğrenciler, iktidarın verilen bir kimlik grubundaki rolünü belirledi.

Sonunda, farklı bireyleri betimleyen bir dizi fotoğrafı inceledik. Her birey için, kişinin kim olabileceğini düşündüğümüze göre, ırk, cinsiyet, varsayılan yaş ve kişinin nasıl giyindiğinin belirlenmesine dayanarak karar verdik. Bu süreçten sonra, öğrencilere, her bireyin tuttuğu iş ve eğitim seviyesinden, genellikle tahminlerimizden uzak olan, her biri hakkında gerçek arka plan bilgilerini verdim. Fotoğraf serisi çalışması, önyargımızın insanlara getirebileceği sınırlar hakkında aydınlatıcı bir tartışmaya yol açtı.

Amaç, öğrencilerin bir azınlık grubu hakkında akla gelen ilk düşünceyi veya ilişkiyi değiştirebilmeleri değil, önyargılarını gösterdiklerinde kendilerini yakalayabilmeleri ve bunu daha yeni ve daha bilinçli bir düşünceyle takip edebilmeleridir.

EDEBİYATI BİRLEŞTİRMEK
İlk önyargı karşıtı çalışmanın ardından, öğrenciler Hinton'ın romanını okudular. Bu romanı birkaç kez öğretmeme rağmen, önyargı merceğini kullanmak derin yeni bakış açıları verdi. Artık, yağlayıcıların neden kirli, eski giysiler ve sistemik ayrımcılık kullandığını açıklamak için nesiller arası yoksulluk gibi bir dilimiz vardı, okur olarak neden Greasers'ın yaşam tarzına “kötü” ve Socs'a “iyi” düştüğümüzü açıklıyoruz.

Önyargı karşıtı yapı iskelesi ile öğrenciler, marjinalleşmiş kimlik gruplarının (yanlış) muamelelerini daha kolay tanımlayabildiler, aynı zamanda fikirleri ortaya koyabilecek gücü olan bu fikirlerin nereden geldiğini takip etmek için bir çerçeveye sahiptiler. hakikat ve ilerlemek istediklerini. Bir öğrenci, her zaman onun gibi olan insanları aramanın ilk tepkisine gitmek yerine, kendisinden farklı görünen insanlarla bilerek bağlantı kurmaya çalışacağını söyledi.

Ünitenin sonunda, öğrenciler okula, bir Greaser veya Soc adlı ilgili çetelerden birinin üyesi olarak tartışmaya katıldı. Gruplarının eylemlerinin ve diğerlerinin tedavisinin neden haklı çıktığını savundular. Öğrenciler, kimliklerini, çeşitliliğini, önyargılarını ve önyargılarını argümanlarını yaparken kullandılar ve önyargı karşıtı eğitim anlayışlarını gösterdiler.

Birçok öğrenci, aslında şehrin yanlış tarafından algılanan köpeği olan Gresler hakkında bir fikir değişikliği yaptı. Öğrenciler kıyafetlerin, arabaların, evlerin ve eğitim eksikliğinin ötesini gördü ve fikirleri çarpıcı biçimde değişti. Yoksulluk döngüleri hakkında bilgi edinmek, öğrencilere çocuklarına sağlayamayan romanda ebeveynlere empati kurmasını sağladı.

Önyargı karşıtı çerçeveden dolayı öğrencilerim Yabancılar'ın harekete geçme çağrısı olduğuna ve Hinton'ın romanını okumanın dünyadaki daha büyük sorunların çözümü için fırsatlar sağladığına karar verdi . Öğrencilerim şu anda marjinal ve dışlanmış insan gruplarının hikayelerini anlatan Santa Cruz Sanat ve Tarih Müzesi için bir sergi hazırlıyor. Hinton'un çalışması ve Anti-Bias Çerçevesi, öğrencilerimi öğrendiklerini daha büyük topluluğumuzla paylaşmaya hazırladı ve değişim için atılabilir adımlar attı.

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/guiding-students-question-prejudices

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber