Ölüm Başka Teorem Başka: "Öğretmenler Hayatımızda Çok Önemli Rol Oynarlar Malumunuz"

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

ÖLÜM BAŞKA TEOREM BAŞKA

Öğretmenler hayatımızda çok önemli rol oynarlar malumunuz. Haliyle geçmişe dair anılarımızda da büyük yer kaplarlar. Babam emekli ilkokul öğretmeni. Benim de öğretmenim aynı zamanda. Elbette onun da öğretmenleri olmuş ve onlarla ilgili anılarını paylaşır arada. Hem babamdan hem de onun yaşıtı değerli öğretmen arkadaşlarından bu eski hikayeleri dinlemeye bayılırım ve her dinledikçe anlarım ki o zamanlarda öğretmenin rolü öğrencileri için daha da elzemmiş. İyi öğretmenler babamların neslinin gelecek yaşamlarında gerçekten büyük rol oynamışlar, silinmeyecek izler bırakmışlar.

Bu girişten sonra gelin dinlediğim bu anılardan iki tanesini sizlere de anlatayım. Hem de bahsini edeceğimiz öğretmenleri hayırla yad edelim.

İlk öğretmenimiz Osman Bolulu : Reşadiye ilçesinde ilk kez ortaokul açılmış bir öğretmeni müdür yapmışlar. Derslere girecek öğretmenler de değişik yerlerden gelirmiş. İkinci sene Amasya Taşova ilçesinden gelmiş Osman Bolulu. Çok değerli çok sevilen birisi. Bir gün Taşova’dan artık vasıta mı bulamadı ne olduysa geç kalmış ve derse geç girmiş. Girdikten sonra cebinden bir miktar para çıkarmış ve derse geç kaldım bu para benim hakkım değil ne yaparsanız yapın çocuklar deyip masaya bırakmış. Çocuklar ne yapacaklarını bilememişler, burslu okuyanlar varmış ama onurları kırılır diye onlara da verememişler gitmiş sınıfa tebeşir almışlar.

İkinci anının kahramanı olan öğretmenimiz ise Halil Çubuklusu.. Bakın bu anıyı çok severim yazının başlığı da buradan geliyor. Halil Çubuklusu matematik öğretmeni. Derslerine çok titiz. İki eli kanda olsa aksatmıyor. Ama işte bir gün emri hak vaki olmuş babası ölmüş. O gün sabah cenazesi toprağa verilmiş. Öğrencileri de kendi aralarında plan yapmışlar öğleden sonra evine gidip başsağlığı dileyelim diye. Öğleden sonra olmuş ki o da ne Halil öğretmen girmiş sınıftan içeri. Üzgün tabi ama aynı ciddiyetle dönmüş öğrencilere ve “Yazın arkadaşlar yazın, demiş, ölüm başka teorem başka.”

Hayatımıza dokunan iz bırakan bütün öğretmenlerimize saygıyla..

NOT: Yazıya ekli görselde eşi ile birlikte bir gençlik ve bir de ömrünün son zamanlarına ait fotoğrafı ile Osman Bolulu görülüyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak