Okulun İlk Günü için Sınıfınızı Nasıl Ayarlarım?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Her okul yılının başlamasıyla birlikte öğretmenler, sınıflarını yeni bir öğrenci grubuna yerleştirme konusunda yeni bir şans yakalarlar. Yaptığınız her seçim, öğrencilerinize, ebeveynlerine ve sınıfınızı ziyaret eden herkese bir mesaj gönderir. Mobilya, kitap, öğrenme istasyonu ve hatta masa yerleştirme yoluyla sınıfınızın değerlerini ve önceliklerini iletirsiniz. Sınıf kurulumunuzun organizasyonunu ve verimliliğini bilerek en üst düzeye çıkarmak için bu adımları izleyin.


Neye ihtiyacın var
Sınıf mobilyaları (masalar, sandalyeler, raflar vb.)
Ders kitapları ve sınıf kütüphanesi için kitap okumak
Sınıf kurallarını ve diğer önemli bilgileri paylaşmak için poster panosu
Kolay öğrenci başvurusu için bir alfabe / el yazısı posteri
Bülten tahtalarını dekore etme malzemeleri (kasap kağıdı, kesilmiş harfler vb.)
Okul gereçleri (kağıt, kalem, kuru silme kalemleri, silgi, makas, vb.)
İsteğe bağlı: Bilgisayarlar, sınıf evcil hayvanlar, bitkiler, oyunlar

1. Öğrenci Masalarının Nasıl Yerleştirileceğine Karar Verin
İşbirlikli öğrenmeyi günlük olarak vurgulayacaksanız , muhtemelen öğrenci tartışmalarını ve işbirliğini kolaylaştırmak için öğrenci masalarını kümelere taşımak isteyeceksiniz. Dikkat dağınıklığı ve sohbet etmeyi en aza indirmek istiyorsanız, her bir masayı yanındaki masadan ayırıp, yanlış davranışları önlemek için biraz arabellek alanı bırakmayı düşünün. Masaları sıralara veya yarım dairelere de yerleştirebilirsiniz. Neyi seçerseniz seçin , sahip olduğunuz oda ve malzemelerle çalışın, sizin ve öğrencilerin rahatça dolaşabilmeleri için bol miktarda koridor alanı bırakın.

2. Öğretmenin Masasını Stratejik Olarak Yerleştirin
Bazı öğretmenler masalarını merkezi bir komuta istasyonu olarak kullanırken, diğerleri onu öncelikle bir kağıt yığın deposu olarak kullanırlar ve orada çalışmak için nadiren otururlar. Masanızın öğretim tarzınızın bir parçası olarak nasıl çalıştığına bağlı olarak, masanızın ihtiyaçlarınızı karşılayacağı bir yer seçin. Çok dağınıksa, daha az dikkat çeken bir noktaya yerleştirmeyi düşünün.


3. Önde Neyin Ait Olduğunu Belirleyin
Öğrenciler günlerinin çoğunu sınıfın ön tarafına bakacakları için, duvarların önüne yerleştirdiğiniz şey hakkında çok istekli olun. Belki de sınıf kurallarını önde gelen ilan panosuna koyarak disiplini vurgulamak istersiniz . Veya belki de tüm öğrencilerin görebileceği, görmesi kolay alan gerektiren bir günlük öğrenme etkinliği vardır. Bu asal zaman alanını ilgi çekici hale getirin, ancak dikkatinizi dağıtmayın. Ne de olsa, tüm gözler elinizde olmalı, zorunlu olarak eldeki temel talimatlardan uzaklaşan renkli bir sözcük ve imge patlaması değil.


4. Sınıf Kütüphanenizi Düzenleyin
Tıpkı bir halk kütüphanesi gibi, sınıf kitap koleksiyonunuz da öğrencilerin okul yılı boyunca bakımlarını kolaylaştıracak mantıklı bir şekilde düzenlenmelidir . Bu, kitapları türe, okuma seviyesine, alfabetik sıraya veya diğer kriterlere göre sıralamak anlamına gelebilir. Etiketli plastik kutular bunun için iyi çalışır. Ayrıca, sessiz okuma süresi boyunca öğrencilerin kitaplarıyla dinlenmeleri için biraz rahat bir okuma alanı sağlamayı düşünün. Bu, bazı çekici fasulye sandalyeleri veya özel bir "okuma halısı" anlamına gelebilir.

5. Disiplin Planınız için Bir Alan Açın
Sınıf kurallarınızı, okul yılının her gününü görmek için herkes tarafından belirgin bir noktaya koymak akıllıca olacaktır. Bu şekilde, tartışma, yanlış iletişim veya belirsizlik için fırsat yoktur. Kural suçluları için oturum açmış bir kitabınız veya yazı tahtasınız varsa, bu etkinlik için bir istasyon ayarlayın. İdeal olarak, merak uyandıran öğrenci gözlerinin kurallara aykırı bir öğrenci giriş yaptığında, kartı çevirdiğinde veya kefaretini ödediğinde kolayca bakamayacağı bir yerde olmalıdır.


6. Öğrenci İhtiyaçları İçin Plan Yapın 
Temel okul malzemelerinin kolay öğrenci erişimi için stratejik olarak yerleştirildiğinden emin olun . Bu, çeşitli yazı kağıdı, keskin kalem, marker, silgi, hesap makinesi, cetvel, makas ve tutkal içerebilir. Bu materyalleri sınıfın açıkça tanımlanmış bir bölümünde düzenleyin.

7. Sınıfınızda Oynanan Rol Teknolojisini Tanımlayın
Bilgisayar merkezinizin yerleştirilmesi, teknolojinin öğretiminizde oynadığı rolü iletir. Zaman zaman iltifat olarak teknolojiyle birlikte eğitim için daha geleneksel bir yaklaşım hedefliyorsanız, bilgisayarlar muhtemelen odanın arkasına veya rahat bir köşeye aittir. Teknolojiyi derslerin çoğuna eklerseniz, bilgisayarları odanın her yerine karıştırmak isteyebilirsiniz, böylece kolayca erişilebilirler. Bu, 21. Yüzyılda öğretmenlik konusundaki inancınızı, kampüsünüzdeki mevcut teknolojiyle birlikte kullandığınız kişisel bir seçimdir.

8. Bülten Tahtalarında Kendinizi İfade Edin
Neredeyse her ilkokul sınıfının duvarlarında, temalar, görüntüler ve düzenli rotasyon gerektiren bülten panoları vardır . Bir veya iki bülten panosunu mevsimsel olarak belirlemeyi düşünün ve bu kurulların zamanında ve mevcut tatiller, öğretim birimleri veya sınıf etkinlikleriyle ilgili olmasını sağlayın. Bülten tahtalarının çoğunluğunu "yıl boyunca yeşil" ve okul yılı boyunca sabit tutarak kendiniz için kolaylaştırın.

9. Bazı eğlenceli şeyler serpin
İlköğretim okulu öncelikle öğrenme hakkında. Ama aynı zamanda öğrencilerinizin ömür boyu hatırlayacağı eğlenceli kişisel dokunuşlar zamanı. Sınıf hayvanlarını düşünün ve kafeslere, yiyeceklere ve diğer gerekli malzemelere yer açın. Eğer bir evcil hayvan sizin tarzınız değilse, yaşamı ve doğanın bir dokunuşunu eklemek için odanın etrafına birkaç tane bitki örtüsü yerleştirin. Öğrencilerin çalışmaları bittiğinde kullanabilecekleri eğitim etkinlikleri için bir oyun merkezi yapın. İlgi alanlarınızı ve kişiliğinizi ifade etmek için masanızdaki evden birkaç kişisel fotoğraf çekin. Birazcık eğlence çok uzun sürüyor.

10. Dağınıklığı en aza indirin ve İşlevselliği En Üst Düzeye Çıkarın
Yeni öğrencileriniz (ve ebeveynleri), okulun ilk gününde sınıfa girmeden önce, sınıfınızın çevresine taze gözlerle bakın. Çeki düzen vermek için dolaba yerleştirilebilecek küçük yığınlar var mı? Odanın her kısmı net ve işlevsel bir amaç için kullanılıyor mu? İlk bakışta sınıfınızın genel görünümü ile hangi mesajları gönderiyorsunuz ? Gerektiği gibi tweaks yapın.

Meslektaşlarınızın sınıflarına bakın
Fikir ve ilham almak için kampüsteki diğer öğretmenlerin sınıflarını ziyaret edin. Neden onlarla belirli örgütsel kararlar aldıklarını konuşun. Hatalarından ders alın ve öğretim tarzınız ve kaynaklarınızla çalışacak parlak fikirleri kopyalamaktan çekinmeyin. Benzer şekilde, kişiliğinize veya yaklaşımınıza uygun olmayan herhangi bir yönü benimseme konusunda baskı hissetmeyin. Bir şükran hareketi olarak, kendi en iyi ipuçlarından birkaçını iş arkadaşlarınızla paylaşın. Bu meslekte hepimiz birbirimizden öğreniyoruz.

Doğru dengeyi sağla
Bir ilkokul sınıfı, ilgi çekici, renkli ve etkileyici olmalıdır. Bununla birlikte, denize girmeyin ve spektrumun aşırı uyarıcı ucuna doğru daha fazla bitmeyin. Sınıfınız, bir sakinlik, organizasyon ve pozitif enerji hissini ve aynı zamanda öğrenme konusundaki ciddiyeti yansıtmalıdır. Odanızın etrafına bakarsanız ve çok fazla renk ya da çok fazla odak noktasından şaşırırsanız, öğrencileriniz de dağılmış hissederler. Kaotik ve sade arasında bir denge bulun. Neşeli, ancak odaklı. Öğrencileriniz odaya girdikleri her gün farkı hissedeceklerdir.

İstediğiniz zaman değişiklik yapmaktan korkmayın
Okul yılınız başladıktan sonra, sınıf kurulumunuzun belirli yönlerinin başlangıçta öngördüğünüz gibi çalışmadığını görebilirsiniz. Telaşa gerek yok! Artık modası geçmiş görünen parçaları ortadan kaldırın. Artık ihtiyacınız olduğunu bildiğiniz yeni işlevleri ekleyin. Gerekirse, değişiklikleri öğrencilerinize kısaca tanıtın. Her zaman, pratik, esnek bir tutumla yeniden değerlenin ve sınıfınız tüm yıl boyunca öğrenmek için canlı, organize bir yer olacaktır.

Kaynak: https://www.thoughtco.com/how-to-set-up-your-classroom-for-the-first-day-of-school-2081586

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak