Okulların Neden Kütüphanelere İhtiyacı Var?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Teknoloji devraldığı için, l kitaplıklarının dünyada ölüp görmediği sorusu - yaygın bir yanlış anlama - sıcak bir konu olmuştur. Teknoloji sahip olmak için harika bir araç olsa da, en iyi cihazlar bile sahte haberler, istenmeyen postalar ve çevrimiçi yaşamın diğer tehlikeleri ile boğuşuyor.

Bu doğru: Okul kütüphaneleri ne için kullandıkları değil. Fakat yine de, öğrencilere neler olup bittiği ve okumaya ve bilmeye değecek olan şeyler konusunda eğitim sağlamaya yardımcı olurlar. Teoride kütüphaneler, öğrencilere farklı kitaplara ve veri tabanlarına aynı erişimi sağlayarak dijital uçurumu kapatmaya yardımcı olur. Öğrencilerin basımın ölümü ve kütüphanelere ilgisizliği hakkında duydukları şeylere rağmen, hala önemlidir. İşte nasıl:

Kütüphaneler Öğrenciler Kolej ve Kariyer Hazır Olun: K-12 öğrencileri bugün büyüyen küresel ekonomimizdeki gelecek işler için bir gün yarışacak. Bununla birlikte, en ilginç kısım, öğrencilerin bir gün için yarışacakları işlerin çoğunun , henüz tasarlanmamış olmalarıdır . Öğrencilerin iş piyasasında bir savaş şansı yakalamaları için iyi okuyucular ve hayat boyu öğrenenler olmaları gerekir. Okul kütüphanelerinin kullanımı yoluyla öğrencilere öğretilebilecek avantajları için yeni bilgileri toplama, analiz etme, değerlendirme ve bulma yolları bulmaları gerekecek.

Okul kütüphanecileri, öğrencilerin bu değerli dersleri öğrenmelerine yardımcı olmak için belirlenmiş standartları ve eğitim araçlarını kullanabilir. Ayrıca, öğrencileri büyümenin, araştırmanın ve kaynakların doğru kullanılmasının önemi konusunda eğitmek için programlar tasarlayabilirler. K-12 kampüslerinde bulunan kütüphaneler, öğrencilere kolejler, üniversiteler ve kariyer fırsatları hakkında önemli bilgiler sağlayabilir. Örneğin, çoğu kütüphaneci okullarının düzenine aşinadır ve öğrencilerin neyle ilgilendiklerini bulmalarına yardımcı olacak ve onlara ne tür bir kariyer yapmaları gerektiğini belirlemeye yardımcı olacak faydalı bilgiler bulabilirler.

Öğrencilerin Hayat Boyu Öğrenenler Olmasına Yardımcı Olur: Resim, tüm öğrencilerin okula geldiklerinde öğrenmeye ve kendilerini rahat hissetmeye hevesli hissettikleri bir yer. Eh, bu yer aslında var - bu okul kütüphanesinde. Çoğu eğitmen için, öğrencilere çalışma belleğini nasıl geliştireceklerini öğretmeye çalışmak , özellikle öğrenciler işbirliği yapmıyorsa, zor bir süreç olabilir.

Şans eseri, okul kütüphaneleri öğrencilere kitap, bilgisayar ve internet erişiminden daha fazlasını sağlayarak yardımcı olabilir. Ayrıca öğrencilere güvenlik, güvenlik ve yeni zirvelere düşünmek, yaratmak, araştırmak ve büyümek için fırsatlar sağlar. Bu, sınıflar gibi kütüphanelerin öğrencilerin favori yeri olabileceği ve onları sonsuz bir bilgi miktarına maruz bırakabileceği anlamına gelir. Bunun gerçekleşebilmesi için öğrencilerin pratik yapmaya istekli olmaları gerekmektedir.

Öğrencilerin pratik yapmaya istekli olması gereken şeyler neler? Öğrenmenin temelleri - okuma ve yazma gibi şeyler. Basitçe söylemek gerekirse: Okuma dünyaya açılan penceredir. Eğitimini geliştirmek isteyen öğrenciler, içinde yaşadıkları ya da onlar gibi insanlar hakkında okudukları topluluklar hakkında okumaktan yararlanabilirler. Hatta onlar gibi olmayan, yeni bakış açılarına maruz kalan insanlar hakkında bilgi toplayabilirler.

Bazı eğitimciler için, zor kısmı öğrencileri okumayı motive ediyor. Sosyal medya, kitaplarını eskisi kadar okumak istemeyen çocuklar için suçlanabilir. Gençler arasında sosyal medya kullanımı tartışmalı bir konu olmasına rağmen , okullarda öğrenci sporcular ve antrenörler tarafından olumlu yönde kullanılıyor . Örneğin, öğrenciler ortaklaşa yazabilir ve sınıf arkadaşlarından geri bildirimlerini hızlı bir şekilde alabilirler. Başka bir deyişle, doğru bir şekilde kullanılıyorsa, sosyal medya platformları, öğrencileri bilgiyi en aza indirgemek yerine iyileştirmeye yardımcı olmak için kullanılabilir. Bu, medyanın öğrenciler için yararlı bir okuma kaynağı olabileceği ve okuma ve anlamalarını geliştirmek için gerekli temel değerleri öğrenmelerine yardımcı olabileceği anlamına gelir.

Öğrenci Başarı artırır: göre American Library Association, araştırma nitelikli öğretmen ve görevliler okul kütüphanesi programları, öğrencilerin akademik başarısı üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir. Bu araştırma, eğitim yetkililerinin kütüphanecilerin aslında öğrencilerin daha iyi akademik olarak yardımcı olabileceğini göstermektedir. İkinci Dil olarak İngilizce öğrencileri, belki de en çok yarar sağlayacaklardır, çünkü kitaplar ve diğer kaynaklar Amerikan İngilizcesi ile tanışmak için kullanılabilir.

Nitekim, nitelikli okul kütüphanecileri okullarını aşağıdakileri içeren çeşitli şekillerde etkileyebilirler:

Öğretmenler için önemli ortaklardır ve öğrencilerin ilgilerini çeken konuları keşfetmelerine yardımcı olabilir.
Fakülte üyelerinin, sınıflarına getirmek için mevcut eğilimleri ve kaynakları bulmalarına yardımcı olabilirler.
Kütüphaneciler, öğrencilere okuma, yazma ve akademik gelişimlerini geliştirmek için gerekli bilgileri sağlayabilir.
Her büyüklükteki bölgeler bir kriz noktasına ulaştı. Örneğin Los Angeles gibi şehirlerde , 600'den fazla ilk ve orta okul, şu anda kütüphanecilerden yoksundur. Sorunları daha da kötüleştirmek için bütçe kesintileri, öğrencilerin becerilerini geliştirmelerine ve iş olanakları edinmelerine yardımcı olacak nitelikli öğretim üyelerini işe almayı daha da zorlaştırıyor.

Kütüphaneler, özellikle önemli bilgilerin korunması söz konusu olduğunda, toplumumuzda her zaman önemli bir rol oynamıştır. Bu nedenle, eğitmenler, liderler ve ebeveynler olarak çocuklara bilginin değerini öğretmek bizim görevimizdir. Kütüphaneden başlamak için daha iyi bir yer var mı?

Kaynak: http://teacherhabits.com/why-schools-still-need-libraries/

Anahtar Kelimeler:
OkulKütüphaneEğitim

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak