Okulların Açılma Tarihiyle İlgili Flaş Açıklama

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bilim Kurulu Üyesi PROF. DR Mehmet Ceyhan katıldığı canlı yayında okulların açılışış tarihi ve salgınla ilgili önemli açıklamalarda bulundu
Daha önce okulların açılış tarihinin Eylül ayı olduğu söylenmişti. Virüsün ilk çıktığı zamanlarda sıcakların virüsü etkisiz hale getirme özelliği olduğu belirtilmişti ama maalesef sıcak havaların virüsün etkisini azaltma gibi bir özelliği olmadığını PROF. DR Mehmet Ceyhan açıkladı.

Turizmin açılması ve tarımsal göçler önümüzdeki zamanlarda ülkemizde salgının daha çok dolaşmasına neden olabilir ve bu risk olduğu sürece okulların açılma tarihiyle ilgili net bir açıklama yapılamaz dedi

Turizm gibi, tarımsal göçler gibi bazı faktörler bunu Türkiye'de dolaştıracak. Bunlara birinci alınması gereken önlem, kişisel önlemler. Ama ben devlete de öneriyorum. Toplanmalara sınır konulması, mesai kademelendirilmesi, şehirler arası yolculuğun denetlenmesi bunlar vaka artışındaki bir türlü aşağı inemediğimiz rakamları aşağı indirebilecektir. Yoksa gördük ki sıcağın olumlu bir etkisi yok bu virüse. Bundan sonra ne kadar tedbir alır, uyarsak onlara o kadar azaltabileceğiz.

Sonbahara bu vaka sayılarıyla gider, orada okulların açılması ve tatilden dönen insanların etkisiyle tekrar bir artış yaşayabiliriz.

OKULLAR AÇILACAK MI?

Bir okulun açılması ya da böyle büyük bir toplanmaya karar verilmesi sadece sağlık anlamında önerilerle olmuyor. Birçok başka faktör var. Okulları açacaksınız, çocuklar okula gidecek, anne-baba çalışacak gibi... Ben sadece sağlık açısından söyleyebilirim. Şu andaki rakamlarla ve Çarşamba günü sayın Bakanın açıkladığı sonuçlara göre 200 bin civarında aktif virüs taşıyan insan var. Bu insanların içinde de, sayısını bilmiyoruz ama süper bulaştırıcılar var. Bir sınıfa girdiğinde, sınıfın yarısından fazlasını enfekte edebilecek çocuklar da var. Onun için riskli olur bu sayılarla. Sayıların daha aşağı inmesi lazım. Ama maalesef bunun bir standardı yok. Önemli olan azaltıyor olabilmeniz. Bir azaltıyor eğilimine girmeniz. Bunun için de bundan fazlasını yapmamız lazım.

Eğer virüs bulaştıracak bir kişi girerse, açık havada da bulaştırabilir. Hatta çok daha fazla kişiye bulaştırabilir. Ama kapalı havada riskin daha yüksek olduğunu bilmeliyiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak