Okullarda Kayıt Parası Zorunlu mu?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Temmuz ayına girmemizle birlikte, anasını ilk ve ortaokulların kayıt dönemleride başladı. Bir çok devlet okulu kayıt zamanı öğrenci verilerinden zorunlu bağış adı altında para talep etmekteler.

Peki okullara kayıt parası verilmesi zorunlumu? Devlet okullarında çocuğunuzu okula yazdırırken kayıt parası talep eden yöneticiler hakkında ne yapabilirsiniz?

Devlet okullarında kayıt parası verilmesi zorunlu değildir. Okul yöneticileri kayıt parası olarak gönüllü bağış adı altında velilerden para talep ediyorlar

Gönüllü bağışçı olmak ve kayıt parası ödemek istemeyen veliler, o okulu CİMER aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığına şikayette bulunabilir

Okul yöneticileri oklulların kayıt zamanında velilerden kayıt parası ve 3-5 top fotokopi kağıdı isteniyor.

Okul yöneticileri hiç bir şekilde velilerden kayıt parası yada fotokopi kağıdı talep edemez. Yasal olarak bu doğru değildir.

Zorunlu bağış adı altında toplanan bu paralar her ne kadar okul ihtiyaçları için harcansada, veli kendi isteği olmadıkça hiç bir yönetici ondan ücret talep edemez.. Veliden gönüllü yada zorunlu para talep edilmesi asla yasal değil.

 

Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda sıkıntı yaşayan veliler için bir “şikayet hattı”nı hizmete soktu.

Çağrı merkezine bu tarz şikayetlerin iletilebileceğini belirten MEB, “Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde özel bir ekip kurduk. Kayıt parası alındığı iddiasına konu olan okulları tek tek tarıyoruz. Yapılan ihbarı anında değerlendirip, o okulda denetim yapıyoruz. Eğer zorla kayıt parası alan bir okul tespit edersek, okul müdürleri hakkında inceleme başlatacağız. Gerekirse, soruşturma açacağız.

Eğer sizde çocuğunuzu okula kayıt yaptırırken kayıt parası vermek istemiyorsanız, bu konuda yasal hakkınız olduğunu unutmayın

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak