Okullarda Cep Telefonu Kullanımı Serbest mi Oldu? İşte MEB'den Yeni Yönetmelik

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

MEB'in yayınladığı yeni yönetmelikte özellikle öğrencileri ilgilendiren yeni düzenlemelere gidildi. 

İşte habere ait tüm detaylar

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan yeni düzenleme ile sosyal bilimler liseleri dışındaki sınavla öğrenci alan liselerde de normal eğitim sınıflarının yanında yabancı dil hazırlık sınıflarının açılabilmesine imkan tanındı. Ayrıca Öğrencilerin okullarda ders sırasında ve teneffüslerde cep telefonu kullanımına yönelik düzenleme de yer aldı
Liselerde özel sınıflarıın açılmasından öğrencilerin cep telefonu kullanımına kadar bir çok yeni düzenlemenin yer aldığı, Milli Eğitim Bakanlığınca, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişik Yapılmasına Dair yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, daha önceki mevzuatta olduğu gibi sosyal bilimler liselerinde hazırlık sınıfları yine açılabilecek. Ayrıca Bakanlıkça uygun görülen merkezi sınav puanıyla öğrenci alan diğer ortaöğretim kurumlarında her yıl  belirlenen kontenjanın tamamında ya da belirli bir kısmında hazırlık sınıfları  oluşturulabilecek.

Bu kapsamda aynı eğitim kurumunda yoğun bir program ile dil öğrenmek  isteyen öğrencilerle buna ayrı bir zaman ayırmak istemeyen öğrencilerin  tercihlerine uygun sınıflarda eğitim almalarına imkan verildi. Ayrıca  uluslararası program uygulamak isteyen eğitim kurumlarının bu kapsamda ön  koşullardan biri olan öğrencilerin ileri düzeyde yabancı dil becerilerine sahip  olmalarına da zemin hazırlanmış oldu.Yeni yönetmelikte ayrıca 2023 Eğitim Vizyon Belgesi'nin "Ortaöğretimde  çocuklarımıza sertifikaya dayalı bilişim ve iş dünyasına ilişkin yeterlikler  kazandırılacaktır" başlığı altında "Erken çocukluktan lise mezuniyetine kadar  çocuklarımızın izlenmesi, değerlendirilmesi, geliştirilmesi ve yönlendirilmesi  amacıyla her çocuk için bir e-Portfolyo oluşturulacaktır" hedefine uygun da  düzenleme yapıldı. Öğrencilerin ilgi, yetenek ve becerilerinin gelişimsel olarak  izlenmesi, değerlendirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla okul içi ve okul  dışındaki çalışmalar ile eğitim içerikli diğer faaliyetlere ilişkin belgeler,  elektronik ortamda e-Portfolyo olarak tutulacak.


 
Okullarda cep telefonu kullanımına yeni düzenleme
Öğrencilerin eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü  ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelmesinin pek çok  olumsuzluğu beraberinde getirmesinin ders başarılarını, derslere odaklanmalarını,  sosyalleşmelerini olumsuz etkilemesi nedeniyle bu tür bilişim araçlarıyla eğitim  ortamlarına girilmemesinin esas olduğu hüküm altına alındı.

Ancak ders programlarının işlenmesinde ders aracı olarak kullanılması,  öğrencilerin özel durumları, pansiyon bulunması gibi durumlar göz önüne alınarak  öğretmenler kurulunda dersler arası ile öğle arası dinlenme sürelerinde okul  yönetimi, ders saatleri içinde ise öğretmenin bilgisi ve kontrolü dışında  kullanılmamak şartıyla bir kısmına veya tamamına belirli usul ve esaslarla izin  verebilecek.

Kaynak: Kamupersoneli.net

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak