Okullarda beden eğitimi ihtiyacımızın 5 nedeni

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okullar ve ilçeler öğrenci öğrenme fırsatlarını iyileştirmeye devam ederken, amaçlanan sonuçlara sahip olmayabilecek korkutucu bir eğilim var. 

Öğrencilere matematik, okuma ve diğer çekirdek alanlarla daha fazla zaman ayırma çabası içinde, okullar beden eğitimi derslerini kısmakta ve başlangıç ​​seviyesindeki öğrenciler için girinti fırsatları azalmaktadır. 

Fiziksel eğitim vermenin diğer “daha ​​önemli” öğrenme alanlarına arka arkaya verilmesinin tehlikeli eğilimi, istenen sonuçları vermeyebilir. 

Okullarımızda daha fazla fiziksel aktiviteye ihtiyacımızın ve daha azının olmamasının beş nedeni var: 

1). Fiziksel aktivite, odaklanma yeteneğinizi kontrol eden beyninizin bazal gangliyonlarını büyütmenize yardımcı olur.

Hepimiz zaman zaman odaklanmak için ne kadar zor olabileceğini biliyoruz ve öğrencilerimizin dikkati için çok sayıda şeyin yarıştığı bir gün ve yaştayız. Bu nedenle, öğrencilerimizin odaklarını korumakla kalmayıp aynı zamanda odaklanmalarını geliştirmelerine yardımcı olacak, ancak öğrenci öğrenimi söz konusu olduğunda kesinlikle ödeyecekleri herhangi bir önlem alabiliriz. 

2). Fiziksel aktivite, hayati öneme sahip önemli sağlık alanlarını olumlu yönde etkiler.

Sürekli fiziksel aktivite, obeziteyi önleyecek ve uygun kan basıncı seviyelerini korumaya yardımcı olacaktır. Ek olarak, fiziksel aktivite, öğrencilerin iskelet gelişimlerine devam ettikçe sağlıklı kemik yapıları ile büyümelerini sağlayacaktır. Son olarak, kolesterol düzeyleri de günlük fiziksel aktivite ile kontrol altında tutulacaktır. Hepimizin bildiği gibi, fiziksel olarak sağlıklı olan öğrenciler okulda daha sık olacak ve daha az eğitim alacak ve öğrenmelerine odaklanabilecekler.

3). Fiziksel aktivite uyumanıza yardımcı olur ve genel uyku kalitenizi artırır. 

Tutarlı ve günlük egzersiz dozları aldığımızda uyku deneyimlerimiz daha yüksek kalitedir. Fiziksel bedenin her gece daha fazla şarj olması gerektiğinden, vücut daha hızlı uyuyabiliyor ve daha derin bir “uyku” seviyesine girebiliyor. Bu nedenle, uyku kalitesi büyük ölçüde artmaktadır ve iyi dinlenmiş ve yeniden doldurulmuş öğrencilerle dolu bir sınıf her zaman yorgun ve yorgun öğrencilerle dolu bir odadan daha iyi performans gösterecektir. 

4). Fiziksel aktivite doğal stres giderici.

Stresli olduğumuzda, aynı zamanda odaklanamayacağımızdan, uyumaktan kaynaklanan mücadeleler nedeniyle daha kolay yoruluruz. Ek olarak, hasta olmamız daha az mümkün ve ruh hali değişimlerine daha duyarlı. Fiziksel aktivite aldığımızda, bu zihinsel ve fiziksel sağlığımız üzerinde birkaç olumlu etki yaratacak olan stres düzeylerini rahatlatıp azaltabiliriz. Stresli öğrenciler öğrenmez ve öğrenemezler, bu yüzden stresi en aza indirmek için bazı çıkış noktalarına sahip olduklarından emin olalım. 

5). Fiziksel aktivite, beyin plastisitesini uyarır.

Beyin plastisitesi, beyinlerimizin daha 'akıcı' ve 'kalıplanabilir' olmasını sağlar. Bu olduğunda, beyinlerimiz mevcut bağlantıları güçlendirmenin yanı sıra yeni bağlantılar da kurabilirler. Daha fazla ve daha güçlü nöronal bağlantılar, bilgiyi daha iyi öğrenebilmemiz ve koruyabilmemiz için daha iyi bir hale sahiptir. Bu, öğrencilerimizin ne zaman ve nasıl öğrendikleri konusunda çok büyük etkileri vardır. 

Böylece, kapanışta, fiziksel aktivite söz konusu olduğunda öğrencilerimiz için fırsatları artıralım. Genel öğretme programımıza kesmek yerine fiziksel aktiviteyi eklediğimizde, aradığımız sonuçları bulabiliriz ...

Kaynak: http://www.justintarte.com/2014/09/5-reasons-why-we-need-more-physical.html

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak