Okuldaki Sorunlarla Baş Etmek

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okuldaki Sorunlarla Baş Etmek

Bir seferde, hemen hemen her çocuk, belirli bir sınavda zayıf alabiliyor okulda biriki konuda zorlanıyor olabilir. Bu durumlar genellikle çocuğunuzla birebir çalışarak ya da sizi, çocuğunuzu ve öğretmenini içeren üçlü bir etkileşimle başarılı bir şekilde ele alınabilir.

Zaman zaman, sorunu çözmek için gösterdiğiniz çabalara rağmen bir endişe var. Belki de çocuğunuzun sınıfında öğrenme ortamının belirli yönlerinden memnun değilsiniz. Belki de belirli bir konuyla ilgili doğru yardımı almadığını hissediyorsunuzdur. Ya da belki çocuğunuz, öğretmenin onu sınıf arkadaşlarının önünde küçük düşürdüğü konusunda şikayetçi olmuştur.

Bu gibi durumlarda, önce öğretmeninize endişenizle yaklaşın. Sorunu suçsuz veya aşağılayıcı olmadan açıklayın. (“İşini yapmıyorsun!” Ya da “Bunu çocuğuma anlattığına inanamıyorum!” Gibi ifadelerden kaçının.) Öğretmene neler yapıldığını açıklamak, başka bir bakış açısı paylaşmak ve bir çözüm önermek için bir şans verin. . Bu karşılaşmadan memnun değilseniz veya öğretmenin planını denedikten sonra yeterli ilerleme kaydedilmediğini düşünüyorsanız, sorununuzu müdürün dikkatine sunun. Müdür sizinle ve öğretmenle bir toplantı önerebilir. Birçok durumda zorluk, müdürün girdisi ile çözülebilir.

Müdür diğer durumlarda da müttefik olabilir. Ona, sınıfla ilgisi olmayan problemler için yaklaşın - örneğin, otobüs şoförü veya oyun alanı yardımcısı ile ilgili zorluklar. Zaman zaman rehberlik danışmanları veya psikologlar gibi diğer okul personeli yardımcı olabilir.

Eğer  müdür ve öğretmen ya da başkaları durumu iyileştirmek için belirli bir plan başlatmışsa, şeyleri geliştirmek için makul bir şans verin. (Birkaç gün içinde değişmeyecektir.) Ancak, eğer problem hala çözülmemişse, sizi amirinin ofisine götürecek olan eğitim hiyerarşisine devam edin. Okul bölge politikasını ilgilendiren bir konu için, yönetici ve yardımcıları karar vericiler olacaktır. Yine de memnun kalmazsanız, okul yönetim kurulu üyelerine yaklaşın. Sorununuzla ilgili harekete geçebilir veya olabilecek kişi ile iletişim kurabilirler.

İdari merdiveni hareket ettirirken, toplanın, organize olun ve gerçeklere odaklanın; Duygusal tepkilerinizi onları kabul edebilecek başka biri için saklayın. Kalıcı olun ve mümkün olduğunca hoş ve objektif olarak kalın. Öfkenizi yitirerek ve zorluğu çözmeye yardımcı olabilecek kişileri yabancılaştırarak ilerlemeyeceksiniz.

Yardım arama yolunun bir noktasında, çocuğunuzun çocuk doktoruna danışarak veya okul sistemi dışındaki başka bir meslektaşına danışmak için danışınız.

Kaynak: https://services.aap.org/en/search/?context=Healthy%20Children&source=Healthychildren.org&lang=English&k=teacher&s=

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak