Okulda Kaygı ile Başa Çıkmanın 10 Yolu ve Öğretmenlerin Bilmeleri Gerekenler

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1. Normalde olduğundan daha erken uyanmak.
Endişeniz olduğunda, ne yapmanız ve nerede olmanız gerektiği konusunda stres almak kolaydır. Bu düşüncelerin sabaha maruz kalmaması için sabahları ilk iş, alarm saatinizi genellikle uyandığınız saatten 30-60 dakika önce ayarlayın. Bu, gününüz başlamadan önce bir süre rahatlamanıza yardımcı olabilir. En sevdiğiniz müzikleri dinlemek, okumak ya da sadece yatakta yatmak ve hiçbir şey yapmamak için zamanı kullanabilirsiniz. Erken kalkmak için de yararlı olan şey, hazırlanmak ve sağlıklı bir kahvaltı yapmak için daha fazla zamanınız olması, bu yüzden kapıdan çıkmadan önce son dakikada acele etmeniz gerekmez. Genel olarak, bu içine almak için büyük bir alışkanlık.

2. Geçişlerden önceki yaz boyunca okulunuzu ziyaret edin.
Geçiş yapıyor veya yeni bir okula gidiyorsanız, ziyaret etmek için yaz boyunca bir gezi yapın. Kaygı, korku ve belirsizlik duygularıyla ilişkilidir. Kendinizi çevreye alıştırarak ne bekleyeceğinizi bilmeme düşüncelerinizi hafifletin. Otoparkın etrafında dolaşın, koridorlarda yürüyün, sınıflarınızın hangi odalarının yanı sıra rehberlik danışmanı ofisi ve hemşire ofisi ile yakındaki su pınarları ve tuvaletler gibi diğer önemli odaları öğrenin.

Geriye dönüp baktığımda, ortaokulumu altıncı sınıfa geçmeden önce ziyaret etmeyi diledim. Özellikle ilk güne yanlış ayakla başladığımı hatırlıyorum. O yıl yaşadığım çok fazla endişe vardı ve her geçen gün daha da kötüleşiyor gibiydi. Altıncı sınıf sınıfımdan önce okulu ziyaret etmek, yaşanan tüm stresli yaşam olaylarını değiştirmezdi, ama o yıl korkuya karar vermeden önce okula ilişkin tutumu değiştirebilirdi.

3. Düzenli kalın.
Yapılacaklar listelerini oluşturun ve günlük sorumluluklarınızın üstünde kalmak için bir planlayıcıyı kullanın. Önceden yapmanız gerekenleri planlayın ve okula gitmeden önce gündeminizi gözden geçirin. Endişe, işlerin kontrolünüz dışında olduğunu hissettiğinizde yaşadığınız şeydir. Listenizi veya planlayıcınızı yanınıza aldığınızda, kontrolün sizde olduğunu ve her şeyin düzeleceğini hatırlatırlar.

Sorumluluklar bir sürüklenme gibi görünebilir, bu yüzden organizasyonu eğlenceli hale getirmeye çalışıyorum. Kendi özel planlamacılarım için özelleştirdiğim harika bir kurşun günlüğüne yatırım yaptım. Her hafta, yapılması gerekenleri gözden geçiriyorum, böylece mümkün olduğu kadar küçük sürprizlerle karşılaşabiliyorum. Her şeyin üstünde kalmamın bir diğer yolu da randevuları, doğum günlerini ve özel olayları takip etmek için telefonumdaki takvimi kullanmak.

4. İlgi alanlarınıza uygun kulüplere katılarak en sevdiğiniz hobilerinize katılın.
Bir şeyi dört gözle beklemenize yardımcı olacak müfredat dışı etkinliklere katıldığınızda okul stresinizi azaltmanıza yardımcı olabilir. Tutkulu olduğunuz bir enstrüman, spor veya oyun oynuyor olsun, aktiviteye katıldığınızda, güveninizi arttırmanıza ve arkadaş edinmenize izin verir. Bir yere ait olduğunuzu hissettiğinizde, yaşadığınız tüm baskıyla ilgili olabilecek benzer düşünen bireylerle tanışmanız daha kolaydır. Başka bir deyişle, dahil olmak size yalnız olmadığınızı hatırlatır.

5. Öğle yemeği molası ya da evinizde dikkatli olun.
Araştırmalar, farkındalığın beyni kaygıyla mücadelede güçlendirebileceğini göstermiştir. Farkındalık uyguladığınızda, beyniniz iki yönden daha iyisini değiştirir. Örneğin, amigdala ve prefrontal korteks arasındaki bağlantılarınız kuvvetlenir. Amigdala strese cevap veren bölge ve prefrontal korteks beyninizin duygularınızı nasıl sakinleştireceğini bilen bir parçasıdır. Bu nedenle, beyninizdeki bu bölgeler arasındaki bağlantılar ne kadar güçlüyse, endişenizi yatıştırıcı olması o kadar etkilidir.

Dikkat, aynı zamanda beyninize şimdiki zamanda kalmayı öğretir. Anksiyete, geçmişte neyin yanlış gittiğini ve gelecekte neyin yanlış gidebileceğini neyin üzerine çıkarken ortaya çıkarsa ne olur. Yüksek sesle ve ikna edici. Ancak, farkındalığı uyguladığınızda, bu olumsuz düşünceleri ve endişeleri kontrol altında tutmanıza yardımcı olur. Dikkatinizi burada ve şimdi odaklamayı öğreniyorsunuz, zihninizde dolaşmak için daha az yer bırakıyorsunuz.

İşte birkaçı serbest kontrol etmek müthiş meditasyon uygulamalar:

Dur, nefes al, düşün - Bu ödüllü meditasyon uygulaması benim favorim! Duygularınızı kontrol etmenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır ve size yoga ve dikkatli yürüyüşler gibi önerilen aktiviteler sunar ve hem meditasyon hem de solunum zamanlayıcıları içerir. Özellikle bundan hoşlandığım şey, beni izlemesi için talimatları kimin verebileceğini seçebilmektir, çünkü bununla yüzleşelim. Bazı sesler diğerlerinden daha az iğrenç ve dinlemekten daha rahatlatıcıdır. Farkındalığı basit, kolay ve eğlenceli hale getirir!
Zihin Gülen - Bu meditasyon uygulaması, insanların yaşamlarında dengeyi korumalarına yardımcı olmak amacıyla psikologlar ve eğitimciler tarafından geliştirilmiştir. Baskı, stres ve günlük zorluklarla başa çıkmanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bu uygulama hakkında harika olan şey, her yaştan insan için uyarlanmış olması ve hem sınıfta hem de işyerinde farkındalığı içermesidir.
Insight Timer - Bu meditasyon uygulaması Thich Nhat Hanh, Tara Brach ve Jack Kornfield gibi birçok popüler meditasyon öğretmenine sahiptir. Bu konuda ilginç olan şey, dünyadaki başka kaç kişinin sizinle meditasyon yaptıklarına dair bir harita görmenizi sağlayan bir özellik içermesidir. Sadece stresinizi ve duygularınızı düzenlemekle kalmaz, aynı zamanda bağlı hissederken de yapabilirsiniz!
Bu etkili uygulamalar telefonunuza kolayca indirilebilir; bu da hareket halindeyken rahat etmenizi sağlar. Öğle tatilinde veya evinizde, meditasyon yapmak için birkaç dakika sürebilirsiniz. Bu kadar küçük bir zaman süresine benzeyebilir, ama biraz zaman her zaman uzun bir yol alır. Farkındalığı rutininize ne kadar çok dahil ederseniz, sınıfa geri dönmeden önce ruh halinizde bir iyileşme göreceksiniz.

6. Hemen kitaplara vurmak yerine okuldan sonra egzersiz yapın veya egzersiz yapın.
Egzersiz yapmak ve yürüyüşe çıkmak, stresinizi azaltmanıza ve daha fazla kontrol altında hissetmenize yardımcı olabilir. Temiz bir nefes almak için dışarı çıkmak bazen istenmeyen düşünceler ve korkulardan kurtulmanız için tek ihtiyacınız olan şeydir. Koşabilir ya da yürüyüşe çıkabilirsin ve doğanın yanında olabilirsin. Çevre Psikolojisi Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmaya göre , her gün sadece 20 dakika dışarıda kalmak enerji seviyenizi artırabilir. Sadece endişe düzeyinizi düşürmekle kalmaz, aynı zamanda fiziksel hastalıklarla mücadele etmek için bağışıklık sisteminizi de güçlendirir. Yürümeye devam ediyor, özellikle benim için tedavi edici. Kendimi merkezlememi ve gün boyunca biriktirdiğim tüm endişelerimi ve sıkıntılarımı bırakmamı sağlıyor.

7. Lavantayı yanınızda taşıyın.
Lavanta sakinleştirici özelliklere sahiptir. Çantanızda, sırt çantanızda veya kalem çantanızda küçük bir lavanta yağı kabı taşıyın. Teste başlamadan veya genel olarak özellikle endişeli hissettiğinizde, bileğinize birkaç damla lavanta yağı koyabilirsiniz. Ancak doğrudan cildinize temas etmesini sevmiyorsanız, cebinizde taşıyabileceğiniz kağıt mendillerin üzerine birkaç damla da koyabilirsiniz.

8. Kaygılarınız ve nasıl karşılayabilecekleri konusunda öğretmenleriniz ve rehberlik danışmanınızla konuşun.
Başkalarına duyduğunuz endişe hakkında konuşmanın korkutucu olabileceğini biliyorum, ancak öğretmenleriniz başarılı olmanıza yardımcı olmak için oradalar. Fark edilmeden radarın altına girmesine izin verme. Muhtemelen, açıkça belli etmezseniz, ne kadar yaşadığınızı bilmiyorlar. Öğretmenleriniz ve rehberlik danışmanınızla sınıfta karşılaştığınız zorlukları nasıl çözebilecekleri hakkında konuşun. Sonraki iki nokta, özellikle ışık tutabileceğiniz ve tartışabileceğiniz birkaç şey:

9. Öğretmeninize, elini kaldırmadan çağrıldığını söyleyin, endişenizi tetikler.
Bazı öğretmenler, öğrencilerin sınıfa katılmasını ve katılımlarını temel alarak notlandırılmasını gerekli kılar. Bu endişe duyduğunuzda çok rahatsız edici olabilir, çünkü vaktinden önce hazır hissetmezsiniz; Bu nedenle, beyniniz durumu tehdit edici buluyor. Bu zorluk hakkında onlarla iletişim kurun ve katılmak istemediğinizi söyleyin - bu şekilde değil. Yerleşmek için öğretmenler fikirlerinizi ve düşüncelerinizi küçük grup tartışmalarında paylaşmanıza izin verebilir. Bu şekilde, sizin için çok daha az baskı oluşturur ve kendinizi daha güvende hissedersiniz.

10. Grup çalışması etkinlikleri sırasında, öğretmeninize aşina olduğunuz en az bir kişiyle çalışmayı tercih ettiğinizi bildirin.
Grubunuzdaki en az bir kişiyle iyi geçindiğinizi bildiğinizde, arkadaşlarınızla etkileşime girme ve onlarla çalışma daha az korkutucu olur. Bilinenlik, tahmin edilebilirliğe yardımcı olan, bu da durumun kontrolünde kendinizi daha fazla hissettiren şeydir. Sonuç olarak, endişe seviyeniz azalır. Öğretmenler, korktuğunuz acı verici bir süreç değil, sizin için büyüyen bir deneyim öğrenmelidir.

Okuldaki kaygı ile nasıl başa çıkabilirsiniz? Bu ipuçlarını yararlı buldunuz mu? Öğretmenlerin buna uygun bir yer var mı? Psych2Go düşüncelerinizi duymak ister! Lütfen aşağıya bir yorum yazdığınızdan emin olun!

Referanslar:

Çocuklara Yardımcı Olmanın 12 Yolu Okul Anksiyetesi ile Başa Çıkmak. (2017, 10 Ağustos). ABD bugün . 8 Kasım 2017 tarihinde alındı.

Bushak, L. (2013, 26 Ekim). Ekoterapinin Yararları: Doğada Olmak Depresyonla Mücadele Ediyor, Ruh Sağlığını ve Zindeliğini Geliştiriyor. Tıbbi Günlük . 8 Kasım 2017 tarihinde alındı.

Young, K. (2017). Okulda Anksiyete - Kaygı ile Çocuk ve Gençlerin Bilmeleri Gereken Öğretmenler. Selam Sigmund . 8 Kasım 2017 tarihinde alındı.

Young, K. (2017). Gençlerde Anksiyete - Anksiyete ile Genç Bir Anlaşma Nasıl Yardım Edilir. Selam Sigmund . 8 Kasım 2017 tarihinde alındı.

Young, K. (2017). Çocuğunuzu Okul Anksiyetesi ile Baş Etmek Üzere Nasıl Güçlendirirsiniz. Selam Sigmund . 8 Kasım 2017 tarihinde alındı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak