Okula Cep Telefonu Getiren Öğrenci Velisine, Para Cezası Verildi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okula Cep Telefonu Getiren Öğrenci Velisine, Para Cezası Verildi. Konya'da tüm okullarda cep telefonu kullanımı yasaklandı. Bu yasağa göre artık hiç bir öğrenci okula cep telefonu getiremeyecek ve getiren öğrencinin velisine para cezası kesilecek. 

Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan tarafından yayınlanan 'Genel Emir' ile ilçe genelinde her okul öncesi , ilkokul ,ortaokul ve lise seviyelerindeki tüm kademelerde öğrencilerin okulda bulundukları zamanda cep telefonu kullanmaları yasaklandı. Yasağa uymayan öğrencilerin velilerine 5326 sayılı Kabahatler kanunun 32. maddesi uyarınca cezai işlem uygulanacağı açıklandı.

100 LİRA PARA CEZASI
Peki Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi ne diyor? Madde hükmü şöyle: "Yetkili makamlar tarafından adlî işlemler nedeniyle ya da kamu güvenliği, kamu düzeni veya genel sağlığın korunması amacıyla, hukuka uygun olarak verilen emre aykırı hareket eden kişiye idarî para cezası verilir. Bu cezaya emri veren makam tarafından karar verilir." Kanunun ilgili maddesi çerçevesinde 2019 yılı için kesilmesi öngörülen ceza ise 320 lira.


Milli Eğitim Bakanlığı 2016 yılında yaptığı düzenlemede okullarda cep telefonunun sınıfta kullanılmasını yasaklamış ve okula cep telefonu getiren öğrencilerin cep telefonlarını kısmalarını, kapatmalarını şart koşmuştu. Buna göre okula cep telefonu getirmek yasak değil, kullanmak yasak. Ancak bu yasak çoğunlukla uygulanmıyordu.

İşte MEB'den bu konuda  yapılan resmi yazı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak