Okul yılı boyunca enerjinizi ve refahınızı artırmak için dört ipucu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Belli görünebilir, ancak vücudunuzun, aklınızın ve aklınızın, oyun görevini, personel toplantılarını ve 9 saat boyunca uygun yakıt olmadan devam etmesini bekleyemezsiniz. Ve doğru yakıt dediğimde, dersin hazırlanması ve sınıfın toplanması arasında, Mars Bar'ın yarısı ve ağzına bir parça dolusu cips dolusu bir şey söylemiyorum.

Beslenme terapisti Alyson Carter eşit derecede uygun fakat daha besleyici yiyecekler için çikolatayı ve cipsleri devirmeyi önerir. “Kısa kaynatılmış yumurtalar, yoğurtlar, meyve ve atıştırmalıklar için fındıklar, zamanında kısa olduğunuzda yemek kolaydır. Gerçek bir pick-me-up için, bir muz ve birkaç parça koyu çikolata size daha uzun bir destek sağlayacaktır ”diyor.

Ancak meşgul olursanız, bir yandan bir elinizle bir masanızın ve diğer elinizdeki sandviçin masanın üzerine otururken yemek yemeniz, muhtemelen ideal değildir. Carter şöyle açıklıyor: “Zaman ayırmak ve yavaş yavaş yemek yapmak, vücudun etkili bir şekilde çalışmasını ve sürekli bir enerji akışı sağlamasını sağlayan, sindirim için çok önemlidir.” Ve iyilik bilir ki, geri kalanın içinden geçmek için o sabit enerjiye ihtiyaç duyacaksınız. gün.

Öğretim yorucu bir iş olabilir, bu yüzden hayatınızda ihtiyaç duyduğunuz son şeyin daha fazla aktivite olduğunu hissedebilirsiniz. Ama aslında, egzersiz sonuçta size maliyet vermek yerine enerji sağlayabilir. Diyet ve fitness uzmanı Laura Williams şöyle diyor: “Fiziksel olarak formda olmak, öğretmenin zihinsel ve fiziksel talepleriyle daha iyi başa çıkmanıza yardımcı olacaktır. Başlangıçta bir meslektaşı ile bir şişe kırmızıyı batırmakla kıyaslandığında biraz uzun görünebilir, ancak uzun vadede (ve kısa vadede, eğer sabahı sonra görürseniz), size çok daha iyi hizmet edecektir. ”

Peki pijamalarınızın ve terliklerinizin cazibesini saat 7'ye kadar nasıl önlersiniz? “Disiplinli olmalısın” diyor Williams. “Haftada bir ya da iki gün, spor takımınızı toplayın ve spor salonuna, egzersiz sınıfınıza doğru ilerlediğinizden emin olun ya da işi bitirir bitirmez asfalt yoluna çıkın. Bu, plana sadık kalmayı garantilemenin tek yolu, öğretmek için zorlayıcı bir iş. ”

İyi haber şu ki, egzersiz yapabiliyorsanız, o zaman çok fazla potansiyel fayda vardır. “Düzenli egzersiz sağlıklı bir kiloda kalmanıza yardımcı olacaktır (personel odası, iyi niyetli ebeveynlerden yenilebilir hediyelerle dolu olduğunda her zaman kolay olmamakla birlikte). Ayrıca, uyku kalitesini arttırdığı ve egzersizi izleyen endorfin salımının da genellikle daha olumlu ve enerjik hissetmenize yardımcı olduğu görülmüştür ”diyor Williams. Alıştırma, kısmen, stresi hafifletecektir. Ve çok fazla strese sahip olacaksın.

Fakat stresi hafifletmenin birçok yolu vardır, örneğin aile ve sevdiklerinizle zaman geçirmeniz uzun vadeli mutluluğunuz için çok önemlidir. Dönem boyunca, arkadaşlarınız ve aileniz, tatil günlerinde tekrar ortaya çıktığınızda “Kimsin yine?” Diye soran kadar meşgul olmadığından emin olmalısın.

İlişki psikoloğu Susan Quilliam, en yakın ve sevgiliniz için zaman ayırmanın önemini vurguladığında ne konuştuğunu biliyor - yedi yılını öğretmen olarak geçirdi. “İlişkiler inanılmaz derecede önemli ve araştırmalar, sahip olduğumuz daha fazla bağlantının, akıl sağlığımızın daha iyi olacağını gösteriyor” diyor. “Eğer her şeyi - ve herkesi - uydurmak için uğraşıyorsanız, sosyalleşme için zil sesi verme zamanı çok yardımcı olabilir. Fakat daha uzun parçaların bitlerden ve parçalardan daha iyi olduğunu unutmayın. Beynini kapatıp kesmelisin. ”

Elbette, ilişkiler okul kapılarının dışında, sevdiğiniz ve önemsediğiniz herkesin var olduğu ikili bir devlet değildir. Öğrencilerinizi (umarım) önemsemenin yanı sıra, eğer şanslıysanız, meslektaşlarınızla en zor günü bile geçirmenize yardımcı olacak bağlar kuracaksınız.

Elmbridge Junior School'da asistan başkanı ve Gloucestershire Sağlıklı Yaşam ve Eğitim Ekibi'nin bir parçası olan Amanda Reedman, “diğer öğretmenlerle nasıl hissettiğiniz hakkında konuşmanın büyük bir fark yaratabileceğine inanıyor. Ve sahip olduğunuz her ilişki bir diğerini etkiliyor. Destekleyici meslektaşlarınız varsa, bu davranışları öğrencilerinize de modelleyebilirsiniz. ”

Nihayetinde, birçok öğretmenin içine düştüğü tuzak, kişisel refahı ve profesyonel başarısının aslında birbirinden ayrılmaz bir şekilde birbirine bağlı olduklarında iki ayrı şey olduğunu düşünmektir. Mutlu, yerine getirilen öğretmenler iyi öğretmenlerdir - stresli, aşırı çalışan öğretmenler olma eğilimindedir. Kendinize - ve öğrencilerinize - kendi refahınıza da bakmak için borçlusunuz.

Kate Townshend

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak