Okul tatilleri öğretmenlerin ruh sağlığı için iyi mi kötü mü?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

 . Erken başlamadan altı hafta, fotokopi makinesinde kuyruklar olmadan, acele öğle yemekleri, geç akşamlar, toplantılar veya öğrenciler. Tatiller için planlar tamamlanacak , sevdiklerinizle vakit geçirmek için zaman ayrılacak ve çok ihtiyaç duyulan uyku ve rahatlama hoş bir mola sağlayacaktır.

Ancak, pozitiflere rağmen, bizi meşgul edecek hiçbir öğrencisi olmayan altı hafta geçirmenin olumsuz yanları vardır.

Her ne kadar birçok öğretmen hala tatil boyunca çalışmaya devam etse ve önümüzdeki yıl için hazırlık yapmak için okula gitse de, yaz boyunca altı hafta olması, mesleki becerilerinizi uygulama fırsatı vermeden, Eylül ayında zor bir dönüşe neden olur. Eski bir meslektaşıma alıntı yapmak için, ilk ay “bir tür uyuşturucunuz var” gibi geliyor. 

Geçenlerde bayramları tesisatçı olarak çalışan bir arkadaşımla konuştum. Altı hafta hapis cezası alması durumunda nereden başlayacağına dair bir ipucu olmadığını, ardından işe geri döneceğini söyledi.

ayarlama
Uzun bir aradan sonra yenilenebiliriz, ancak bir ya da iki içindekiler gününe rağmen çok hızlı bir şekilde uyum sağlamak kolay değildir. Haftalar sonra kişisel ve sosyal programlarınızı yönetdikten sonra profesyonel bir ortama geri dönmek, son tarihler, hazırlık, toplantılar ve yeni sınıfların kaygılarını aniden toparlayarak endişelendirebilir.

Öğretimin kendine özgü doğası da bayramlardan dönüşü zorlaştırıyor. Aslında, uzun bir tatil döneminden hemen stresli ve zorlu bir ortama uyum sağlamak kesinlikle stres ve endişe düzeyleri için iyi olamaz . 

Özerklik eksikliği
Başka bir meslekte, halsiz, yorgun veya bunalmış hissettiğinizi farketmeniz ve toparlanmaya göre zaman ayırmanızın mümkün olduğunu anlayabilirsiniz . Bu özerkliğe sahip olmamak ve tatilin gerçekleşmesini beklemek zorunda kalmak, öğretmenlerin sağlığına zarar verebilir. Terimin her sonu, özellikle zorlu bir terimin ortasındayken ve telaşlı bir programla, zor bir sınıfla, ebeveynlerle veya Ofsted'in ziyaretleriyle uğraşmak zorunda kaldığınızda, genellikle sonsuzluk gibi hisseder.

Okul-tatil döneminde öğrenciler arasında yalnızlık ve tecrit son zamanlarda ilan edilmiştir . Ancak bu duygu öğretmenler için de geçerli olabilir. 

Pek çokları için, arkadaşlar ve aile aynı tatil programına sahip değildir; bu da uzun zamandır yalnız düşünmek ve endişelenmek için yol açabilir. Ayrıca, hemen durmak ve yaz için az iş yapmak veya hiç çalışmamak da amaç kaybı yaratabilir. Elbette bazılarının bakacakları çocuk ve aileleri veya zaman geçirecekleri yakın bir arkadaş grubu olabilir. Ancak, durum böyle değilse, tatiller aslında hoş bir mola olmayabilir.

Seçme özgürlüğü
Diğer mesleklerden insanlar genellikle öğretmenlerin fazla tatil geçirdiğini iddia eder. Hem öğretmenler hem de öğretmenler için bir süre mola vermek için bu molaların verilmesi kesinlikle önemlidir - sınıfınızla yılda 365 gün geçirmeyi hayal edin. Tatiller ayrıca kendi ve öğrencilerin gelişimine yansıması için çok zamana izin verir ve bize işin günlük taleplerinden dinlenip iyileşmemiz için her zaman zaman verir. 

Ancak, daha kısa tatillere ve okul yılı boyunca birkaç gün veya hafta izin verme özgürlüğüne sahip olmak veya işler çok zorlaşırsa bir mola vermek için öğretmenler için ideal bir durum olacaktır. Böyle bir fikrin pratikliği zor olabilirdi, ancak öğretmenlerin okul yılı boyunca karşılaştıkları sayısız baskıyı hafifletebilirdi. 

Alex Waite, Güney Londra'da 6. sınıf öğretmeni olarak çalışmayı yeni bitirdi ve eylül ayından itibaren öğretmen olarak çalışacak.

https://www.tes.com/news/are-school-holidays-bad-teachers-mental-health

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak