Okul Öncesi İçin Sınıf Uygulamaları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yaygın olarak yayımlanan 2015 araştırması Tennessee anaokullarında yetersiz kaliteyi bulduğunda, Vanderbilt araştırmacısı Dale Farran “bunun hakkında bir şeyler yapmaya” karar verdi.
Çocuk Gelişimi dergisi tarafından bu ay yayınlanan yeni bir çalışma , sekiz anahtar öğretmen eyleminin vasat bir okul öncesi sınıf ve mükemmel arasındaki farkı yaratabildiğini buldu.

Vanderbilt Üniversitesi araştırmacılarından oluşan bir ekip, bu eylemlerin işe yaradığını kanıtlamak için iki yıl boyunca verileri topladı. Baş araştırmacısı olan Dale Farran, projenin 2015 yılında yayınlanan çok yıllı bir araştırmanın, sonuçlarının hayal kırıklığı yaratan sonuçlarının doğrudan bir sonucu olduğunu söylüyor. Bu durum, Tennessee eyalet okul öncesi programının hiçbir etkisinin olmadığını veya bazı durumlarda olumsuz etki yarattığını gösterdi. Üçüncü sınıfa ulaştıklarında katılımcılar.

Vanderbilt'in Peabody Araştırma Merkezi'nin direktör yardımcısı Farran, “Bu üç yılı“ nasıl daha iyi yapabiliriz? ”Ile takıntılı oldum. “Sadece bu sonuçları bulduk” diyebilmek benim için kabul edilebilir değildi. Sadece “bu sonuçları bulduk mu?” Diyor musunuz yoksa kollarınızı yuvarlar ve bununla ilgili bir şeyler yapmaya çalışır mısınız? ”

Farran, tek etik cevabın onunla ilgili bir şeyler yapmak olduğuna karar verdi, bu yüzden Nashville Devlet Okulları müdürünün ilk raporundan birkaç ay sonra ona yaklaşması ve Nashville'in programını iyileştirmek için yardım istemesi üzerine çok heyecanlandığını söyledi.

Okul öncesi eğitim: Büyük mü git yoksa eve mi dön?

“Sadece bu sonuçları bulduğumuzu mu söylüyorsun yoksa kollarını topla ve onunla ilgili bir şeyler yapmaya mı çalışıyorsun?”
Dale Farran, Vanderbilt araştırmacısı

Araştırmacılar üç farklı Nashville erken öğrenme merkezinde müdürler, öğretmen koçları ve öğretmenlerle işbirliği yaptı. 26 okul öncesi sınıfta öğretmen eylemleri ve öğrenci başarısı hakkında veri topladılar. Katılımcı öğretmenlerin tümü erken eğitimde sertifikalandırıldı, lisans dereceleri alındı ​​ve K-12 öğretmenleriyle eşit olarak ödendi. Her sınıfın da bir asistanı vardı. Her sınıfta en fazla 20 öğrenci vardı. Çalışma 2014'ten 2016'ya kadar iki yıl sürdü ve toplam 840 çocuğu kapsadı.

Ortaklık, zaman zaman tatsızdı. Farran, tüm öğretmenlerin araştırmacılarla yapılan çoklu gözlem ve geribildirim oturumları hakkında heyecan duymadıklarını söyledi. Kendisi ve araştırmacıları, öğretmenlerin zamanla ilgili rakip taleplerle karşı karşıya kaldıklarını fark ettiler. Bu da, onlara vurulan tüm verilerin üstesinden gelmeyi zorlaştırdı. Bu konuyu ele almak için, araştırma ekibi, öğrencilerin başarıları üzerinde en büyük etkiye sahip olduklarını düşündükleri sekiz sınıf eylemine odaklanmayı daraltmışlardır.

İşte çalıştıkları üç Erken Öğrenme Merkezi'nin müdürleri tarafından “The Magic 8” olarak adlandırılan liste:

Geçişte harcanan zamanı azaltın. Bir aktiviteden diğerine geçme zamanı, çocukların öğrenme ya da meşgul olmadıkları zamanlardır ve bu da olumsuz davranışların olasılığını artırır.
Öğretim seviyesini arttırın. Çocuklara açık uçlu, çıkarımsal sorular sorma ve ne öğrendiklerine ya da bildiklerine göre tahminlerde bulunmalarını istediklerini sormak, öğrencilerin yeni materyalleri muhafaza etmelerini iyileştirir ve onları anaokuluna daha iyi hazırlar.
Olumlu bir iklim yaratın. Belirli öğrenci eylemlerinin onaylanmasından ziyade, istenen davranışı güçlendirmek için olumlu bir dil kullanmak, çocukların kendi kendini düzenleme yeteneklerini olumlu yönde etkilemektedir.
Zaman öğretmenlerinin çocukları dinlemelerini artırın . Öğretmenleri, onları dinleyerek önemli zaman harcayan çocuklar, matematik kavramlarının, harflerin ve görme kelimelerinin daha güçlü bir kavrayışını gösterdi. Daha sık konuşma yapan çocukların daha güçlü öz-düzenleme ve kelime bilgisi becerileri vardı.
Ardışık etkinlikleri planlayın. Çocuklar, bir bilmeceyi tamamlama ya da mesaj yazma gibi mantıklı bir düzen takip eden etkinliklere katıldıklarında, problem çözme becerilerini geliştiren daha üst düzey düşünmeyi üstlenirler.
Çocuklar arasındaki işbirlikçi etkileşimleri teşvik edin. Akranlarıyla sık sık çalışan çocuklar sınıf etkinliklerine daha fazla dahil olmuş, daha iyi dil becerilerine sahip olmuş ve öz düzenlemede daha iyi durumdalar.
Yüksek düzeyde çocuk katılımını teşvik edin. Çocuklar bir etkinliğe aktif olarak katıldıkları zaman, okuduğunu düşündükleri kitap hakkında sorular sormalarını veya tahminlerde bulunmalarını istediklerinde olduğu gibi, anlama, kelime hazinesi ve matematik okurken daha iyi olurlar.
Matematik fırsatları sağlayın. Çok bölümlü matematik problemlerine katılan ve matematik kavramlarını tartışan çocuklar anaokulu ve erken matematik başarısı için daha hazırlıklıdır, bu da ilkokul başarısının güçlü bir yordayıcısıdır.
Farran, bu sekiz kavramın pratik uygulamasını ilerletmeyi taahhüt etmiştir. Üç erken öğrenme merkezinde daha aerodinamik bir öğretmen geri bildirimi ve eğitim sistemi tasarlamak için listeyi kullanmanın yanı sıra, bu sekiz kavram, Nashville tarafından desteklenen tüm Plan için Yüksek Kaliteli Başlangıç'ın bir parçası olarak Nashville Şehri tarafından benimsenmiştir. Belediye Başkanı Megan Barry.

Barry'nin planı, önce program geliştirmeyi ve Farran'ın onayladığı bir pozisyon olan ikincilik erişimini teşvik etmeyi istiyor. Kaliteyi iyileştirmeden erişimi genişletmek, iyiden daha fazla zarar verebilirdi. “Şu anda 4 yaşındakiler için hedefimiz onlara ilgi duymak ve öğrenmeyi sağlamak olmalı” dedi ve “sadece dört olduklarını hatırlamak” dedi.

https://hechingerreport.org/new-research-finds-magic-8-preschool-classroom-practices/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak