Okul neden önemlidir ? Okulları daha iyi hale getirmenin 4 yolu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Şimdi 40'lı yaşlarında bir arkadaşım, 9 yaşındaki okul raporunu gururla saklıyor: “Michael, partinin hayatı ve ruhu. Maalesef, parti vermiyoruz. ”

Bana yaramaz olduğunu söyledi; Aslında bir “öğretmen kabusu”.

Bu raporun bir işçilik parçası olduğunu düşünüyorum. Sert bir karakter olduğu kesin bir onayla birleştiğinde yumuşaklık var. Mükemmel bir hafif dokunuşla iletişim kuruyor.

Arkadaşım bu kalıntıya dayanmakta yalnız değil; okul raporları alıcı için çok şey ifade ediyor. Bizim kişisel geçmişimizin bir parçası. Onları tutarız ve derleriz, yetişkinlik döneminde onları bir araya getirmek ve hatıralarımızı doğrulamak için onları inceleriz.

Öğretmenlerin yanıldığının kanıtı olarak tutuldular - “Hiçbir şeyden bahsetmediğimi ve bana baktıklarını söyledi!” - ya da öğretmenlerin öğrencilerini iyi tanıdığını söyledi: Richard Branson'un öğretmeninin ya hapishaneye gideceğini öngördüğü bildirildi. veya milyoner olmak.

Okul raporlarının değeri
Bazı ailelerde raporlara verilen değer çok fazla. Ebeveynlerin geçen haftaki akşamlarında bir ebeveyn, oğlunun İngilizce raporunu hazırlayacağını söyledi. Bu saygınlık nadir değildir.

Bu yüzden tekrar söyleyeyim: okul raporları çok sayıda insan için çok şey ifade ediyor.

Bu duygu öğretmenler tarafından kolayca kaybedilir. Rapor yazmak, kırgın, zorlu bir görev olabilir. Bazı öğretmenler, her akşam saatlerini, son başvuru tarihi geldiğinde, detayları inceleyerek geçiriyorlar. Kopyalama ve yapıştırma, bazılarının yükünü hafifletmiş olabilir, ancak yalnızca kenarda olabilir. Hala raporlarını el yazması için gerekli olan şanssız birkaç kişi uykusunda kayboluyor.

İyileştirme odası
Öyleyse, biraz paradoksaldır, öyleyse, yaşam boyunca taşıdığımız, erişkinliğimizde yeniden okuduğumuz ve kendi çocuklarımıza gösterdiğimiz bu değerli raporların, geceleri geç saatlere kadar zihinlerinde başka şeyler olan öğretmenler tarafından sık sık iş olarak yazıldığını gösterir.

Eğitim Bakanlığı, okulların her öğrencinin ebeveyni için yıllık rapor hazırlamasını gerektirir. Öğretmenlerin ve liderlerin, öğretmenlerin refahını korurken yüksek kaliteli belgeler üretmemizi sağlayabilmelerinin yolları vardır. Güçlü liderler ve stratejik öğretmenler zaten bu şeyleri yapacaklar, ancak burada tüm sürecin iyi çalışması için bazı öneriler var. Bunu iyi yöneten bir okulda çalışmaktan gurur duyuyorum ve umarım bu noktalar zaten insanlara aşina olacaktır:

Stratejik ol
Bunu bir okul lideri olarak okuyorsanız, rapor yazma dönemleri için günlüğü silin. Toplantılar, fakülte incelemeleri, kitap incelemeleri, ebeveynlerin akşamları ve bu gibi diğer baskılar, iyi raporlar yazarken öğretmenlere yardımcı olmayacaktır. İnsanlara günlüğün izin verdiği ölçüde zaman ve alan verin. Raporlar için bir kelime sınırı belirleyin ve tutulması konusunda ısrar edin.

Kişiyi kabul edin.
Bazı öğretmenlerin, her dönem yazacak yüzlerce raporu vardır - özellikle ortaöğretimdeki bazı alanlarda. Kişiselleştirilmiş bir açılış hattı gerçekten burada yardımcı olabilir; belki bireysel başarı hakkında özel bir şey. Raporun geri kalanı, elbette, hala çocukla ilgili olmalı, ancak konuya özel fikirlere geçebilirsiniz. İlk başta, bazı öğretmenlerin her vakıf konusu hakkında rapor vermesi gerekir. Yine, her alanda kişisel başarı üzerine bir çizgi ve daha sonra kalkınma için belirli alanlarda yorumlar iyi sonuç verebilir. Müteakip yorumlar stratejik olarak planlandıysa, öğrencilere ve ebeveynlere daha fazla yararlanma olasılığı yüksektir.

Özel ve anlamlı yorum bankaları kullanın
Bazı insanlar yorum bankalarına karşı. Bazı okulların bile izin vermeme politikası vardır. Yüzlerce öğrenci için dönem başına bir kez rapor yazması gereken öğretmenler için bir yaşam çizgisidir. Kişiselleştirilmiş bir açılıştan sonra, düşünceli, spesifik ve anlamlı hedefler vermek için yorum bankaları oluşturulabilir. Saatlerce öğretmene zaman kazandırabilir ve gelişim alanlarının kesin ve müfredatla tamamen ilgili olmasını sağlayabilirler. Yorum bankalarıyla dolu web siteleri var, ancak en iyileri siz ve ekibiniz tarafından kendi okul bağlamınız için yazılacak.

Rol model ol
Bu okul liderleri için bir diğeridir. Rapor yazma stresli, zor ve çoğu arkasını görmek istiyor. En ağır yük, en büyük öğretim yüküne sahip öğretmenlere düşer. SLT üyesiyseniz, rapor yazma sürecinde aktif bir rol üstlenin. Bazı okul raporları, SLT yorumlarını içerir; bu, tüm çocukların raporlarını en üstteki olanlar tarafından okuduğunu ve onayladığını gösterir. Bu, bağlamınız için işe yaramazsa, SLT, zaman ve kaynakları tüketen başka bir işlem olan kanıt okuma işini üstlenebilir. Katıl ve herkes faydalanır.

Sarah Barker, İngiliz başkanı ve Bristol'deki St Bernadette Katolik Ortaokulu'nda drama yapmaktadır. O tweets @ladybarkbark de ve bloglar thestableoyster.wordpress.com .

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak