Okul Neden Girişimlere Karşı Dikkatli Olmalı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Dışa dönüklüklerle çevrili bir içe dönük olmak zordur. Genellikle şaşkın bakışlar ve anlamaya çalışmayan insanlar tarafından takip edilen birçok garip soruna yol açar. İç içe dönüklüğün en az anlaşıldığı yeri eğitim sistemi olarak buldum. Sahip olduğum her öğretmen ebeveynlerimde akşamları aileme hep aynı şeyleri söylüyor: ' Ashleigh öğretmek bir zevktir, daima dinler ve elinden gelenin en iyisini yapar. Ancak, derslere katkıda bulunabilmesi iyi olurdu 'dedi. Sınıftaki 30 çocukla öğretmenlerimin sessiz bir öğrenciyi kabul edeceğini düşünürdün, ama hayır.

Bir soruyu gönüllü olarak cevaplamadıysam, beni rastgele seçerlerdi. Sonra sinirlenip sinirlenirlerdi ve eve gözyaşlarıyla giderdim. İçine kapandığıma göre inanılmaz derecede endişeli bir çocuktum. Sadece sicile cevap vermek için bile yüksek sesle konuşmaktan nefret ediyorum.

Annem neden beni gözyaşlarına düşürdüğümde bana sorular sormakta ısrar ettiklerini sorduğunda, ' Ashleigh çok akıllı bir kız ve cevabı bildiğini biliyoruz, paylaşması iyi olur' diye cevap verdi. Açıkçası gözyaşlarından bir öğretmen bana her çağrı yaptığında, paylaşım benim için iyi değildi. Aslında tam tersi oldu - beni daha da geri çekti. İlkokulda bu benim için büyük bir problemdi. Binaya adım attığım dakikadan bıraktığım dakikaya kadar inanılmaz derecede gergindim. Sonuç olarak, sakin ya da rahat hissedemedim.


Her zaman olduğu gibi, iyileşmeden önce işler daha da kötüye gidiyor ve içimdeki görüşümü tamamen yanlış anlayan bir öğretmenle asla unutamayacağım bir olaya girdim. O zamanlar 10 yaşındaydım ve bu bir matematik dersiydi. Okuldaki tüm zamanlarım boyunca hiç beğenmediğim bir tedarik öğretmenimiz vardı. Bana bir soru sordu, cevabı bilmiyordum ve dondum. Kendime kafamda, cevabı bilmediğimi, hiçbir kelime çıkmayacağını söylemem gerektiğini söylediğimi hatırlıyorum. Gözleriyle korkudan tanışmak istemedim bu yüzden kitabımı okudum ve ağlamaya başladım - oldukça yüksek sesle.

Öğretmen giderek kızıyordu ve ne yapacağımı bilemedim. Daha sonra iflas ettiğimi düşündüğümü ve onu görmezden gelmenin komik olduğunu düşündüğümü öğrendim , bu da matematik dersinde parçalara 10 yaşında bir düşüş yapmak için kötü bir bahane gibi görünüyordu. Çocukların utangaç ve içe dönük olabileceğini veya sadece umursamadığını bilmiyor muydu bilmiyorum ama ağlamamı idare etmesi saçma oldu. Her zamanki gibi 'kendini bir araya topla', 'Sadece bir soru sordum', 'neden cevap veremiyorsun, kedinin dilini aldın?' Hiçbiri yardımcı olmadı. Bütün öğretmenler aynı değil. Katılmam için bana baskı yapmayan ve grup görevlerinde sessiz kalmam konusunda iyi olan öğretmenlerim oldu. Fakat çoğunluk ya anlamadı ya da anlamak istemedi.  

Bu deneyim daha sonra beynime kök saldı. Utandım, üzgün ve utandım, kendime çekilmiştim. Ben de öğretmene kızmıştım. Sınıfta konuşmayı sevmediğim için neden bu kadar korkunç olduğunu anlamadım. Ve bu, içe dönüklerin mücadele ettiği sadece sınıf katılımı değil. Okulun doğası sosyal olmak ve bütün gün sosyalleşmek bizim için çok yorucu olabilir. Bir dersin yarısında öğretmene, 'Günlük sosyalleşme zaman kotalarımı yaşadım, şimdi düşüncelerimle yalnız kalmak istiyorum lütfen' diyemezsiniz .


Peki okul neden bu şekilde inşa edildi? Neden dışa dönük insanlara yardım ediyor? Elbette, okulun doğası her türlü insanı ağırlamaktır, ancak bunu yapmaz. Okulda sessiz bir zaman geçirmek istiyorsanız, kütüphanede zaman geçirerek ya da sadece düz olarak kendinizi izole ederek kendiniz aramalısınız. Sessiz çalışma odalarına erişiminizin olduğu ve eve gidip dinlenmek için boş zamanlarınızın olduğu ortaokul ve altıncı formda kolaylaşır. Ancak küçük öğrenciler için okul günü boyunca yeniden şarj olmak neredeyse imkansız.

Okulda mutlu ve enerjili kalmak için yaptığım şey öğle vakti sessiz zamanımdı. Arkadaşlarımla birlikte otururdum ama sohbete gerçekten katkıda bulunmayacağım. İnsanlarla etkileşime girmeden önce düşüncelerimi toplamak ve kendi kafamda biraz zaman geçirmek için zamana ihtiyacım vardı. Girişenler, okul günündeki en büyük arayı kendilerini şarj etmek için kullanmak zorunda kalmamalı. Eğitim sisteminde bu sakatlayıcı statükoyu değiştirmek için bir şeyler yapılmalı.

Psych2go görüşlerinizi duymak ister! Okulda içe dönük olarak nasıl başa çıktın? Okul sisteminin değişmesi gerektiğini düşünüyor musunuz? Aşağıya bir yorum yaz!

Göre Sunulan görüntü  Eli DeFaria üzerinde Unsplash

Tarafından İkinci görüntü Düşünce Katalog üzerinde Unsplash

Son görüntü Etienne Boulanger üzerinde Unsplash

Viveca Shearin tarafından düzenlendi

Kaynak: https://psych2go.net/school-kinder-introverts/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber