Okul Koridoruna Kitap Otomatı Koyarak Öğrencilerini Okumaya Teşvik Eden Okul

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kasım ayı sonlarında Arthur O. Eve Distinction # 61, yeni kitap satış makineleri için bir şerit kesme töreni düzenledi. Öğrenciler yuvaya yerleştirmek için özel altın paralar verildi ve okuma materyallerini seçtiler. Açılıştan çekilen videoda, bir kızın jetonunu makineye koyması, A6'ya dokunması ve “En İyi Okul Yılı” nın bir kopyasını çıkarması gösterildi. Fotoğrafçılar fotoğraflarını çekerken, gururla başının üstünde tuttu.

Çocuklara otomata atmaları ve istedikleri kitabı seçmeleri için özel jetonlar verildi. Okul müdürü Parette Walker, anasınıfından dördüncü sınıfa kadar tüm öğrencilerin kullanımına açık olan kitap otomatı için şöyle diyor:

“Kitap almak için herhangi bir davranış ya da devamlılık zorunluluğu gibi şartlar getirmiyoruz. Herkesin kitap alabilme şansı olacak. Her öğrenciye ayda bir sıra gelecek.”

Tüm öğrenciler kitapları yanında eve götürebilecek ve böylece kendi kütüphanelerini kurmaya başlayabilecekler. Okul müdürü Walker otomatın velileri de “okumaya odaklanmaya” teşvik edeceğini umuyor.

“Okulda ve genel olarak bu bölgede yaşadığımız en büyük sorun okuryazarlık. Eğer çocuklarımız okuyabilirlerse, hayatta kalmayı başarabilirler.”

The Community Action Organization isimli bir kuruluş tarafından 2,000 dolara satın alınan kitap otomatı, yine aynı kuruluş tarafından 1,000 dolar daha harcanarak kitaplarla dolduruldu. Kitap otomatı, kar amacı gütmeyen bir okul malzemeleri dükkanı sayesinde sürekli yeni kitaplarla doldurulmaya devam edecek.

Kaynak: https://www.scarymommy.com/book-vending-machine/?utm_source=FB&fbclid=IwAR3V2SUdgks6jMR4-XcFI-i5a6AkZ9a7TRxMcBRrCCO7ydi4OCl0hXFusbg

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak