Okul Hayatımızda Gördüğümüz 12 Farklı Öğretmen Türü

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bir bireyin geleceğini şekillendirmede öğretmenlerin katkısı reddedilemez veya şüphe edilemez. Aslında, okul hayatımız öğretmenler olmadan eksik kalacaktır. Ve normal bir insan gibi, hepsinin de kendilerini öne çıkaran tuhaflıkları ve stilleri vardır. Bazıları kıçtır, bazıları duygusaldır ve bazıları komiktir, bazıları ise komiktir. Öyleyse, okulda kesinlikle karşılaştığınız öğretmenlere oldukça mizahi bir bakış.

Hitler'in layık halefi
Eh, bu öğretmenin sınıfında oturmak neredeyse bir Nazi toplama kampı yaşamak gibi moniker kendisi tarafından anlayabilirsiniz. Ve eğer tanrı geç kalınırsa, o zaman öğretmeni tomurcuğu gibi öfke yok. Aslında, sınıflarından birinde su yudumlamak sizi tehlikeli bir şekilde gözaltına yakınlaştırabilir (tamam, bu abartı olabilirdi, ama sürüklenmeyi hak ettiniz, değil mi?). Temel olarak, her küçük eyleminiz onlara saygısız olarak karşı karşıya gelecek.

Sürekli stresli
Öğretmenin zor olduğu gerçeği, bu öğretmen durumunda çok belirgin hale gelir. Ama onları gerçekten suçlayamazsın değil mi? Sadece bireyin, tüm toplantılar, değerlendirmeler, ders planları hazırlaması, olayları organize etmesi ve onları akıllarının sınırlarına zorlayabilmesi için o kadar çok şey vardır. Stresli hissetmek sadece insan. Bu öğretmenin düzenli aralıklarla derin nefes aldığını ve kalıcı bir baş ağrısını evcilleştirmek için bir hap attığını görebilirsiniz.

“Tüm kalpler” öğretmeni
Okul günümüzde hepimizin güvendiği öğretmen bu. Çalışmalarınız ve sınav hazırlıklarınızla ilgili endişeleriniz ne olursa olsun, ya da değerli bir yaşam tavsiyesine ihtiyacınız varsa, kendinize her zaman ulaştığınızı hissedersiniz. Aslında, bu öğretmen öğrencilere başkalarına benzememektedir. Onlar da onların öğrencilerinin ne kadar gururlu olduklarını göstermekten çekinmeyenler.

İnsan ansiklopedisi
Bu öğretmen, teknoloji alanında varolan tüm yol gösterici keşifleri ve yenilikleri biliyor. Onlar, bilim ve teknoloji ve dünyanın her yerinde gerçekleşen ve öğrenme ve öğretme sanatı için bitmeyen bir aşka sahip olan şeyler hakkında son derece tutkulu. Tüm sorularınızın cevabını almaları muhtemeldir ve dünya hakkındaki bilginizin ufkunu genişletmenize yardımcı olabilirler. Bazı görev yardımına ihtiyaç duyduğunuzda, her zaman tereddüt etmeden onlara dönebilirsiniz.

Tembellikten daha yavaş
Bu öğretmen nadiren sandalyeden ayrılır. O kadar yoğun ki sandalyeye ve masaya duydukları sevgidir ki, bir kıyamet bile onları birbirinden ayıramayacaktır. Sınıfta iken, size görev atadıktan sonra çoğunlukla kendi şeylerini yapmakla meşguller. Sınıfta bir sorun olsa bile, bu gerçekten onlar için sandalyeden kalkmaya değmez. Onlar sadece ödüllü koltuklarından bağırırlar ve sonra her şeyden önce yaptıklarını yapmaya giderlerdi.

“Tanrıça değil” öğretmeni
Bir manastırda çalışmış olsaydınız, büyük ihtimalle rahibelerle yakın bir karşılaşma yaşadınız. Nazik bir tavırları olsalar da, sınıfta iken, oldukça açık olmayan yaşam tarzlarınızdaki neredeyse açıkça onaylanmamalarını maskelemeye çalışırken çok fazla zaman harcıyorlar.

Sonsuza kadar hevesli
Onların enerjisi Usain Bolt ya da Michael Phelps utanç uyandırabilir. Her zaman faaliyetlerde bulunurlar ve sınıfta öğretmek için yeni yollar bulurlar. Kimya denklemleri ile şiirler oluşturmak ve dilbilgisi dersleri yapmak, her derste öğrenmeye, öğrenmeye eşsiz bir yaklaşım getirmek için onlara güvenin. Yine de, her geçen gün coşkularını ve fiziksel dayanıklılıklarını nasıl koruduğu hala bir gizem.

Komedyen
Onlara bir mikrofon ver, ve bir stand-up komedyen olarak kolayca geçebilir. Eh, bir öğretmen olarak bile sınıfta sıkıcı bir an olmadığını garanti ederler. Ve oldukça açıkçası, sıkıcı trigonometri veya organik kimya dersi arasında küçük bir rahatlamadan hoşlanmıyor, değil mi? Eh, onlar sayesinde sınıfta uzun saatler boyunca otururken stres seviyenizi kontrol altında tutabilirsiniz. Ve kabul edip etmese de, onları sınıfta sürekli bir kahkaha kaynağı olarak seviyorsunuz.

Aşırı organizatör
Kimse bu öğretmen gibi düzeni ve ahengi takdir etmez. Her zaman her şey hakkında özeldirler ve eşyalarını belirli bir şekilde isterler. Onların şeylerine karışırsanız fark edeceklerine emin olabilirsiniz. Hepsi renk koordinasyonlu dosyalar, etiketler, kutular, bülten panoları, dosyalama dolapları ve değerli işaretleyicileridir.

Çekmeceleri, masası ve dolapları her zaman dağınık ve temizdir. Bu öğretmenlerin, tüm önemli dosya ve belgelerin nerede olduğunu tam olarak bildiğinden, son derece verimli oldukları bilinmektedir. Bu yüzden onlara sahip olmak, hayatta organize olmanın önemi hakkında bir ders ya da iki ders vermiş olmalı.

Sağlık öğretmeni
Hepimizin fiziksel aktivitenin de öğrenme sürecinin bir parçası olduğuna inanan okulda bu öğretmenin (genellikle oyun ve fiziksel aktivitelerin bedeli) olduğunu gördük. Bu tür bir öğretmen her zaman öğrencilere fiziksel uygunluk ve sağlıklı beslenme hakkında ayrıntılı bir pep müzakereler sunarak bulunur. Aslında, bu öğretmen soda ile yoga yerine kimseyi kolayca ikna edebilir.

Bu yüzden, günlük atıştırmalıklarınızdan ve Diyet Kolağından vazgeçmeye hazır olmadığınızda bile, bu öğretmenler sağlıklı bir yaşam tarzını sürdürmek açısından büyük bir etki yaratabilir.

Eski bir öğretmen
Bu öğretmen uzun bir süre öğretmenlik yapıyor ve nesiller boyu okulda. Genellikle unutkan ve zayıf olma eğilimindedirler. Yaklaşan bir test veya sınav hakkında sizi bilgilendirmeyi unutabilecekleri yüksek şanslar var.

Bellekleri onlara çok iyi hizmet etmediğinden, uğraşmak biraz zor olabilir. Sınıfta gerçekleştirmeleri gereken faaliyetlerin sürekli olarak hatırlatılması gerekir.

“Moody” Mary
Rus rulet oyununu duymuş olabilirsiniz ve bu öğretmenin bir sınıfına katılmanız oyun oynamakla aynı şeyleri hissettirir. Bir gün en büyük motivasyon aracınız olabilirler ve bir sonraki gün bir hapishane müdürü gibi karşılaşırlar. Sevinç dolu bir ruh halindeyken, bir gün hapşırmak için yarım saat boyunca sınıfın dışında durmanız gerektiğini unutmanız çok zaman almayacaktır.

Eşsiz tavır ve özelliklerine bakılmaksızın, hepimiz okul hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğumuz için onları besleriz. Öyleyse, okul hayatınızda kaç tür öğretmenle karşılaştınız? Aşağıdaki yorumlar bölümünde bizi bilgilendirin.

Yazar Bio: Joanne Criss Avustralya'da seçkin bir eğitim kurumunda misafir öğretim üyesidir. Master's'ını Aberdeen Üniversitesinden takip etti. Zamanını çocuk eğitimine odaklanan birçok hayır kurumuna ayırıyor. Aynı zamanda bir uzman olarak MyAssignmenthelp.co.uk'nin bir parçasıdır .

Kaynak: http://teacherhabits.com/12-distinctive-types-of-teachers-weve-all-seen-in-our-school-life/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak