Öğretmenlik Meslek Kanunu Taslağı Hazır

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, öğretmenleri ilgilendiren konularda önemli açıklamalarda bulundu. Safran, öğretmenlik meslek kanunu taslağının hazır olduğunu ve önümüzde ki günlerde hayata geçirileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Safran, Hürriyet'e yaptığı açıklamalar şu şekilde

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU TASLAĞI HAZIR

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun taslağı tamamlandı. Bunu sivil toplum kuruluşlarıyla ve diğer paydaşlarımızla paylaşmak istiyoruz. Onların görüşü alındıktan sonra tamamlandı diyebiliriz. MEB’in elindeki kanun taslaktır. Bu, birçok görüşle, mantıklı yaklaşımla değiştirilebileceği, eklemeler, çıkarmalar olabileceği anlamına geliyor. Öğretmenlik mesleğine başlama anından sonuna kadar öğretmeni ilgilendiren her konu kanun metninde yer alıyor. Kanun öğretmene statü, saygınlık kazandırma adına var.

ÖĞRETMENE YÜKSEK LİSANS

Öğretmenlere yüksek lisansla ilgili bir çalışma var. Ama bu öğretmenleri rahatsız etmeden olacak, illa zoraki yapılacak bir şey değil. Kariyere bağlı olarak yapılacak. Mesleki motivasyonları ve gelişimlerini sağlamaları konusunda onları rahatsız etmeden, tedirgin etmeden gönüllülük esasına göre motive edip mesleki gelişimlerini sağlamayı düşünüyoruz.

Hürriyet

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak