Öğretmenlik iş görüşmesinde yapılmaması gereken 5 şey

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlik işleri için görüşme günleri uzundur ve bazen çok yorucu olur.

Biçim okuldan okula değişmektedir, ancak nereye giderseniz gidin, sit-down görüşmesi alacaksınız. 

Kendinizi, vizyonunuzu ve öğretim hakkındaki bilginizi satma şansınız.

Hızlı okuma:  Kişiliğiniz yanlış oturduğunda

Hızlı dinle:  Bir öğretmen nasıl yetiştirilir

Daha fazla bilmek ister misiniz? Oynak CPD çok daha az donuk ve çok daha etkili olurdu

Ama bazen mutlak tersini yaparak bitebilir. İşte görüşme sırasında beni rahatsız eden bazı karakterler:

Hepsini bilen
Bilgi bir şeydir, ancak her şeyi bildiğinizi düşünmek görüşmeci ile olumsuz bir his yaratmanın kesin bir yoludur.

Güven ve kibir, düşündüğünüz kadar yakından ilişkili değildir ve tecrübeli görüşmeci nadiren bir tanesini yanılıyor. Alçakgönüllülüğüne sahip ol ve aslında birinin okulunda misafir olduğunu hatırla. 

Görüşme öncesi ve sırasında dinleyin ve okula gerçekten ilgi duyduğunuzu gösterin. Ne de olsa uygulamayı seçtiniz. 


İster inanın ister inanmayın, son zamanlarda adayın gün içinde diğerlerinden daha iyi olma yeteneklerini veya deneyimlerini vurguladıkları birkaç röportajda bulundum… ve açıkça değil, açıkça konuşuyorum, isimlerle. Beni şaşırtıyor.

Bir röportajda, diğer adaylarla ilgili algı veya anlayışınızın ne olduğunu değil, ne bildiğinizi ve ne düşündüğünüzü göstermek için oradasınız.

Görüşme paneli hakimler, ek girdiler çok iyi gitmiyor ve sizin ve ahlakınızla ilgili yanlış olan şeyi ima edebilir (veya etmeyebilir). 

Özcü
Görüşmelerde bazen geri alabileceğimizi dilediğimiz bir yanıt veriyoruz. Ancak yapabileceğiniz en kötü şeylerden biri defalarca cevap etrafındaki güvensizliğinizi vurgulayın. Araştırmacının ilerlemesine izin vermek, yükseltilmiş bir kırılganlık duygusu ima etmekten daha iyidir. 

“Ah, çok iyi değildi, değil mi?” Veya “Ah, soruyu gerçekten cevaplamadı, üzgünüm” demek çok profesyonelce gelmedi.

Şüphenizi kapıya bırakın. Onu hissediyor olabilirsiniz, ancak bir yanıttan memnun değilseniz ve görüşülen kişilerin insan olduğunu hatırlayın (pek çoğu).

Dedikodu
Önyargısız giriş yapmalısınız. Okul hakkında bilgi sahibi olmak bir şeydir, ancak söylentilere ve duyumlara güvenmek ve daha sonra görüşme yapanlara bunu tekrar etmek, sizinle ilgili yanlış bir şey ifade edebilir. 

“Çocuklar burada iyi, birbirlerine masa fırlattıklarını sanıyordum” gibi şeyler söyleyerek gerçekten en iyi izlenimi vermezler (ve röportajda kimsenin bunu söylemeyeceğini düşünmeden önce, bilirsin: ) olur. 

Bahane üreticisi
Mülakat günlerinin adil olmasını sağlamak okullar için bir önceliktir, iç adayların kendi sınıflarını öğretmemelerini sağlamak, tüm başvuru sahiplerinin hazırlanmak için aynı zamana sahip olmalarını ve öğrettikleri konuların / sınıfların benzer yeteneklere sahip olmasını sağlamak.

Öyleyse, bir aday görüşmelerinin çoğunu derslerinin neden plana gitmediği için mazeretlerle geçirdiği için sinir bozucu oluyor. İroni, bunun gibi soruların sizin bir uygulayıcı olarak ne kadar yansıtıcı olduğunuzu görmek için tasarlanmasıdır.

Hepimiz daha önce tanışmadığınız 30 çocuğa öğretmenin tamamen yanlış bir alıştırma olduğunu biliyoruz - konu bu, bu bir test. Mazeretleri bir kenara bırakın ve sadece açık olun. 

Röportajda gerçek olsun ve her şey yoluna girecek. İşe neden bu kadar uygun olduğunuzu göstermek ve zevk aldığınızdan emin olmak için kullanın.

Adam Riches, öğretme ve öğrenmede kıdemli bir lider, İngilizce başkanı ve eğitimde uzman lider

https://www.tes.com/news/5-things-not-do-teaching-job-interview

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak