Öğretmenlerin zaman yönetimi konusunda yardımcı olması için altı ipucu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Daha akıllıca çalışmak” ifadesi, yıllardır CPD oturumlarında takılıyor. Bunu her duyduğumda, çantamda birkaç tuğla saklamak için bir dürtü bastırmak zorundayım ve şu anda akıllı olmadığımı ima etmeye cesaret eden kişiyi zorladım. Aptalca çalış, eğer istersen.

Bir noktada hepimiz masalın karşısındaki liste kulesini ve yüksek geri sayım saatini hatırlatan geri sayım saatiyle başa çıkarak iş felsefesine kapılmıştık. Akılcı olarak, ne kadar çabuk taahhüt edersen, kendini o kadar çabuk çözebilirsin.

Akış durumuna tamamen dalmış olma hissi zevkli bir şekilde tanıdık olsa da, yine de bir şey sizi engeller.

Devamını oku: 'CPD'nin en iyi şekli? Öğretmenlere konuşmaları için zaman verin.

Daha fazla haber: 'Sıkıcı CPD oturumları öğretmenleri beceriksiz gençlere dönüştürüyor'

Arka plan: 1980'lerde öğretmen olduğunuzu gösteren yedi işaret

Eğitim bitiminin yanı sıra eğitim ile ilgili birçok çalışma yapıyorum. Ve bir kariyere kafa karıştırıcı bir goblen ile, zamanımı düzenlemek, kıçımı kaydırmak ve sadece işe devam etmek için bir motivasyon hilesi geliştirmek zorunda kaldım.

Fabrika ayarlarım: "Sadece bir çanta dolusu cips alacağım / The Real Housewives'ı izleyeceğim veya kaşlarımı alacağım veya tüm kalemlerimi keskinleştireceğim / Amazon'dan bir şey satın alacağım, sonra başlayacağım."

Bu yüzden zaman yönetimi, makinemde sıkışmış sürekli bir kemik boşuna hayalet oldu ve kendimi çok az verimli hissetmek için başlamamı sağlayacak bir yol bulmak zorunda kaldım.

İşte hızlı bir tane kendime çekmek için kullandığım birkaç yöntem:

1. Erteleme süresi içinde inşa
Çalışmaya başlamak için bilgisayarıma oturduğumda, herhangi bir kullanım yapmadan önce en az 10 dakika uğraşacağımı biliyorum. Facebook'tan kendimi 30 yıl önce tanıdığım ve o zamandan beri görmediğim bir kadınla olumsuz olarak karşılaştırmak için sallanmıyorsam nasıl başa çıkacağım?

Akıllı bir adam bir keresinde şöyle dedi: "Neden Televizyonunuzu Kapatıp Çıkıp Yerine Daha Az Sıkıcı Bir Şey Yapmıyorsunuz?" Bunu kesinlikle yapmayacağımı biliyorum. Bu yüzden günümün ilk 10 dakikasını ve öğle yemeğinden sonra tekrar internette dolanacağımı planlıyorum. Bunun için kendimle çapraz olmayacağım. Bu benim ritüelim.

2. İşe olan yolculuğu verimli bir şekilde kullanın
Şu anki hobilerimden biri İngiliz edebiyatı derecesi, bu yüzden okuyacak çok kitabım var. Haftada iki gün işe gitme yolculuğum, arabayla yaklaşık bir saat uzaklıktadır. Sesli kitaplarda gezinmeye başladığımdan beri, bu zamanı ölü hava olarak düşünmeyi bıraktım. Ve gün içinde ne olursa olsun, yalnız yolculukta 2 saatlik set metinleri dinleyerek bir şey başarmış gibi hissediyorum.

Tüm konsantrasyonunuzu emen bir ulaşım aracıyla işe seyahat etmiyorsanız veya işten yolun karşısına geçiyorsanız, sesli kitapları, podcast'leri, oyunları veya müzikleri dinlemek için çok fazla zaman vardır. Ya da bir trende veya otobüsteyseniz biraz daha writey veya watchy bir şeyler yapmak. Ya da belki yürümek, koşmak veya çalışmak için bisiklete biniyorsanız, yolculuk başlı başına verimli bir hedeftir. Sağlık n, içgüdü.

3. Yapılacaklar listenize daha önce yapmış olduğunuz bir şeyi koyun;
Benim için bu sanki zaten bir modayım gibi başlıyor. Üretken hissetme görevine başlarsam, kendimi gerçekten üretken olmakla karıştırırım.

Bak çoktan başladım! Benim için hurra!

4. bir seferde 20 dakika
İyi bir günde, bazen iki, bir seferde bir saat boyunca konsantre olabilirim. Kötü bir günde, o kadar rahatsız oluyorum ki küçük çocuklar bana yan gözü veriyor ve 'olgunlaşmamış' tıslıyorlardı. O günlerde kendimle pazarlık yaparak başa çıkmam için kendimi zorlamalıyım.

Şüphesiz beni rahatsız edecek (mümkünse hepsini kapatırım), e-postamı kapatıp telefonumu uçak moduna geçiren ve 20 dakika boyunca bir zamanlayıcı ayarlayan tüm internet sekmelerini kapatıyorum. Kötü bir günde 20 dakikayı bile idare edebilirim.

Sık sık, sadece 20 dakikalık odaklanmaya devam süresi, hatta devam etmek ve görevi tamamlamak için jacksie'nin önyüklemesini yapmam için yeterlidir.

5. 'Aksi duymadığım sürece'
Dürüst olmak gerekirse, Harry Potter büyülerini zorlayabilir, "aksi halde duymadığım sürece" kelimelerin en büyüsü. Zamanınız saflardaki bir ditherer tarafından boşa harcanıyorsa (bu ditherer sizin patronunuz olabilir), ne yapacağınızı ve ne zaman açıklayacağınızı açıklamak için bu büyüyü özlü bir e-postada kullanın.

"Saat 17: 00'de aksini duymadığım sürece, toplantıya katılamayacağınızı ve onların girişi için başka bir meslektaşınıza yaklaşacağınızı varsayacağım."

Cevap yoksa, o zaman yap. Yap o şeyi. Onlara makul bir cevap hakkı verdiniz. Sen haydut gitmedin. Topu sahalarına koydun.

Bu da blöf arayanların en etkili…

6. Neye endişe edileceği konusunda pragmatik olun.
Endişelendiğim durumlarda, gerçek İngilizce öğretmeni tarzında bir zihin haritası yapıyorum. Kafamın içindeki (genellikle fındıkkıran) tüm endişeleri sayfaya yöneltirim. Onları, hakkında bir şeyler yapabileceğim endişelere ayırırım (o şeyin ne olduğunu ve bunu yapmak için bir plan yap) ve kontrol edemediğimden endişelenirim. Kontrolüm altında olmayan endişeler daha zor. Bazen rasyonel bir endişe veya felakete uğratıyorsam çalışmamıza yardımcı olur. Her iki durumda da, distraksiyon teknikleri çoğu zaman bu olanları değiştirmenin anahtarıdır.

Tabii ki, ideal senaryo hiç endişelenmek değildir. Demek istediğim, endişelenmek biraz kendi kendine hoşgörülü. Bu endişe hakkında, endişe değil. Endişeyle bir şey değiştirilebilir mi? Hayır. Endişelenmek, daha iyi hissetmenizi sağlar mı? Hayır. Eğer gerçekten pragmatik davranıyorsak, endişelenmek bir şey olmaz. Zaman harcıyor.

Sarah Simons, East Midlands'daki kolejlerde ve yetişkin topluluk eğitiminde çalışmakta ve UKFEchat'in direktörlüğünü yapmaktadır. @MrsSarahSimons adlı kullanıcıyı tweets 

https://www.tes.com/news/six-tips-teachers-ace-time-management

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak