Öğretmenlerin Yaptığı En Yaygın 3 Modelleme Hatası

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Akıllı Sınıf Yönetimi: Öğretmenlerin Yaptığı En Yaygın 3 Modelleme HataYine de, birçok öğretmenin mücadele ettiği bir alan.

Gerçek şu ki, büyük ölçüde öğrencilerinizden istediklerinizi ve beklentilerinizi modelleme yeteneğiniz başarınızı belirler.

Öyleyse, bu konuda iyi olmanız önemlidir, öğrencilerinizin mükemmel bir şekilde anlayabileceği ve sergileyebileceği bir şekilde modelleyebiliyorsunuz.

Çoğu zaman öğretmenler, öğrencilerinin problem olduğunu, rutini veya talimatları çok iyi takip etmeme nedenlerinin, dinlemedikleri veya dikkat etmedikleri için olduğunu varsayarlar.

Ancak daha sık olmamakla birlikte asıl sorun, öğretmenin aşağıdaki üç modelleme hatasını bir veya daha fazlasını yapmasıdır.

1. Yeterli detay vermemek.

Az sayıda öğretmen , öğrencileri okula yönlendirmek için gereken açıklık düzeyine sahiptir . Kritik detaylar üzerinde parıldama eğilimi gösterirler, çok fazla konuşmaya ve el hareketlerine bel bağlarlar ve öğrencilerin zaten bilmesi ve anlaması gerekenler hakkında varsayımlarda bulunurlar.

Ama iyi modelciler hiçbir şey kabul etmez.

Başından sonuna kadar her adımda oynarlar. Öğrencilerin daha zengin zihinsel resimler ve hafıza haritaları oluşturmasına yardımcı olmak için eğlenceli ve önemsiz adımlar ekliyorlar. İyi modelciler de, öğrencilerinin eğitimine kendilerinin koyma becerilerine sahip olurlar.

Öğrenci masalarından model, öğrenci materyallerini kullanarak model ve model olarak sınıfın gerçek bir üyesiymiş gibi model alırlar. Öğrencilerin , kendilerinden beklenenleri kendi gözleriyle görmeleri için evrensel arzulardan yararlanırlar - yani gizemler veya belirsizlikler yoktur ve hiçbir şey ortaya çıkmaz.

2. Olumsuz bir havaya sahip olmak.

Öğretmenler, rutinleri ve yönleri modellerken huysuz olma eğilimindedir. Öğrencilerin dikkat etmeleri ve talimatlara yönelik ima edilen bir tehdit olup olmadığının sorulması için daha istekli olduklarına inanan ciddi, hatta uğursuz bir ton alırlar.

Karışıma daha fazla ayrıntı ekleyin ve beklentileriniz, dikkatli olmayı, motivasyonu ve iyi performansı teşvik etmekten ziyade cesaret kırıcı veya akılsızca robotik görünebilir. En etkili olmak için, modelleme asla drudgery gibi hissetmemelidir.

Aksine, mizah, açık yürekli ve takım çalışması ruhu ile serpiştirilmelidir. Eğlence öğretme rutinleriniz ve yönleriniz, öğrencilerin her birini bir adım öteye çağırıp daha iyi performans göstermelerini sağlamak için sabırsızlanıyor.

3. Modellendiğinden daha azını kabul etmek.

Üçten bu hata en zararlı olanıdır. Ne olursa olsun, öğrencileriniz için bir şey modelliyorsanız, modellenmiş olarak yapıldığından emin olmanız önemlidir. Eğer ilk beklentinizden daha azını kabul etme alışkanlığına sahip olursanız, sonunda sınıfınızın kontrolünü kaybedersiniz.

Özellikle rutinler, bu kademeli fakat belirli standartlara uyma konusunda en hassas olanlardır. Ve bu hatayı bu kadar sinsi kılan şey, bu sloganın ve umursamazlığın, yaptığınız her şeye transfer olacağıdır .

Stresli öğretmenler SCM'de bize e-posta gönderdiğinde cevaplar için umutsuz, 'yeterince iyi' kabul etmek genellikle suçludur.

Bu nedenle, öğrencileriniz modellendikçe bir rutini gerçekleştirdiklerini kanıtladıktan sonra, okulun son gününün son dakikasına kadar beklenti olmalıdır. Ama işte şudur : Standartlarınızdan çıktığı her seferinde aksiyona cevap vereceğinizi ispatladıktan sonra , onlardan uzak durmayı bırakacaklardır.

Tüm öğretim

Birçok öğretmen, rutinleri, prosedürleri ve sıradan yönleri modelleme konusundaki sevgilerini itiraf ediyorlar. Ama hepsi öğretiyor. Cebirsel denklemleri çözüp çözmediği, ikna edici denemeler yazdığı ya da öğrencilerine sırt çantasını nasıl çıkartacağı gösteriliyorsa, hepsi öğretidir.

Ve hepsi iyi.

En başarılı öğretmenler, ortak ve her gün entelektüel olarak uyarıcıyı kucaklıyor. Hareketleri gözden geçirerek, öğrencileri kötü takip edilen yönlerden yönlendirerek, istediğiniz ve bildiğinizden daha azını kabul etmek, sınıfınız için en iyisidir. . .

Tüm geri gelip sizi aldatmak garantilidir.

Modellemeyi sevmeyi öğrenir; iyi yapılmış bir işin güzelliğini sevmek, iyi öğretimin basit, sessiz bir şekilde memnun kalması ve öğrencilerinizin bildiği huzurun sizden istediğini bilmesini sağlayın.

Henüz yapmadıysanız, lütfen bize katılın. Bedava! Buraya tıklayın ve e-posta kutunuzdaki sınıf yönetimi makalelerini her hafta almaya başlayın.

Kaynak: https://www.smartclassroommanagement.com/2013/10/26/the-3-most-common-modeling-mistakes-teachers-make/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak