Öğretmenlerin ruh sağlığı için daha fazla şey yapılması için okullara çağrı

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlerin dörtte üçü, çalışanların refahını desteklemek için okullara duyulan ihtiyaçların arttığını vurgulayan yeni araştırmaya göre ruhsal sağlıklarının işyerinde izlenmediğini söylüyor.

Anna Freud Ulusal Çocuklar ve Aileler Merkezi tarafından yapılan çalışma, okulların personel ve öğrencilerin zihinsel sağlıklarına öncelik vermesine yardımcı olacak teknikler ve pratik örnekleri sunmaktadır. 
 

10 kişiden yaklaşık dördü (yüzde 39), öğrencilerin yaşadığı güvenlik ya da akıl sağlığı sorunlarından duydukları endişeden dolayı mutsuzluk yaşadığını belirtti.

Katılımcıların yaklaşık yüzde 19’u, işlerinin ruhsal durumları üzerinde pozitif bir etkiye sahip olmadığını söyledi.

Çalışmaya katılan bir öğretmen “Artık çok fazla evrak işiyle uğraşmak zorundayız; plan yapma, not verme, değerlendirme tabloları, faaliyet planları, gözlem notları, toplantı notları… liste devam ediyor,” diyor. “Sahip olduğumuz aşırı iş yüküyle ilgili bir şey yapılana dek akıl sağlığımız zarar görecek.”  

Bir başka katılımcı ise öğretmenlerin maruz kaldığı stresin daha iyi anlaşılması gerektiği çağrısında bulundu: “Zihinsel hastalık da bir hastalıktır, bir personelin “hıza ayak uydurma” konusunda yaşadığı bir sorun değildir.”   

Araştırma, İngiltere’deki okulların hem öğretmenler hem de öğrenciler arasında gitgide artan akıl ve ruh sağlığı sorunları ile karşı karşıya olduğunun altını çiziyor.

Ankete katılanların yüzde 55’i, okullarındaki çalışanların akıl ve ruh sağlıkları hakkında açıkça konuşmaya teşvik edilmediğini belirtti.

Çalışmayı yapan kuruluşun sözcüsü Jaime Smith, hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin iyiliği için akıl ve ruh sağlığını destekleme konusunda okulların aktif bir role sahip olması gerektiğini söylüyor.

“Okul yöneticilerini, öğretmenleri ve okuldaki diğer çalışanları desteklemek ve onların akıl sağlığını ve refahını öncelik haline getirdiğimizden emin olmak için daha fazla şey yapmalıyız,” diye ekliyor Smith. “Eğer bunun önemini anlamazsak, yalnızca çalışanları değil, onların destek verdiği çocukları ve genç insanları da yüzüstü bırakmış oluruz.”

Çalışma, okullarda akıl ve ruh sağlığını iyileştirmek için okul yöneticilerine ve öğretmenlere uygulama önerileri de sunuyor. Bunların arasında personelin takdir edilmesi ve anlaşılması, iş yükünün hafifletilmesi ve iş günü içinde öğretmenlere yalnız kalabilecekleri molalar verilmesi bulunuyor.

Ayrıca, geri bildirim fırsatları yaratmak için okulların kendi içlerinde düzenli değerlendirmeler yapmaları da tavsiye ediliyor.

Kaynak: https://www.tes.com/news/exclusive-call-schools-do-more-teacher-mental-health?fbclid=IwAR1VW-19bdlkwfam2kQSFFDUybZfxQtr9gge0cdLc2WxfZVCTx5TV-JEbtU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak