Öğretmenlerin Neden Özgürlüklerine İhtiyacı Var

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Okul arkadaşım ve ben okuldan önceki otoparka girdim ve haftasonunda topladığımız kostümler ve sahne törenlerinde araba bagajıma baktım. Heyecanlı ve sinirliyiz, çünkü hiçbirimiz daha önce böyle bir şey denemedik. Ayrıca, öğrencilerimizin yoğun davranışsal ve öğrenme ihtiyaçları nedeniyle sınıfta yanlış bir hareketin felaketle sonuçlanabileceği okul türünde eğitim verdik.

Atlantik’in aydınlatıcı raporlama ve uzman analizinin bir yılını bugün başlayarak abone olun ve alın.
Yardımcı öğretmen Alice Gnau, Stanley Pogrow tarafından Ders İçeriğini Öğretme adlı bir kitap buldu. Bu kitap , orta sınıfların öğrenmeyi öğrencilere çekmek için herhangi bir içeriğe nasıl katılacağını açıklayan bir kitap hazırladı - örneğin, sürpriz öğeyi birleştirmek veya rol geliştirmek içerik ve standartları öğretmek için oyun veya simülasyon deneyimleri. Kitap, yedinci sınıf dil eğitimi alan öğrencilerimize, özellikle okuma ve matematik olmak üzere, test puanlarıyla mücadele eden bir yüksek yoksulluk okulunda nasıl eğitim verdiğimizi değiştirmemize ilham verdi.

Binadaki aciliyet duygusu hissedilebildi ve öğretmenlerin öğrenci başarısını artırmaya yönelik baskıları çoğu kez ezici oldu. İlçe, 15 yaşındaki bir okuma kitabı olan ve Ricky Martin, buz balıkçılığı ve haritacılık hakkında güncel makaleler içeren, öğrenciler için ilgili, giriş seviyesinde okumayı sağlama girişimi ile katı bir şekilde uyumlu bir müfredatı öğretmemizi istedi. Bu metinden, hem küçümseyici hem de ilgisiz olduğu gerekçesiyle öğretmeyi reddettim. Ancak bölge personeli, öğretmenlerin ders kitaplarını kullandıklarını ve test puanlarını oluşturduğuna dair kanıtları gerekçe göstererek ısrar ettiler.

Alice ve ben risk almaya ve Pogrow'un tavsiyesine başvurmaya karar verdik. Kararlaştırdığımız müfredat, öğrencilerimizin okuma ve yazmayı sevmeye teşvik etmek için asla yeterli olmayacaktı.

Bu da beni otoparka geri getiriyor. Alice ve ben, İçeriğin Öğretilmesinde, Okudukları Filler Üzerine Bir Birim Olarak Okunduğumuz bazı fikir ve stratejileri bir araya getirmek için bir plan geliştirdik .Pilot olacaktı ve uçuş görevlisiyim. Okul öncesi fakülte tuvaletinde değişiklik yaptık ve koridordaki dolaplar tarafından köşede saklandık ve öğrencilerin öğretmensiz sınıfa girmelerini izledik. Birkaç dakika sonra, kütüphane ile dolu bir at arabası dolu bir kütüphane ile odaya girdik. içecekler. “Tamam, bayanlar ve baylar,” diye haykırdı Alice, “2101 uçuşuna hoşgeldin, güneşli Paraguay'a gidiyor. Hava harikaydı, bu yüzden yakın zamanda hedefinize güvenli ve sağlam bir şekilde sahip olmalıyız. Şimdi önemli güvenlik bilgileri için tokalanın. ”Odaya oturdu, pilotluk yapıyormuş gibi davranarak öğrencilere düz oturmak, tokalaşmak ve uçuşlarının keyfini çıkarmaları için talimat verdim.  

En zor çocuklarımız bile heyecanla aydınlandı; “kalkış” için hazırlandığımızda, kaçınılmaz olana kadar doğruca gittiler ve ıssız bir adaya düştük. Alice ve ben koltuklarımızdan çıktıkça, pilot ve uçuş görevlilerinden öğretmenlere dönüştük.

Sınıfın geri kalanı, öğrencilerin yiyeceklerin nasıl elde edilip dağıtılacağını, tıbbi bakımın nasıl uygulanacağını, nasıl barınacaklarını ve nasıl barınacaklarını ve kimin önderliğini yapacaklarını belirlemek için birlikte çalıştıkları bir problem çözme simülasyonuydu. Bir sonraki sınıfa gittiklerinde kendileri. Romanı birkaç hafta sonra bitirdiğimizde, öğrencilerimiz (spoyler uyarısı) Piggy'nin ölümüyle ya ağlıyorlar ya da öfkeliyorlardı. Kitabın son noktalama işaretine doğru uçuş yapan "biniş" yaptığımız andan itibaren metinle ve sonraki tartışmalarla entelektüel ve duygusal olarak ilgilenmişlerdi.

Öyleyse, bir yıl süren bir öğretime başladım, bir yıl da eğitimimi pratisyen olarak değiştirdim. Ayrıca, öğrencilerimin öğrenme deneyimini de değiştirdi ve muhtemelen test puanlarını iyileştirmeye yardımcı oldu. Devlet hesap verebilirlik sistemi 2011'de değişti ve okullar bir puan düşüşü için hazırlık yapmış olsalar da (hem bölge hem de eyalet okuma puanları gerçekten bir isabet aldı), okulumuzdaki yedinci sınıf, yaklaşık 5 puanlık bir çarpışma gördü . okuma.

Aşırı öğretmek sadece eğlenceli değildi, aynı zamanda Alice ve kendim ve öğrencilerimiz için en azından o öğretim yılı için anlamlı ve heyecan verici deneyimler yaratma gücünü de verdi. Okul, bir sonraki yıl, buradaki sonuncusu olan devlet devralma zirvesindeydi. Dört müdürümüzden üçü istifa ettiler ya da transfer ettiler, bir dizi müthiş ara prensipler hazırladılar; Öğretmenler desteksiz hissettiler, pek çok güne ve bazı istifalara neden oldular. Genel öğrenci kaosu tutarlılık ve destek eksikliğinden kaynaklandı - iki hafta boyunca, birisi en azından günde bir kez, bazen daha fazla yangın alarmını çekti. Çoğu zaman öğretmenlik yapabildiğim en iyi şey - kendi aklı için - The Hunger Games'in bir ses kaydına tokat atmaktı., genel bir grafik düzenleyiciyi dağıtın ve öğrencileri adım adım doldurarak yönlendirin. Ben aşırı ve hatta etkili bir şekilde öğretmek için enerji ya da desteğe sahip değildim. Kontrol edilmiş olabilir, ama nişanlanmadım, öğrenciler nişanlanmadı, hepimiz büyümemize şaşkına döndük. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, test puanları düştü ve okul bir yıl sonra, kariyerimin en iyi yılından sadece iki yıl sonra kapılarını kapattı.

Akranlarımdan düzinelerce ve okuldan ayrıldıktan sonra, devlet denetim ekibi , anketler, gözlemler, veri toplama ve analiz ve paydaş görüşmeleri yoluyla okulun tanısal bir değerlendirmesini gerçekleştirdi . Son raporun sonuçları arasında: Çalışanlar yüksek öğretmen ciroları nedeniyle uyumlu bir okul takımı kurmaya çalıştılar ve öğretmenlerin çoğu “öğrenciler için eleştirel düşünmeyi, grup tartışmalarına katılma veya akranlarıyla işbirliği yapma konusunda sınırlı fırsatlar sunan geleneksel dersler verdi.” Bu eksiklikler öğretmen motivasyonu ve öğrenci başarısında böyle büyük bir değişime yol açan sayısız faktöre katıldı.

Araştırmanın bir vücut göstermektedir öğrendiklerini şeye öğrencilerin ilgi onların başarı için kritik öneme sahiptir apaçık gerçeği. Çeşitli çalışmalara göre öğrenci katılımı genellikle öğretmen katılımının doğrudan bir sonucudur . Alice ve ben outrageously öğretmeye karar verince, çalışmalarımız hakkındaki tutumları veri düşündürdü, geliştirilmiş geliştirilmiş öğrencilerimizin tutumları.

Görünüşe bakılırsa, görünüşe bakılırsa, tükenmişlik riskinin azalmasına da yol açtığımızdan, zanaatımızın kontrolünü ele geçirmemize izin verdi. Öğretmenlerin bıraktığı en büyük nedenlerden biri , ABD'deki artan öğretmen sıkıntısına katkıda bulunmak, sınıfta özerklik olmaması; Gerçekten de, öğretmenlerin özerklik algısı genel olarak 2003'ten beri azalmıştır . Özerklik eksikliği, daha fazla öğretmeni mesleğin dışına itmeye yardımcı olduğu için, çocuklar genellikle okula güçlü bağları olmayan genç, deneyimsiz eğitimcilerden oluşan sürekli bir akımla ayrılmaktadır.  

Öğretmen katılımı ve özerklik bir çare değildir, elbette ki bazı öğretmenler işlerinde sadece etkisizdir ve zanaatlarını geliştirmek için ek desteğe ihtiyaç duyarlar. Bazıları mesleği tamamen terk etmeli. Öğretmen etkinliğinin-öğrenciler için yüksek beklentileri ne derece tuttukları, sınıflarını başarılı bir şekilde yönetebildikleri, ustalığa yol açacak dersler tasarladıkları vb. Göz önüne alındığında , öğrenci başarısının en iyi göstergesidir.Öğretmenlerin sınıfta ne kadar kontrol sahibi olduklarını belirlerken okulların dikkatli davranması mantıklıdır; Kötü donanımlı bir öğretmenin istediği şeyi yapmasına izin vermek akıllıca bir politika değildir. Ancak, öğrencilerin günlük yaşamlarından kopan komut dosyalarının ve görevlerin yukarıdan aşağıya akması, öğretmenin etkinliğini gerçekten geliştiriyor mu? Tersine bir etki yaratabilir, aksi takdirde başkalarına kendileri için karar vermek için başkalarına güvenmek ve iyileştirme kabiliyetine katlanmak için zamanla öğretmek için gerçek bir beceri kazanacak eğitimcileri zorlayabilir.

Öğretmen özerkliği zorunlu olarak idari destek ile uyumsuz değildir. Bir öğrenci öğretmeniyken, çoğu zaman akıl hocam, Renee Boss'la sınıf için duvardan çıkan fikirlere giderdim. Öğrencileri Barok dönemi hakkında öğretirken, “80'leri Sevdim” tema gününe sahip olmak istedim. Desperado filminin tanıtımını göstermek istedimçünkü F-kelimesiyle şiddetli ve çıldırmış olmasına rağmen, hikaye anlatımının güzel bir örneği oldu. Ve bir noktada, dışarıda bir maç topu düzenleyerek tartışmayı öğretmek istedim. Renee bu fikirleri sabır ve merakla dinledi. Sebeplerim, uygulama planlarım ve bu fikirler kaçınılmaz olarak kaçtığında benim yedek planlarımla ilgili soruları sordu. Her seferinde, kendimi Renee'den bir masanın üzerinde otururken buldum, neyin başarısız olduğunu, neyin işe yaramadığını ve neyin daha iyi olacağını tartıştım. Risk almama izin verdi. Bazen bana bir şeyden bahsederdi ( Desperadohayır-hayırdı, ama genellikle benim çılgın düşüncelerimi, öğrencilerimin öğrenme ve sonuçlarını geliştiren etkili derslere dönüştürmeme yardım etmenin bir yolunu buldu. Renee'm bana bir cilt veya tozlu bir ders kitabı verdikten sonra başından sonuna kadar izlememi istediğimde kariyerim çok farklı olabilirdi.


Son zamanlarda, bazı eğitmenlere daha heyecan verici, öğrenci merkezli dersler oluşturma konusunda bir beyin fırtınası oturumunda rehberlik yaptım. Onlara vermeyi planladıkları tüm dersin, kapsanmayı umdukları bölümün ya da bir çerez kesici müfredattan çıkardıkları çalışma sayfasının güvencesiz olduğu ihtimalini dikkate almaları istenmiştir.Bir öğretim aracı olduğu gibi, bir kickball oyunu. Eğer çocuklar, tartışma hakkında çocuklara öğretmede başarısız olursa, bir gününü, onları ve öğrencilerini sıkan bir dersin hareketlerinden geçtikleri takdirde bir gününü kaybetmiş olacakları gibi kaybederler. Ders daha güvenli olabilir, ancak çocuklar yeni bir şey öğrenmeden ayrılırsa güvenlik bir şey başaramaz. Belki de çocuklar ya yeni bir şey öğrenerek kickball bırakmazlar, ancak yaklaşımın herhangi bir eğitim aracı üzerinde bir avantajı vardır: Çirkin bir öğretme fikri olarak, öğretmene yeni bir şeyler yaratma, düşünen bir profesyonel olarak gelişim gösterme fırsatı verdi. ve pedagoji ile deneyler, ve çalışmaları üzerine düşünceli bir şekilde yansıtmak. Ayrıca, umutsuzca umutlu hissetmek ve okula gitmek isteyen öğrencilerle güven oluşturmasına da izin verdi .

Nihayet, altı yıl boyunca doğru bir şekilde tartışmaya çalışarak tartışmaların tekmeleyeceğini öğrettim. Ve şimdi eski öğrencilerimle tartışmaya çıkmaya cesaret edeyim.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak