Öğretmenlerin kendi derslerini planlamalarına neden izin vermeliyiz?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Başlamadan ilk öğretim sonrası bir şekilde, İngiliz 1990'ların sonunda nitelikli öğretmen, bugün hak edenlerin olandan çok farklı bir deneyim oldu. 

At anahtar evre 3 , çalışma modelleri her yarım dönem için odaklanmak için “temaları” listesi vardı (Ben hala o “Hayvanları ve Doğa” hatırlama ilk yarım dönem için Yıl 7'nin konusuydu). Çalışılacak küçük bir şiir , kurgu ve kurgu dışı metin koleksiyonu vardı . Olur ya da olmaz: uygun olduğuna karar verirsem, verilen metinlerin herhangi birini kendi seçimim ile değiştirebilirim. 

Bir “sınıf okuyucusuna” gelince, kitap dolabında bir eşyalar bulmaya ve görünümünden hoşlandığım bir kitabı seçmeye davet edildim. 

4. ana aşamada, belirtme yönüne dikkat çektim ve temelde serbest bırakıldım. Eğitim yılı neredeyse tamamen aynı olduğu için, ateş vaftiziydi.

Ofsted müfredat odaklı
Bugüne kadar ileri sar ve işler çok farklı görünüyor. Müfredat planlama , haklı olarak, Ofsted’in yeni vesayeti ve “tutarlılık” yeni sözcük. 

Okullar bunu çeşitli şekillerde yorumluyorlar, ancak tutarlılık sorusunun bir cevabı bölümlerin her PowerPoint için merkezi olarak her dersi hazırlaması ve öğretmenlerin daha sonra her bir PowerPoint'i bilgisayarlarına yüklemeleri ve slaytları tıklamaları.

Belki de mesleğdeki biçimlendirici yıllarımın bir sonucu olarak, kendimi yaratmadığım PowerPuan'ları kullanarak öğretimi bıraktım.

Meslektaşlarımdan fikirler çalsam bile, bu fikrin bir derse nasıl dönüştüğü üzerine kendi fikrimi koymak zorunda kalıyorum. Önümde sahip olduğum öğrencilere tam olarak uydurulan fikir üretmekten ve etkili dersler planlamaktan büyük bir zevk alıyorum. Benim için bu bir öğretmen olmanın.

Ders planlama becerisi
Öyleyse neden, bu bireyselleştirilmiş planlama yönteminden vazgeçmek ve bunu yerine, herkese uyan herkese uyan bir yaklaşımla değiştirmek, giderek daha yaygın hale geliyor? 

Eh, zaman önemli bir faktördür - zaman kaybına uğrayan meslektaşlar için bir takım PowerPoints yaratan bir kişinin daha verimli olduğuna şüphe yoktur. Ve kalite güvencesi, herkes aynı dersi aynı şekilde, aynı anda verdiğinde, açıkça daha da düzenlenir.

Ama böyle hissetmeye yardım edemiyorum, aşağı doğru bir sarmal. Stajyerler ve NQT'ler asla kendi derslerini planlamazlarsa, bu beceriyi nasıl geliştirecekler?

Neredeyse 21 yıllık planlama dersleri deneyimi, bu konuda oldukça iyi olduğum anlamına geliyordu. Eğer kendi derslerimi planlamaya mecbur olmasaydım, becerilerimi olduğu gibi bilemem mümkün olmazdı. 

Ve başka olumsuz taraflar da var. Aynı ders, Lady Macbeth'in hem 9. seviyeye ulaşmayı amaçlayan öğrenciler hem de 1. seviyeye ulaşmak için mücadele eden öğrenciler için nasıl uygun olacağını söyleyebilir ?

Bence bu sadece iki öğrenci grubu için farklılaştırıcı faaliyetler değil, tamamen farklı bir ders vermekle ilgili. 

Öğretmenlere alotlar gibi davranmak
Unutmayalım ki öğretmenler çok yetenekli profesyoneller. Onları yahni gibi tedavi etmek, mesleği zenginleştirmeyecek. Tüm ders planlayıcılar emekli olduktan sonra, şartnameler ve müfredat değiştiğinde yeni dersleri kim geliştirecek?

Orta bir temel olmalı ve bunun orta vadeli etkili bir planlama olduğuna inanıyorum. Bir konu veya metin üzerinden geçen ve haftalık olarak ele alınacak içerik ve becerilerin göstergelerini içeren bir program, uyumlu bir ders kümesinin nasıl geliştirileceğini kavrama konusunda daha az deneyimli öğretmenler için idealdir. 

İlerlemeyi kolaylaştıracak faaliyetler için öneriler, ateşi arttırmak için bu kıvılcımlara ihtiyacı olan ya da en üstteki 9. Yılı zorlayacak ve sorgulayacak bir fikir için mücadele eden öğretmenlere yardımcı olabilir.

Fakat lütfen, öğretmenlerin kendi fikirlerini kendi biçimleriyle sunmalarına izin verin . Ve eğer bu yeterince iyi değilse, onlara “Benim tarzımda yap” deme. 11. yıla düzenli olarak söylediğim gibi, bir kediyi ciltlemenin birden fazla yolu var. 

Bunun yerine, genç meslektaşlarımıza, bataklık veya yüzme günlerinde edinmemiz gereken ders planlama becerilerini geliştirmelerinde yardımcı olalım. Uzun vadede, meslek bunun için bize teşekkür edecektir.

Emma Lawton, Batı Yorkshire'daki çok akademi güveninde İngilizce öğretmeni lider

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak