Öğretmenlerin bir plana sahip olmasını gerektirir.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hepimizin sınırlarımızı test eden öğrencilerimiz var. Çoğu çocuk, özellikle yorgun, acıkmış veya bunalmış hissediyorlarsa, zaman zaman kooperatif olmayabilir. 2- yaş grubu ve gençler gibi belirli yaş grupları için, kooperatif dışı davranış gelişimin normal bir parçasıdır.

Ek olarak, tüm çocukların yüzde 16'sına ve dikkat eksikliği / hiperaktivite bozukluğu tanısı alan öğrencilerin yüzde 40'ına muhtelif olumsuz ve düşmanca davranışlar sergileyen, zaman içinde çoklu ortamlarda bir örüntüyle karakterize olan muhalif meydan okuma bozukluğu (ODD) sahiptir. kasten rahatsız edici ya da başkalarını rahatsız etme, öfke ve düşmanlık patlamaları, meydan okuma ya da yetişkinlerle sık sık tartışmayı ve sonra başkalarını yanlış davranışa uğratmayı içerebilir.

Öğretmenler sıklıkla engelli davranışlara karşı tepki göstererek, öğretmen ve öğrencinin güç mücadelesinde veya etkisiz bir iletişim modelinde kilitlenmiş olabileceği bir durum yaratır.

Öyleyse, öğretmen nasıl açık bir şekilde kurallara meydan okuyan, bilerek öğretmeni tahriş etmeye çalışan ya da otoriteye karşı düşmanca davranışı olan bir öğrenciyi nasıl ele alır? Sorunlardan kaçınmanıza veya ortaya çıktıklarında bunları yönetmenize yardımcı olacak bazı öneriler.

SUKUNETİNİ KORU
Yeni bir öğretmen olarak, öfkeyi göstermenin muhalif olan öğrencilerle ters tepki verdiğini çabucak belirledim. Bir yetişkinin üzülmesiyle genellikle eğlendirildiği veya teşvik edildiği için davranışları daha da kötüleştirdi.

Kızgın veya sinirli olsanız bile, çocuğun duygusal cevabınızı görmesine izin vermemek önemlidir. Sesini olumlu tutun ve ellerinizi yanınızda tutarak nötr beden dilini benimseyin. Öğrenciye yaklaşmak veya kişisel alanlara girmekten çekinmeyin, çünkü bu durum durumu arttırabilir.

KELİMELERİNİ DİKKATLE SEÇİN
“I ifadelerini” kullanmayı öğrenmek, zor davranışları olan öğrencilerle çalışmamda bana çok yardımcı oldu. Bir öğrenci uyumsuz olduğunda, genellikle öğretmen olarak ilk dürtü, “Sen” ile başlayan ve bir komut veren bir ifadeyi kullanarak davranışı göstermektir. Örneğin, “Asla talimatları dinlemiyor ve takip etmiyorsunuz. Koltuğundan tekrar çıkma! ”

Bunu bir “İfade” olarak yeniden yorumlamak çok daha etkilidir. Örneğin, “Öğrencilerimin hepsinden sonra ne yapacağını bilmeleri için yön göstermelerini, dinlemelerini ve talimatları izlemelerini istiyorum.”

Bu ifade daha az yargılayıcıdır ve istenen olumlu davranışı tanımlayarak talimat verir. Talimatları kısa tutmayı ve bunları çeşitli şekillerde (yazılı olarak, sesli olarak veya sinyal kullanarak) teslim etmeyi unutmayın.

Mümkün olduğunda, sonuçlardan memnun olacağınız seçenekler sunun. Örneğin, “Öğrenciler pufların üzerine ya da masalarında sessizce çalışmak için oturabilirler.” Seçenekler, öğrencilere meydan okuyan davranış sergilemek zorunda kalmadan ajans sahibi olduklarını hissettirir.

OLUMLU DAVRANIŞI GÜÇLENDİRİN
Odak noktanızı, olumsuz davranışları tanımaktan olumlu davranış gösterileri aramaya dönüştürün. Esneklik, uyum ve işbirliğine yönelik küçük adımlara bile bakın ve ödüllendirin.

Bir öğrenci gelişim gösterdiğinde, dikkat et. Özellikle etkili olmak için olumlu notlar buldum. Davranışlarında iyileşme gösteren öğrencilerime kartpostal gönderdim. Bir ebeveyn bir keresinde bana bunun sadece öğrencinin aldığı ilk olumlu not olmadığını söylemişti, ama her gün bakmak için buzdolabında tuttuğu için çok gurur duyuyordu. Şekillendirme davranışında olumlu kelimelerin gücünü küçümseme.
DAVRANIŞIN NEDENİNİ BELİRLE
Davranışlar, öğrencilerin istenen bir şeyi elde etmelerine veya istenmeyen bir şeyden kaçmasına yardımcı olur. Davranışı geri bildirim olarak veya bir iletişim biçimi olarak düşünmeyi öğrenmek, problem davranışlarını sergileyen öğrencilerle öğretmen olarak daha etkili çalışmamı sağladı.

Kendine sor:

Bu davranış ne zaman gerçekleşir ya da gerçekleşmez?
Davranıştan önce ve sonra ne olur?
İzleyici kimdir?
Öğrencinin kontrolü dışındaki davranışlara neden olan veya katkıda bulunan faktörler var mı? (Örneğin, öğrencinin travması geçirdi mi? Konut veya gıda dengesizliği olan bir haneden mi geliyor?)
Hangi alternatif davranış, gösterilmekte olandan daha kabul edilebilir olurdu?
Yanlış davranış için anlaşılabilir nedenler olabileceğini düşünün. Örneğin, bir öğretmen olarak sık sık öğrencilerin kendileri için çok zor olan işlerden kaçınmaları için bir sorun yarattığını gördüm. Bazı öğrenciler evlerinde veya topluluklarında zor sorunlar nedeniyle harekete geçer. Ayrıca, diğer öğrenciler tarafından akranları etkilemek veya zorbalık veya mağduriyetlerden kaçınmak için öğrencilerin zor veya tartışmacı davrandıklarını gördüm.

Davranışın nedenini anlamak, zorlukların üstesinden gelmek için bir plan oluşturmaya yardımcı olacaktır.

Bir öğrenci sık sık sorunlu davranışlar sergiliyorsa, aynı zamanda davranışa katkıda bulunabilecek veya tetikleyebilecek akademik ve akademik olmayan faktörlere bakan bir işlevsel davranış değerlendirmesi (FBA) talep etmek de mümkün olabilir. Iken yasa yalnızca 10 gün veya daha fazla bir süspansiyon sonra FBA gerektirir , bir FBA her an talep edilebilir. Bir FBA genellikle bir özel eğitim öğretmeni, genel eğitim öğretmenleri, ebeveyn veya vasi, okul yöneticileri ve uzmanları (konuşma terapisti, psikolog veya davranış uzmanı gibi) içerebilen bir ekip tarafından yürütülür. FBA daha sonra detaylı bir davranış müdahale planı (BIP) oluşturmak için kullanılır.

BİR PLAN YAPMAK
Bir davranış tanımlandıktan ve değerlendirildikten sonra, devam etmesini önlemek için bir plan geliştirilebilir. Bir BIP, bir problem davranışının ortaya çıkması durumunda bir öğretmenin alacağı adımları özetlemektedir.

Bir BIP öğrenciye daha üretken davranışlar ve stratejiler öğretmeli, olumlu ve uygun davranışları ödüllendirmeli ve her müdahalenin kimin sorumlu olduğunu belirtmelidir.

Belki de öğrenci koltuğunun taşınması gibi ortamlarda değişiklikler yapılabilir ya da öğrencinin bağımsız çalışma yeteneğine uygun olarak bir ödevin kısaltılması ya da değiştirilmesi gibi öğretimsel metodoloji değişiklikleri yapılabilir. Öğretmenler ayrıca, davranışın meydana gelme olasılığı olan zamanlar varsa, rutinleri değiştirmeyi de düşünebilirler.

Örneğin, bir öğrenci sınıfta çağrıldıklarında ya da akranlarının önünde bilgi sunmaları istendiğinde patlak veriyorsa, plan aşağıdaki gibi alternatifler sunabilir:

Öğretmen, öğrencilere yüksek sesle soruları yanıtlamak yerine, kağıda cevap vermesi ve dönüş yapmak için dersle ilgili bir dizi soru sunacaktır.
Öğrenciler, bunalmış hissettiklerinde ödevleri tamamlamak için kısa bir mola veya alternatif bir yer istemekle sorumlu olacaktır.
Her gün, öğrenci dersten sonra cevaplarını döndürürse, olumlu bir not alacak ve sanat projelerinde 5–10 dakika çalışacaklar.
Ekibin ortaya koyduğu davranış planı tüm sınıflarda uygulanmalıdır. Ekip, öğretmen ve ebeveyn / veli geribildirimini duymak için bir araya gelmeli ve plan, etkisiz müdahaleleri değiştirmek veya öğrencinin iyileşme gösterdiği müdahaleleri değiştirmek için periyodik olarak gözden geçirilmelidir.

Hepimiz öğrenme, değişim ve büyüme kapasitesi var. Doğru araçlar ve çevre verildiğinde, problemli davranışa sahip öğrenciler, başkalarıyla olumlu ve etkili etkileşime sahip olmalarına yardımcı olacak daha üretken stratejiler öğrenebilirler.

By Nina Parrish

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak