Öğretmenlere ve velilere "Güvenli İnternet Günü" etkinliği

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

ANKARA-Kahramankazan ilçesi Kahramankazan Şehit Ömer Takdemir Ortaokulu öğretmen ve velilerine Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi Öğretmeni Gülce Deniz rehberliğinde "Güvenli İnternet Günü " semineri verildi.

Çağımızda internetten faydalanmayan kimse kalmadı. Yediden yetmişe herkes interneti oyun, iletişim, bilgi edinme, alışveriş, eğlence gibi amaçlarla etkin bir şekilde kullanıyor. Fakat kullandığımız bu teknolojinin görünen yüzünün ardında ciddi tehlikeler de bizleri beklemekte, kendimizi bu büyülü dünyanın karanlık yüzünden nasıl koruyacağız. İşte bu aşamada Güvenli İnternet Günü 2004 yılından beri 130 ülkede kutlanarak tüm dünya insanlarının dikkatini bu önemli konuya çekmekte. Bizler de sevgili öğretmen ve veilerimizin interneti bu farkındalıkla kullanmasını amaçladık.

Katılımcıların “Siber Zorbalık, Sanal Dolandırıcılık, İnternet Bağımlılığı, Güvenli Parola Oluşturma, Teknolojinin Fiziksel ve Psikolojik Etkileri, Yanlış ve Eksik Bilgi Farkındalığı, Kimlik Hırsızlığı, Dijital Ayak İzleri, Sanal Ortamda Türkçeyi Doğru Kullanma, Güvenli İnternet Merkezi, İhbarweb ,Etik İnternet Kullanımı “ konularında bilinçlenmesi sağlandı.

GÜLCE DENİZ 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak