Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
FİKRİ VE SINAİ MÜLKİYET HAKLARI SEMİNER PROGRAMI BAŞLADI
Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı fen liselerinde; yönetici, öğretmen ve öğrencilerin sınai mülkiyet farkındalığını artırmak, yürütülen proje ve faaliyetler sonucunda ortaya çıkan yeniliklerin ve fikri ürünlerin sınai mülkiyet hakları kapsamında korunmasını sağlamak ve Türkiye'nin teknolojik ve endüstriyel gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Genel Müdürlüğümüz ile Türk Patent ve Marka Kurumu arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, 10-12 Şubat 2021 tarihlerinde yapılacak olan online seminerlerin açılışı, Genel Müdürümüz Sayın Cengiz METE ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Sayın Prof. Dr. Habip ASAN'ın katılımıyla 10.02.2021 Çarşamba günü saat 10.30'da gerçekleştirildi.
Sayın Genel Müdürümüz açılış konuşmalarında iş birliği protokolü kapsamında;
Öğretim programlarının ve eğitim materyallerinin patent/faydalı model, marka, tasarım ve ürün bilinci oluşturulmasına yönelik hazırlanması/güncellenmesi,
Öğretmenlere hizmet içi eğitim faaliyetleri kapsamında seminer verilmesi,
Okulların yapacağı patent/faydalı model, marka, tasarım başvurularına destek sağlanması,
Öğrenci ve öğretmenlere patent / faydalı model, marka, tasarım ve ürün konularında toplantı, seminer, konferans, yarışma vb. farkındalık faaliyetleri düzenlenmesi,
Okullarda "Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları" birimlerinin kurulması,
Okul laboratuvarlarının bu Protokol hükümlerine hizmet edecek şekilde güçlendirilmesi,
çalışmalarının yürütüleceğini, 10-12 Şubat 2021 tarihlerinde altı oturumda gerçekleşecek seminerlere 81 ilin ortaöğretimden sorumlu müdür yardımcısı/şube müdürleri ile 315 fen lisesi okul müdürü ve fen liselerinde görev yapan matematik, kimya-kimya teknolojisi, fizik, biyoloji ve bilişim teknolojileri branşlarında 3655 öğretmenimizle birlikte toplam 4051 eğitim çalışanının katılacağını belirtti.
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Sayın Prof. Dr. Habip ASAN da konuşmalarında bu etkinliğin tarihi bir etkinlik olduğunu vurguladı. "Her şey hayal etmekle başlar" diyen ASAN, bütün bilimsel ve teknolojik gelişmelerin hayal edip deneyerek meydana geldiğini, bu projeden Türkiye'nin geleceği için çok ümitli olduğunu, önemli bilim insanlarının yetişeceğinden ve büyük buluşlara imza atılacağından emin olduğunu belirtti.
Genel Müdürümüz Sayın Cengiz METE ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Sayın Prof. Dr. Habip ASAN'ın katılımcılar ve ülkemiz açısından verimli olması temennileriyle seminer programları başladı.