Öğretmenlerden Öğrendiğimiz Anlamlı Yaşam Dersleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Öğretmenler genellikle yaşam derslerini dahil etmek için hem doğrudan hem de dolaylı fırsatları kullanmaktadır. Doğrudan, yaşam derslerinin öğrenilmesine yol açan okullaşmanın doğal bileşenleri vardır. Dolaylı olarak, öğretmenler genellikle konuları genişletmek veya sınıfta öğrenciler tarafından gündeme getirilen yaşam yönlerini tartışmak için öğretilebilir anlar olarak adlandırdıklarından yararlanır .


20. Eylemleriniz için Sorumlu Tutulacaksınız
Öğrenci disiplini , herhangi bir sınıfta veya okulda önemli bir bileşendir. Herkesin uyması beklenen belli kurallar veya beklentiler var. Onlara uymamayı tercih etmek disiplin cezası ile sonuçlanacaktır. Kurallar ve beklentiler yaşamın her alanında var ve bu kuralların sınırlarını zorladığımızda her zaman bir sonuç ortaya çıkıyor.

19. Zor iş çıkarıyor
En çok çalışanlar tipik olarak en çok elde ederler. Öğretmenler, bazı öğrencilerin diğerlerinden daha doğal olarak yetenekli olduklarını anlarlar, ancak en yetenekli öğrenciler bile tembel olduklarında pek bir şey başaramazlar. Çok çalışmak istemiyorsanız, herhangi bir şeyde başarılı olmak neredeyse imkansızdır.

18. özelsin
Bu, her öğretmenin her öğrenciyi eve götürmesi gereken temel bir mesajdır. Hepimiz bizi özel kılan özel yetenek ve niteliklerimiz var. Çok fazla çocuk kendini yetersiz ve önemsiz hissediyor. Tüm öğrencilerin önemli olduğuna inanmalarını sağlamak için çaba göstermeliyiz.


17. Her Fırsattan Yararlanın
Fırsatlar hayatlarımız boyunca kendilerini düzenli olarak sunarlar. Bu fırsatlara nasıl cevap vermeyi seçtiğimiz, dünyadaki tüm farkı yaratabilir. Öğrenme, bu ülkedeki çocuklar için önemli bir fırsattır. Öğretmenlerin, öğrencilere her gün yeni bir şeyler öğrenmek için yeni bir fırsat sunduğu mesajını iletmeleri önemlidir.

16. Organizasyon Konuları
Bir organizasyon eksikliği kaosa yol açabilir. Organize olan öğrencilerin daha sonra hayatta başarılı olma şansı çok yüksektir. Bu daha erken başlayan bir beceridir. Öğretmenlerin örgütün önemini eve götürebilmelerinin bir yolu, öğrencilerin çalışma masasının ve / veya soyunmanın düzenli olarak nasıl göründüğünden sorumlu olmalarını sağlamaktır.


15. Kendi Yolunu Açın
Sonuçta, her insan uzun bir süre boyunca karar vererek geleceğini belirler. Tecrübeli yetişkinlerin geriye bakıp, bizi bugün bulunduğumuz yere götüren yolu tam olarak nasıl açtığımızı görmeleri kolaydır. Bu, öğrenciler ve öğretmenler için soyut bir kavramdır ve genç yaşta bile kararlarımızın ve çalışma etiğimizin geleceğimizi nasıl şekillendirdiğini tartışmak için zaman harcamalıdır.

14. Ebeveynlerinizin Kim Olduğunu Kontrol Edemezsiniz
Ebeveynler herhangi bir çocuk üzerinde en büyük etkiye sahiptir. Bazı durumlarda, bu etki doğada negatif olabilir. Bununla birlikte, ebeveynlerin çoğu çocukları için en iyisini ister, ancak onlara nasıl vereceğini bilemeyebilirler. Öğretmenlerin, öğrencilerine kendi geleceklerini kontrol etme yetenekleri olduğunu, ebeveynlerinden daha farklı kararlar almalarını ve bu da daha iyi bir yaşam sağlayabileceklerini bildirmeleri çok önemlidir.


13. Kendinize Doğru Kalın
Nihayetinde başkalarının senin hakkında ne düşündüğü önemli değil. Neyin istediğine bağlı olarak bir karar vermek neredeyse her zaman yanlış karar olarak ortaya çıkıyor. Öğretmenler, sana inanma, içgüdülerine güvenme, hedefleri koyma ve bu amaçlara kişisel bir taviz vermeden ulaşma mesajını iletmelidir .

12. Bir Fark Yaratabilirsiniz
Hepimiz potansiyel değişim ajanlarıyız, yani çevremizdekilerin hayatlarında farklılık yaratma potansiyeline sahibiz. Öğretmenler bunu doğrudan günlük olarak gösteriyorlar. Öğretmekle suçlanan çocukların yaşamlarında bir fark yaratmak için oradalar. Konserve yiyecek götürmek, kanser bağışçısı veya başka bir topluluk projesi gibi farklı projeleri birleştirerek öğrencilere nasıl fark yaratabileceklerini öğretebilirler.


11. Güvenilir Kalmak
Güvenilir olmak, etrafınızdakilerin gerçeği söyleyeceğinize, sır sakladığınız (başkalarını tehlikeye atmadıkları sürece) ve yapmayı vaat ettiğiniz görevleri yerine getireceğine inanmak anlamına gelir. Öğretmenler dürüstlük ve sadakat kavramlarını günlük olarak eve yönlendirmektedir. Sınıf kurallarının veya beklentilerinin temel bir parçasıdır .

10. Yapı Kritik
Bazı öğrenciler başlangıçta yapılandırılmış bir sınıfı reddedeceklerdir , ancak nihayetinde eğlenmeye gelecekler ve orada olmadığı zaman bile canlarını sıkacaklar. Yapılandırılmış bir sınıf, öğretme ve öğrenmenin en üst düzeye çıkarıldığı güvenli bir sınıftır. Öğrencilere yapılandırılmış bir öğrenme ortamı sağlamak, öğrencilere yaşamlarında bir yapıya sahip olmanın daha fazla ihtiyaç duydukları olumlu bir unsur olduğunu gösterebilir.

9. Kaderinin En Büyük Kontrolüne Sahipsin
Birçok insan kaderlerinin doğuştan kalıtsal oldukları duruma göre dikte edildiğine inanır. Hiçbir şey gerçeklerden daha fazla olamaz. Her insan belli bir yaşa geldiğinde kendi kaderini kontrol eder. Öğretmenler her zaman bu yanılgı ile mücadele eder. Örneğin, pek çok öğrenci ebeveynleri üniversiteye gitmediği için üniversiteye gidemeyeceğine inanıyor. Bu, okulların kırılması için çok çalıştığı bir döngüdür.

8. Hatalar Değerli Öğrenme Olanakları Sağlar
Hayattaki en büyük ders başarısızlıklardan kaynaklanır ve bu hatalardan öğrendiğimiz ve kendimizi kim olduğumuza yardımcı olan derslerdir. Öğretmenler bu yaşam dersini günlük olarak öğretir. Hiçbir öğrenci mükemmel değildir . Hatalar yaparlar ve öğrencilerinin hatanın ne olduğunu, nasıl düzeltileceğini anlamalarını ve bu hataların tekrarlanmamasını sağlayacak stratejiler vermelerini sağlamak öğretmenin görevidir.

7. Saygı Alınması Gerekenler
İyi öğretmenler örnek olur. Öğrencilerin çoğunluğunun sırasıyla onlara saygı göstereceğini bilerek saygı duyuyorlar. Öğretmenler genellikle, evde çok az saygının beklendiği veya verildiği yerlerden gelen öğrencilere sahiptir. Okul, saygının verildiği ve geri verilmesi beklenen tek yer olabilir.

6. Farklılıklar Kucaklanmalı
Zorbalık, bazı öğrencileri nasıl göründüklerine veya nasıl davrandıklarına bağlı olarak kolay bir hedef yapan algılanan farklılıklar nedeniyle, bugün okullardaki en büyük sorunlardan biridir. Dünya eşsiz ve farklı insanlarla dolu. Bu farklılıklar, ne olursa olsun, benimsenmeli ve kabul edilmelidir. Artık birçok okul, çocuklara bireysel farklılıklara nasıl saygı göstereceklerini öğretmek için günlük derslerinde öğrenme fırsatları sunmaktadır.

5. Kontrolümüz Dışında Yaşamın Boyutları Var
Okul süreci bu konuda büyük bir ders. Birçok öğrenci, özellikle de eski öğrenciler, okula gitmek istemiyorlar, çünkü yasalarca gerekli oldukları için devam ediyorlar. Oraya vardıklarında, hiç sahip olmadıkları ya da hiç olmadıkları bir öğretmen tarafından oluşturulan dersleri öğreniyorlar. Bu dersler devlete yönelik standartlar nedeniyle öğretiliyor. Hayat farklı değil. Hayatımızın çok az kontrol sahibi olduğumuz birçok yönü var.

4. Kötü Kararlar Ciddi Sonuçlara Neden Olur
Her zayıf karar kötü bir sonuca yol açmayacak, ancak bazıları karar verecek. Bir veya iki kere bir şeyle kaçabilirsiniz, ama sonunda yakalanacaksınız. Karar verme kritik bir hayat dersidir. Öğrencilere her bir kararı düşünmeleri, asla aceleci bir karar vermemeleri ve bu kararla ilgili sonuçlarla yaşamaya hazırlıklı olmaları gerekir.

3. İyi Kararlar Refaha Yol Açıyor
Akıllı kararlar almak bireysel başarı için kritik öneme sahiptir. Bir dizi kötü karar çabucak başarısızlığa yol açabilir. İyi bir karar vermek mutlaka en kolay karar olduğu anlamına gelmez. Bazı durumlarda, daha zor bir karar olacak. Öğrenciler, mümkün olduğunca sık olarak iyi karar vermeleri için ödüllendirilmeli, tanınmalı ve övülmelidir. Öğretmenler, öğrencileri yaşamları boyunca takip edecek bir alışkanlık yapma konusunda iyi karar vermelerine yardımcı olabilirler.

2. Birlikte Çalışmak Herkese İşbirliği Yapıyor
Takım çalışması okullarda öğretilen değerli bir beceridir. Okullar genellikle çocukların farklı olabilecek diğer çocuklarla birlikte çalışması için ilk fırsatları sağlar. İşbirliği içerisinde çalışmak hem takım hem de bireysel başarı için zorunludur. Öğrencilere birlikte çalışan her bir parçanın takımı başarılı kıldığı öğretilmelidir. Bununla birlikte, bir parça kapanır veya yeterli şekilde performans göstermezse, herkes başarısız olur.

1. Herhangi Birşey Olabilir
Bu klişedir, ancak öğretmenlerin öğretmeyi asla bırakmaması gereken değerli bir derstir. Yetişkinler olarak, nesiller arası bir rahatsızlığı kırmanın neredeyse imkansız olduğunu biliyoruz. Ancak, öğrencilere ulaşmalarını ve diğer aile üyelerini birçok nesiller boyunca geride bırakan bir döngüyü kırmalarına yardımcı olacağımız umudunu asla bırakmamalıyız. Başarabilecekleri ve bir şey olabileceklerine dair umut ve inanç sağlamak bizim temel görevimizdir.

https://www.thoughtco.com/life-lessons-from-teachers-at-school-3194434

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak