Öğretmenler: Son zamanlarda ne öğrendiniz?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Bir cerrah "Ben çok şey öğreniyorum" dedi. Ona işinin nasıl gittiğini sorduğunda, biraz rahatsız edici olabilir. Gerçek şu ki, doktorlar her zaman öğrenmeye çalışıyorlar ve sürekli öğrenenler olmaları gerekiyor. Sadece, itiraf etmek için diğer meslekler ile aynı alana sahip olmadıklarıdır.

Doktorların ve öğretmenlerin eğitiminde çok ortak noktalar var. Doktorlar, öğretmenler veya uzman öğretmenler ile alana ilk yerleştirildiği zaman, öğretmenler gibi gözlemler ve klinik deneyimler yoluyla öğrenirler. Ek olarak, her iki meslek de bir kişinin yapması gereken felsefeye dayanmaktadır.


Öğretmenler olarak, eğitme işinde olduğumuz için, öğrenenler olarak kendimizi keşfetmeye teşvik ediyoruz. Alanımızda, yeni fikirler, stratejiler, teknikler, teknolojiler ve müfredat peşinde olduğumuz için kutlanıyoruz.

Kendimizi Sanatı Sanat ve Yolculuğuna Taşıyalım
Eğitimsel devrimci ve araştırmacı Paulo Freire, praxis'i önermişti, bu da kişinin öğretim pratiğine araştırma ve teoriyi uygulama, sonuçları yansıtan ve ardından bu sonuçları ve yeni araçları ya da fikirleri tekrar tekrar işleme sokmak için kullanmasıydı. Asla bitmez.

Son zamanlarda bunu nasıl yaptın?

Bu okul yılını praksis sürecine dahil edin. Daha fazla bilgi edinmek veya daha fazla araştırmak için anlamı sakladığınız bir şeyin (veya bir başkasının) araştırılmasını ele almayı düşünebilirsiniz:

Teknoloji: Bir eğitim uygulaması gibi, kontrol etmek istediğiniz bir yazılım var mı? Donanımla ilgili - henüz uzmanlaşmamış tabletiniz veya belki okulunuz tarafından yeni satın alınmış olan doküman kamerası?

Öğrenciler: En çok bilmediğiniz nüfus nedir (İngilizce öğrenenler, DEHB olan çocuklar veya ileri düzey öğrenciler)?

Pedagojik bir yaklaşım:  Küçük grup öğrenmeyi, karşılıklı öğretmeyi, geri planlamayı veya proje tabanlı öğrenmeyi nasıl daha iyi birleştirebilirsiniz?

Standartlar: Okulunuz veya bölgeniz tarafından kullanılan standartlara ne kadar emin ve tanıdık geliyorsunuz?

Meydan okumayı kabul etmek! Aşağıdaki yorum bölümünde, bu yıl praksis süreci hakkında nasıl bir adım atmayı planladığınızı bizimle paylaşın. Ne öğreneceksin?

Kaynak: https://www.edutopia.org/blog/teachers-what-have-you-learned-lately-rebecca-alber

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak