Öğretmenler okulda daha iyi öğrenirler 

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çoğumuz öğretmen eğitimi günleri nedeniyle muhtemelen okuldan zaman geçiriyor. Ebeveynlerimiz için bir lojistik sorun sunmuş olsa da, öğrencilerimiz için keyifli bir boş gün oldu. Bu eğitim günlerinde öğretmenlerin aslında ne yaptığını düşünmedik ve durmadık. Fakat eğer sahip olsaydık, onların okul deneyimimizle doğrudan ilgili faaliyetlere odaklanmasını isterdik. Odaktaki yeni öğretim, okul yaşamına yerleştirilen mesleki gelişimin, okul dışı yerleşik mesleki gelişimden ziyade öğretim uygulamaları üzerinde daha fazla etkiye sahip olduğunu göstermektedir.

Geleneksel olarak, öğretmenler eğitim günlerini kendi okullarında harcamamakta ve öğrencilerine öğretmekle doğrudan ilgili problemleri çözmeye odaklanma fırsatı vermektedir. Bunun yerine, öğretmenler okullarından çekilir ve bir gün, “tek atış” atölye çalışmalarına katılırlar ya da başkalarının dinledikleri konferanslar onları yeni politikalar ve uygulamalar hakkında bilgilendirir. 

Hem okul hem de okul dışı yerleşik mesleki gelişim için ülkeler genelinde katılım seviyelerinde farklılıklar vardır. Şili, Fransa, İtalya ve Slovak Cumhuriyeti'ndeki öğretmenler, okul dışı yerleşik mesleki gelişim faaliyetlerine yüksek düzeyde katılım gösterirken, Abu Dabi, Alberta (Kanada), Meksika ve Singapur'daki öğretmenler düşük katılım düzeylerini bildirmektedir.

Bununla birlikte, ankete katılan ülkeler arasında, öğretmenler, okul içindeki faaliyetlere (örneğin% 61), okuldaki faaliyetlere göre (% 61), kurslar ve çalıştaylar (% 70) gibi okul dışı yerleşik mesleki gelişim etkinliklerine katılma olasılıklarının daha yüksek olduğunu bildirmiştir. 

Bu bir utançtır çünkü öğretmenler okullardaki gömülü mesleki gelişim faaliyetlerine katıldıklarında, pratik problemlerine odaklanabilecekleri, gerçek öğrenci çalışmalarını kullanabilecekleri ve aynı okul meslektaşları ile işbirliği yapabilecekleri için, öğretmenlerin sınıf uygulamalarına olumlu bir etkisi vardır. In OECD Uluslararası Öğretme ve Öğrenme Araştırması (TALIS)öğretmenler mesleki gelişimin etkilerini şöyle tanımlamışlardır: konu alanı hakkında bilgi ve anlayış, konu alanlarını öğretmede pedagojik yeterlikler, öğretim ve öğrenci davranışları ve sınıf yönetimi için BİT (bilgi ve iletişim teknolojisi) becerileri, diğerleri arasında. 

Genel olarak, okul dışı yerleşik mesleki gelişim aktivitelerine katıldığını bildiren TALIS öğretmenleri, mesleki gelişimlerinin okulda gömülü mesleki gelişimde daha sık yer aldığını bildiren öğretmenlerle karşılaştırıldığında işlerinde daha düşük bir etkiye sahip olduklarını bildirme eğilimindedir. 

Öğretmen mesleki gelişimi doğrudan öğretim okuluna odaklandığında elde edilebilecek olumlu etkinin iyi bir örneğini bulunabilir.Letonya'nın Soros Vakfı – Letonya tarafından finanse edilen Deneyimsel ve İşbirlikçi Öğrenme Programı için Gelişim Becerileri . Bu programdaki öğretmenler, öğretmenlik uygulamalarındaki problemleri tanımlamak ve anlamak için birlikte çalışırlar. Ardından, sorunu ele almak ve problemi çözmek için stratejilerini uygulamaya çalışmak için bir takım yollar üretiyorlar. En önemlisi, bu işi kendi başlarına yapmazlar, stratejilerinin problemi ne kadar iyi ele aldıklarını değerlendirmek için ekipler olarak işbirliği yaparlar. Programdaki öğretmenler, eğitim reformu için işbirlikçi yaklaşımlar geliştirmelerine yardımcı olan Letonya Eğitimde İşbirliği Derneği'ni (LAPAS, Letonya kısaltması) oluşturarak çabalarını temel finansmanın ötesinde sürdürmeye devam etmektedir .

Bu kanıtlardan öğretmenlere, okul liderlerine ve politika yapıcılara verilen mesaj açıktır: okul ortamlarında yer alan ve sürdürülebilir, işbirlikçi ve pratik sorunlarına odaklanan mesleki gelişim faaliyetlerine öncelik verin. Bunlar sınıf uygulamaları üzerinde en olumlu etkiye sahip olan aktivitelerdir. 

Linkler: Odak No 10'da 
TALIS 
Öğretimi hakkında daha fazla bilgi edinin : Öğretmenlerin başarısı için okullarda mesleki gelişimin katılması, Darleen Opfer ve Katarzyna Kubacka 
Re ‐ Sovyet Letonya 
Uluslararası Öğretmen Eğitimi Mesleği , Banff sonrası öğretmen eğitimcilerinin mesleki gelişimini kavramsallaştırma , Alberta, 29 - 30 Mart 2015 tarihlerinde 

https://oecdeducationtoday.blogspot.com/2015/03/teachers-learn-better-at-school.html

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak