Öğretmenler Neden Nesnel Olmalı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Uzun bir süredir ders veriyor olmanız durumunda, eğitimsel uygulama hatası olduğunu bildiğiniz bir şey yapmanız istenmiştir. Ya çocuklardaki deneyimleriniz ya da okuduğunuz araştırmalar sayesinde, bir kararın kötü olduğunu biliyordunuz. Böyle bir karara nasıl karşılık verdiğiniz, muhtemelen mevcut iş yeriniz hakkında neler hissettiğinizle ilgili çok şey var. Kızgın ve isteksiz iseniz, bununla iyi bir şansınız olur. Ve daha iyi bir şans, tek zaman değildi.

Öğrencileriniz için (ya da kendiniz için) kötü olduğunu bildiğiniz bir şeyi kabul ettiğinizde, üç problemle karşılaşırsınız:

İlk önce bir emsal hazırladınız. Bir kez katılıyorum ve muhtemelen yine aynı fikirde olacaksınız. İnsanlar davranışlarında dikkate değer ölçüde tutarlıdır. Kendinizi “geçinmek için gittiği” veya “radarın altından uçar” diye bir kez gördüğünüzde, o zaman kendinden imgelemden ayrılmaya ve daha sonra itiraz etmeye başlamayacaksınız. Gelecekte giderek zararlı politikalar ve uygulamalar.

İkincisi, motivasyonunu kaybetmeye başlayacaksın. Yeterince kötü emirleri yerine getirin ve eğitim araştırması bile okumayan aptallar için neden öptüğünüzü merak etmeye başlayacaksınız. Belli ki öğrencilerin en iyi çıkarları için çalışmadığı zamanlarda neden sıkı çalışmalısınız? İlçe sizinki gibi morons tarafından yönetiliyorsa, neden mükemmellik için çaba göstermelisiniz?

Üçüncüsü, patronunuza, patronlarına, okul yönetim kuruluna ve hatta belki de topluluğa tekrar gönderirsiniz. Sen düşüneceksin:

Korkusuz okul yönetimi bu yöneticileri işe aldı ve daha sonra korkunç kararlar vermelerini önlemek için hiçbir şey yapmayacaklar. Sınıfımdaki çocukların ebeveynleri olan seçmenler, talihsiz okul yönetim kurulu üyelerini seçtiler ve okullarda neler olup bittiğini sormak için toplantılara bile çıkmayacaklar.

Onlara tüm seve seve seve seve seve seve seve, temel inancınızı ihlal etmiş ve gençliğinizin idealizmini dilin sunağı üzerinde kurban etmişsinizdir.

Eğer bir şey seni kırbaçlatırsa, sadece iki olasılık vardır: sen bir sapıksın ya da etrafa itiliyorsun. Ne yapmak istediğin mantıklı ve sorun sizsiniz ya da harekete geçmelisiniz.

Yani sadece bir crybaby olmadığınızı ve aslında çocuklara (ya da kendinize) kötü şeyler yapmanın söylendiğini varsayarak, ne yaparsınız?

Sen itiraz ediyorsun ve çok erken yapıyorsun. Yanlış bildiğin bir şeyi yapman söylendiğinde, mümkün olan en erken zamanda itiraz etmelisin. İşte nedeni:

1. Aslında kazanabilirsin.
Çoğu insan yüzleştiğinde çatışmayı ve geri çekilmekten kaçınır. İnsanlar genellikle cesur değildirler ve özellikle de sizin tarafınızı sakince ve gerçeklerle paylaşırsanız meydan okuyup geri dönerler. Daha iyi birisi (umut) ortaya çıkınca ve politikasını tersine çevirir kadar kazanın ve korkunç kararla katlanmak zorunda kalmazsınız (muhtemelen sorarak “Sen yaptıklarını Neden bu ?”).

2. İtiraz ederek, kendinizi itiraz etmeye istekli biri olarak görmeye başlayacaksınız.
İtiraz, bunu tekrar yapacağınızı daha olası hale getirecektir. Ayrıca, patronlarınızı, daha kolay olduğu için aynı fikirde olduğunu düşündüğünüz bir öğretmen olmayacağınıza da dikkat edecek.

3. İtiraz etmeme maliyeti çok yüksektir.
 

Evet, risk var. Özellikle çok fazla bölge bürosunda yaşayan ve emirlerine itaatkar bir şekilde uymaya alışkın olan küçük tiranlardan biriyle uğraşıyorsanız, intikam almaya davet ediyor olabilirsiniz.

Eğer yapmazsan, lanetlenirsen lanetlenebilirsin. Fakat omuzlarınızda uzun süre durmak ve doğru olanı yapmak daha iyidir ve ayrılmanız istenirse risk, o zaman temel inançlarınızı kısaltmak ve sonraki birkaç yıl boyunca saygı duymadığınız insanlar için nefret ettiğin şeyleri harcamaktır. Her ne kadar bir fark yaratabileceğine dair bir şey söylemek için bağırsak tikelciliğine sahip olmadığın için kendinden nefret ediyordum.

Ayağa kalk ve “Hayır, yapmıyorum.” Diyorsun. Bunu yapmıyorsun çünkü bu kötü bir fikir. Bunu yapmıyorsunuz, çünkü eğer yaparsanız, daha fazlasını yapacaksınız. Bunu yapmıyorsunuz çünkü sürekli sinirleneceksiniz ve sonunda işinizi iyi yapma motivasyonunu kaybedeceksiniz. Bunu yapmıyorsun çünkü kırgınlaşacaksın, ki bu yaşamak için korkunç bir yol.

Ve itirazlarınız da çılgınlığı durdurmazsa, o zaman gitme zamanı.

Ve her zaman ayrılmaya istekli olmalısınız. Çünkü eğer çıkamazsan, asla hayır diyemezsin. Ve hayır diyemezseniz, o zaman pazarlık edemezsiniz. Ve eğer pazarlık edemezseniz, o zaman ne kadar talep olursa olsun, her seferinde söylediğiniz her şeyi yaparsınız. Olması gereken tehlikeli bir yer.

Sadece Atlanta'daki öğretmenlere , eyalet sınavlarını aldatmak için emir almak üzere hapse yollandığını sorun . Hiç itiraz ettiklerini düşünüyor musunuz? Ya da politikalar ve uygulamaların daha da kötüye gittiği konusunda hemfikir olduklarını ve hemfikir olduklarını ve hemfikir olduklarını düşünürken, kendilerini iyi bir takım oyuncusu olduklarını söylerken. Onları çok iyi yapan yağ.

Kendiniz ve öğrencileriniz için ayağa kalkın. Sınırları temizleyin, bir omurga yapın, dişlerinizi sıkın. İnsanlar bir itme olmadığını fark ettiğinde, bu seni güçlü yapar. Acı çektirmek istediğiniz birisini göstermek hiç gerekmeyecek kadar azdır. Sevilmekle ilgili endişelenmeyi bırak. Nesne ve nesne erken. Geleceğiniz kendiniz için size teşekkür edecek.

Not: Yukarıdakiler, izleyeceğiniz profesör Jordan B. Peterson tarafından bu videodan (tamam, çalıntı) esinlenmiştir. Özellikle öğretmenler için değil, ama olmalı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak