Öğretmenler insanların hayatlarında üçüncü büyük etkendir.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yeni araştırma önerileri, öğretmenlerin bireyin hayatı üzerindeki en büyük etkisidir, sadece ebeveynlerin ve arkadaşların arkasındadır.

İnsanların yaklaşık yüzde 82'si, Öğretmenlerin Into Öğretim Kampanyası tarafından yayınlanan bir anketin sonuçlarına göre, öğretmenlerin çok veya çok başkalarının hayatlarını etkilediğini söyledi.

16 yaşından büyükler için İngiltere'deki 3.002 katılımcının üçte birinden fazlası (yüzde 36), okul veya üniversitenin yaşamları üzerindeki en büyük etkilerden biri olduğunu - sadece aile hayatında (yüzde 58) ve iş hayatında (yüzde 40) .

En son eğitim görenlere bakıldığında - 16 ila 23 yaşındakiler - bu rakam yüzde 49'a yükseldi, sadece yüzde 12'si ünlüleri ve popüler kültürü söyledi.

Genel olarak, ünlüler (yüzde 59) ve sosyal medya etkileyicileri (yüzde 56) ebeveynlerden, arkadaşlardan ve okul öğretmenlerinden daha az etkiye sahip olarak kabul edildi.

Neredeyse üçte ikisi (yüzde 62), bir ve beş öğretmen arasında, onları bugünkü insana etkilemeye ve şekillendirmeye yardımcı olduğunu söylerken, yüzde 43'ü, öğretmenlerin 13 ve 15 yaşları arasında en çok onları etkilediğini hissettiler.

Çoğunluk (yüzde 58) en sevdikleri hocaların adını hatırladı ve yüzde 64'ü en az bir öğretmenin bugünkü kişilere ilham verdikleri için minnettar olduklarını söyledi.

Into Öğretim Kampanyasının sözcüsü ve Eğitim için Ulusal Lider olan Roger Pope şunları söyledi: “Araştırmalarımız, öğretmenlerin başkalarının hayatlarını şekillendirme söz konusu olduğunda zamanın sınavında nasıl durduğunun altını çiziyor.

"Günümüzün sosyal medyası ve ünlü etkileyicilerin çoğu zaman göz alıcı bir ortamda olduğu bir dünyada, öğretmenlerin etkileyicileri kendileri gibi sahip oldukları gerçek ve kalıcı etkiyi nasıl tanıdığını görmek ilginç.

“Öğretmenler esasen, sevdiklerinin yanı sıra, bireylerin, genç yaştan insanlara güven ve cesaret vermeleri için önemli bir zaman harcadıkları bireyler olmaları bakımından özgün etkileyicidirler.

“Öğretme, gerçekten de başkalarının rekabet edebileceği bir kariyer olduğu için bu tür olumlu ve kalıcı etki yaratmak için bir fırsat arayan herkes için bir değer olmalıdır.”

Öğretmenler hakkında olumlu ve kalıcı bir etki bırakan öğretmenler sorulduğunda, yarıdan fazlası öğretmenlerin onları daha fazla zorlamalarına ya da yeteneklerine inanmalarına yardımcı olduğunu söylediler

Kaynak: https://www.tes.com/news/teachers-are-third-biggest-influence-peoples-lives?fbclid=IwAR3bTDN5LZzdUCPqWPMK7MNnUbAYORJ5KBrRq0Y6xxz9ynxo7NuupWqxVjE

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak